Tmel Trezado - budúcnosť patrí bezdušovým kolesám

Pre niekoho je to už samozrejmosť a pre iného cieľ, ktorý chce dosiahnuť. Tým sú 2 slovíčka - „Tubeless Ready“. No použitie plášťov bez tmelu by nebolo ideálne riešenie. Predstavme si dnes teda tmel od poľského výrobcu Trezado.

Bezdušové kolesá si v posledných rokoch vybudovali v cyklistike silné a stabilné miesto. Dokonca ich použitie smeruje aj do cestnej kategórie. Tie sú osádzané aj na „cesťáky“ a stávajú sa tak alternatívou voči galuskam. „Bezdušáky“ si samozrejme najsilnejšiu pozíciu stále držia pri rôznych štýloch MTB jazdenia. Technológia Tubeless Ready umožňuje znížiť hmotnosť kolies a minimalizuje riziko prepichnutia. Koleso sa pri jazde prispôsobuje nerovnostiam povrchu a používanie plášťov bez duší je jedným zo zásadných zmien za posledné desaťročia, ktoré sa v MTB svete objavili.


Bezdušový tmel Trezado 500 ml

Tak ako každý tmel, tak aj tento prináša so sebou veľkú výhodu. Umožňuje jazdu bez duše. Ak pri vašom výjazde narazíte na ostrý predmet, tak Trezado utesní dieru a vy môžete pokračovať ďalej. Mnohokrát si ani nevšimnete, že sa vôbec niečo stalo. Ďalšou výhodou tohto produktu je, že utesňuje plášť na ráfiku a tak sa vyvarujete stratám na tlaku. Poľský výrobca je voľbou číslo jeden nielen vo svojej domovskej krajine, kde sa teší obľube vo väčšine prípadov MTB pretekárov, ale jeho použitie je ideálne aj pri vašich bežných výletoch či výjazdoch. Je vhodný pre všetky typy bezdušových pneumatík od Tubeless Ready až po UST pneumatiky. Viac informácii o tomto produkte získate na stránke dovozcu.


Bezdušový tmel Trezado - Vanilka Supreme 500 ml

Pre vystužené plášte typu Snake Skin, Protection alebo Exo tu máme aj alternatívu v podobe tmelu Vanilla Supreme. Jeho vôňa vám pomôže počas jazdy spozorovať poškodenie plášťa a aj aplikácia v dielni bude omnoho príjemnejšia pre vaše zmysly. Toto zloženie tmelu sa odporúča pre vystužené a odolnejšie pneumatiky. Na druhej strane ale tmel ostáva dlhšie v tekutej forme, je bez amoniaku a je biologicky rozložiteľný. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Obidva produkty sa používajú tak, ako ste na to zvyknutí. Približne 100 mililitrov tesniaceho tmelu môžete cez ventil naliať do už nasadeného plášťa, nafúkať koleso a pár minúť silno pretrepávať. Následne sa odporúča koleso niekoľko hodín nechať v horizontálnej polohe a občas otočiť. Tesniaci tmel môžete samozrejme aplikovať aj pred nasadením plášťa, ale alternatíva s dávkovaním cez ventil je čistejšia a elegantnejšia.


Kompletnú ponuku produktov Trezado nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Plášte a príslušenstvo do náročných podmienok PR článok

Plášte a príslušenstvo do náročných podmienok

Jeseň je jednoznačne najkrajšie obdobie na jazdu v prírode. Terén však už býva mokrý a blatistý. Je teda vhodné vymeniť letný, rýchly dezén za niečo „agresívnejšie“, čo podrží v náročných podmienkach.
Video: Akú dieru znesie cestný bezdušový plášť?

Video: Akú dieru znesie cestný bezdušový plášť?

Ako zistiť, aký veľký defekt zvládne zalepiť cestný bezdušový plášť s tmelom? Oproti MTB treba počítať s vyšším tlakom, takže sme veľké oči nemali.
Video: 13 tipov pre bezdušové plášte

Video: 13 tipov pre bezdušové plášte

Vychytávky pri prerábaní kolies na bezdušové, tipy a triky pri používaní a údržbe.
keyboard_arrow_up