Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon – preteky priamo vo viniciach

Jedinečné vytrvalostné preteky horských bicyklov, ktoré sú vsadené do prostredia viníc v okolí obce Bojničky a spojené s prejazdom obnoveného areálu Hlohovského zámku. To je prvý ročník BAYNACH MTB maratónu.

Kto za tým stojí

OZ REGIÓN PONDUS pod záštitou primátora mesta Hlohovec a starostu obce Bojničky sa rozhodli usporiadať zaujímavé cyklistické podujatie, pri ktorom 99 % trasy povedie hlavne cez okolité viničné polia. Záver cyklistickej sezóny tak môžete zažiť v peknom prostredí viníc BAYNACH 13. októbra 2019. Z názvu je jasné, že preteky sú podporované vinárskou firmou BAYNACH a Slovenským zväzom cyklistiky.

Určite by sa patrilo predstaviť riaditeľa pretekov. Za týmto jedinečným konceptom stojí Ľuboš Miklovič, ktorý vo svete cyklistiky nie je žiadnym nováčikom. Má na svedomí vznik ďalších jedinečných konceptov, cyklistické preteky na okruhu: 24H SLOVAKIA RING Cycling race, BIKE ATTACK Championship, BIKE ATTACK 100.


Prečo MTB maratón?

„Jeden z dôvodov je aj to, že môj dobrý kamarát Dušan Danko je jedným z majiteľov vinárstva Baynach. On ma pozval na začiatku roka na festival Vítanie leta vo vinici a veľmi sa mi to zapáčilo. Tak som dostal nápad, že sezónu vo vinici uzavrieme zasa pekným festivalom a to mtb maratónom“ hovorí Ľuboš Miklovič. A hneď sme sa aj pristavili pri názve Baynach. Tento názov má svoju históriu. Ide o jeden z najstarších, akým bola obec Bojničky pomenovaná a siaha až do roku 1256. Názov neskôr prevzalo vinárstvo a najnovšie aj blížiaci sa maratón.

Trate

Maratón sa bude z veľkej časti odohrávať priamo vo viniciach, pôjde sa cez Zámocký park a popri Váhu. Celú dobu bude na čo pozerať. Povrch trate je vhodný aj pre začiatočníkov, idúcich prioritne za krásou prírody. No ak prídete s ambíciami na dobré umiestnenie, trať vám nič len tak nedaruje, každý kilometer si budete musieť zaslúžiť.

Na výber bude jeden okruh o dĺžke 23 km s prevýšením 600 metrov, zdatnejší si okruh dajú dvakrát, teda 46 km a 1 200 metrov výškových. Myslelo sa aj na najmenších, „máme špeciálnu kategóriu rodič s dieťaťom a maličký krátky challange pre maličkých bikerov, pretože nám záleží na novej generácii“ dodáva Ľuboš. Trať si je potrebné zvoliť vopred pri registrácii. Mapu a výškový profil okruhu nájdete v našom kalendári.


Súťažiť sa bude prirodzene o trofeje, na víťaza medzi ženami a mužmi čaká pekný dres a keďže preteky sú pod záštitou mesta Hlohovec, absolútny víťaz získava pohár primátora mesta Hlohovec. Pri prihlasovaní si vyberáte z 15 kategórií pre oba varianty trate. Zaujímavosťou je napríklad spomínaná súťaž dvojíc. Tejto kategórie sa môže zúčastniť dieťa do 15 rokov a jeden dospelý. Ak chcete malý rodinný teambuilding, tak si postavte rodinné dvojice a nech súťažia deti a rodičia proti sebe. Pripájame aj ďalšie kategórie.

Kategórie

BAYNACH double okruh 46 km

  • M Muži Elite: od 19 do 39 rokov ročník 1980 - 2000
  • MM Muži Masters A: od 40 do 49 rokov ročník 1970 - 1979
  • MB Muži Masters B: od 50 do 59 rokov ročník 1960 - 1969
  • MC Muži Masters C: 60 rokov a viac ročník 1959 a menej
  • Z Ženy: 19 rokov a viac ročník 2000 a menej

BAYNACH okruh 23 km

  • J Juniori: od 17 do 18 rokov ročník 2001 - 2002
  • M Muži Elite: od 19 do 39 rokov ročník 1980 - 2000
  • MM Muži Masters A: od 40 do 49 rokov ročník 1970 - 1979
  • MB Muži Masters B: od 50 do 59 rokov ročník 1960 - 1969
  • MC Muži Masters C: 60 rokov a viac ročník 1959 a menej
  • J Juniorky: od 17 do 18 rokov ročník 2001 - 2002
  • Z Ženy Elite: od 19 do 39 rokov ročník 1980 - 2000
  • ZMB Ženy: Masters B od 40 do 49 rokov ročník 1970 - 1979
  • ZMC Ženy: Masters C 50 rokov a viac ročník 1969 a menej
  • Dvojica Uni: ročník 2003 - 2015

maraton hlohovecmaraton hlohovec

Všetci zúčastnení budú zdolávať servisné cesty vo viniciach, singeltracky, poľné cesty, asfaltový povrch a technické zjazdy. Ak si chcete vychutnať vinice v ich najkrajšej podobe, a to na jeseň, tak do 9. októbra je možné zaplatiť štartovné v hodnote 20 €. Uzávierka internetového prihlasovania je v totožný deň a prebieha cez on-line systém na tomto odkaze, kde je potrebné vyplniť všetky požadované údaje. Po tomto termíne je už cena za váš štart na úrovni 30 € a registrácia prebehne priamo v deň štartu.


V cene štartovného je číslo s ústrižkom na jedlo a nápoj v cieli, produkty partnerov športového podujatia, občerstvenie na trati (ovocie, pečivo, iontové nápoje, voda), teplé jedlo a nápoje po dojazde pretekov, umývanie bicyklov, sprchy pre pretekárov a zdravotné zabezpečenie na trati a v cieli.

Kde sa rodí víno

A na čo sa môžu tešiť naozaj všetci? Bude aj ochutnávka vína? „Samozrejme, víno a cyklistika patria k sebe,“ smeje sa Ľuboš. „Víno určite bude, ale až po pretekoch, nie pred nimi, doping je totiž zakázaný... Samozrejme chceme dotiahnuť aj ľudí, ktorí ľúbia dobré víno, aby poznali nielen hotový produkt ale aj miesto, kde sa to víno rodí.“

Viac informácií, propozície a prihlasovanie nájdete v našom kalendári.
report_problem Našiel si v texte chybu?

BAYNACH MTB Marathon

calendar_today 13.10.2019
label MTB maratón
place Bojničky (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up