Reportáž: KE.CY Singletrail Camp č. 6 – kopanie, jazdenie, teplo a (predovšetkým) dobrá atmosféra

Reportáž: KE.CY Singletrail Camp č. 6 – kopanie, jazdenie, teplo a (predovšetkým) dobrá atmosféra

Pred vyše troma týždňami sa aj napriek príliš teplému počasiu zišlo niekoľko desiatok fanúšikov cyklistiky, ktorí si prišli užiť KE.CY Singletrail Camp už v jeho šiestom vydaní.

Sobota - raz kop, dvakrát jazdi

Začiatok kempu, teda sobotné dopoludnie, patrilo všetkým prácechtivým. Ranné stretnutie na Hrešnej malo dve tváre – vyžadovalo si výšľap ku chate, pri teplotách, ktoré už okolo deviatej atakovali hornú hranicu dvadsiatky, ale súčasne potešilo: registrácia s parádnym tričkom a jedno pivko na doplnenie stratenej energie nabudili snáď každého.


Okolo desiatej sme sa (po spoločnom fotení, pravdaže) presunuli po už existujúcej časti trailu Hriešny k jeho ešte neexistujúcemu pokračovaniu. Jedno bolo jasné: okrem nás nelenili ani komáre – svoju prácu odvádzali usilovne počas celého dňa.


Dovezenie náradia mal na starosti chatár z Hrešnej, Tomi (ďakujeme!). Netreba snáď hovoriť, že sa po ňom len tak zaprášilo (nie, nezapadlo prachom). Počas nasledujúcich niekoľkých hodín sa nám podarilo prekopať a upraviť pár sto metrov nového chodníka – nechýbajú klopenky, nejaká ta malá vlna alebo dokonca aj malá skalka. Dehydratovaní a po guláši bažiaci pracovní zajatci sa po druhej poobede vydali späť na chatu, kde už ich čakal guláš, udržiavajúci si svoju teplotu ešte dobrú hodinu po nabratí (veď to poznáte sami) a pravé KE.CY pivko z produkcie miestneho pivovaru Hostinec (taktiež ďakujeme!). K tomu všetkému sa pridala pohodová hudba, vonkajšia sprcha a, prirodzene, diskusia o tom, kto toho vykopal najviac (po určitom čase kolovali zvesti aj o jedincoch, ktorí sa prekopali až k ukrajinským hraniciam – nuž, kto vie).


Aj keď sa početná zostava časom zredukovala už len na skalných, nálada vôbec neupadala. Pivko sa lialo a hudba hrala. Teplé počasie v objatí lesov s absenciou ruchu veľkomesta sa postaralo o úsmev na tvárach všetkých zúčastnených.

Nedeľa – „V tridsiatkach sa mi jazdí najlepšie“

Aj keď sa meteorológovia neraz mýlia, v tento deň tomu nebolo tak. Predpovedané tridsiatky sa vyplnili. Napriek tomu o jazdcov nebola núdza. Stretko na Červenom brehu s naozaj grandióznym výhľadom na mesto prilákalo veľkých a aj tých nie až tak veľkých.


Jazdci boli rozdelení podľa svojich schopností do dvoch skupín. Následne ich KE.CY sprievodcovia učili, ako správne jazdiť na lesných chodníčkoch, aby ich do budúcna neprekvapil žiaden strmší úsek, nerovnosť či klopenka. Jazdilo sa podľa toho, ako komu stačili sily. V konečnom dôsledku sa všetci naučili niečo nové. Po náročnom pojazde v tridsaťstupňových teplotách sa väčšina z jazdcov zložila na Červenom brehu, kde si vzájomne povymieňali zážitky a nové zručnosti. O finálnu bodku za super víkendom sa postarala príroda, kedy nám dala jasné znamenie na rozchod v podobe búrky.


Dvojdňový kemp utvrdil organizátorov a hádam aj účastníkov (minimálne) v jednej veci: dobrí ľudia a bicykle idú k sebe. Aj keď sa to možno nevidí tak často, ľudia sú stále ochotní nezištne pomôcť nielen sebe. Nové chodníčky, vznikajúce v okolí Košíc, každým dňom priťahujú stálych, ale aj nových jazdcov do našich lesov.

Ak by ste sa chceli dozvedieť o „kecystoch“ niečo viac, pozrite sa na ich stránku.
report_problem Našiel si v texte chybu?

KE.CY Singletrack Camp #6

calendar_today 15.06.2019 - 16.06.2019
label Nesúťažné podujatie
place Košice (Slovensko)

scr@tch 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: KE.CY - keď sa spojí komunita, mesto a mestské lesy

Video: KE.CY - keď sa spojí komunita, mesto a mestské lesy

Trailcentrá ako KE.CY, teda Košické cyklotraily, sú dielom nielen samotných trailbuilderov, ale aj komunity, mesta Košice, ako aj mestských lesov.
Video: MTBIKER na trailoch – KE.CY Košické cyklotraily

Video: MTBIKER na trailoch – KE.CY Košické cyklotraily

Trailcentrum v hlavnom meste východného Slovenska nás príjemne prekvapilo. 12 trailov v rôznych zónach a skvelý prístup z mesta. Raj pre bikerov.
Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Posledné kolo SPEN sa konalo 15. októbra v Malých Karpatoch. Po zrušenom predošlom kole, ktoré malo byť v Mýte pod Ďumbierom, si jazdci prišli zmerať sily práve na traily TBK v Bratislave.
keyboard_arrow_up