Dámske oddelenie - je si z čoho vybrať

Cyklistika bola v dávnych začiatkoch takmer výhradne mužská záležitosť. V súčasnosti to však už vôbec nie je pravda. Pozrime sa na zaujímavé doplnky určené pre nežnejšie pohlavie.

Cratoni C-Flash


Mala by byť dámska prilba v niečom špeciálna? Minimálne v takom podstatnom detaile, akým je otvor vzadu na vrkoč. Prilba je tiež ľahká a vďaka devätnástim ventilačným otvorom vám nebude ani počas toho najväčšieho výkonu teplo. Výrobca myslel aj na bezpečnosť a umiestnil na povrch reflexné prvky. V neposlednom rade svojmu určeniu zodpovedajú aj farebné varianty ako bielo-ružová, tyrkysová či šedo-zlatá. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Castelli Talento


Dres Talento - skvelé prepojenie dizajnu a kvalitného prepracovania. Má rozopínanie na zips, takže pri zmene teploty s ním môžete variovať. Dres tvorí látka ProSecco, ktorá vás udrží v suchu. Bočné panely sú sieťované, čo zabezpečuje dobrú vzdušnosť. Rukávy majú spodnú hranu bez prešitia, vďaka čomu sa budete cítiť veľmi pohodlne. Samozrejmosťou je predĺžený chrbát a praktické vrecká vzadu. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Sportful Fiandre NoRain


Ak sa nechcete počas výjazdu trápiť s nohavicami, ktoré nedržia na svojom mieste, zvoľte kraťasy s trakmi. Ako už názov napovedá, s modelom Fiandre NoRain vás neprekvapia ani prehánky. O pohodlie sa stará kvalitná vložka Infinity s biokeramickou úpravou. Jemná vrchná vrstva je príjemná na dotyk a stredná vrstva je dostatočne priedušná. Nohavice majú bezlemové ukončenie so silikónovou vrstvou. Cena sa pohybuje okolo 90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Vivid Blue


Slovenský výrobca nezabúda ani na nežné pohlavie. MTB kraťasy Vivid sú vyrobené z materiálu ActivDry+, ktorý zabezpečí správnu termoreguláciu. Nastavenie šírky je pomocou suchého zipsu a vo vnútri nájdete aj odnímateľné elastické kraťasy s antibakteriálnou vložkou. Dámy poteší aj táto farebná kombinácia krátkych nohavíc. Sú dostupné vo veľkostiach od S až po XL. Cena daného produktu sa pohybuje okolo 70 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Briko Ultralight Lady


Ľahké materiály použité na výrobu tohto dresu sú mimoriadne priedušné a tak si ich zaručene obľúbite. Boli vyrobené v Taliansku a môžete sa spoľahnúť na rýchle schnutie, takže nebudete zažívať nepríjemný pocit prepotenia. Látka na prednej strane a rukávoch váži 98 g na meter štvorcový, čo je len o niečo viac ako hmotnosť kancelárskeho papiera. V ponuke je v šiestich farebných variantoch. Cena sa pohybuje okolo 65 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Alpina Lyron S


Ženskej tvári sú prispôsobené aj cyklistické okuliare z modelového radu Lyron. Majú plný rám vyrobený z materiálu s označením TR90. Na nose je protišmykové sedielko, ktoré je nastaviteľné. Pogumované ramienka účinne zabránia šmýkaniu sa okuliarov. Tónované zrkadlové sklá vyzerajú efektne, ale navyše odrážajú infračervené žiarenie. Špeciálne zakrivenie je účinné proti zahmlievaniu pri výjazde. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Roeckl Dovera


Aj pri rukaviciach treba zohľadniť špecifickú anatómiu ženskej ruky. Dlaňová časť je ergonomicky tvarovaná s vankúšikmi, ktoré absorbujú otrasy. Navyše materiál zabezpečuje, že úchop bude pevný aj za mokrého počasia. Chrbtová časť rukavice je z priedušného materiálu a samozrejmosťou je froté tkanina na palci. Praktickým detailom sú PULL-OFF pútka, ktoré uľahčujú sťahovanie rukavíc. Cena sa pohybuje okolo 34 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Polaris Aqualite Extreme


Ľahká bunda pre dni, keď príliš fúka, alebo hrozia dažďové prehánky. Je vodeodolná s lepenými švami a zips má prekrytý po celej dĺžke. V tomto prípade je veľkou výhodou obľúbená vlastnosť cyklistických búnd, že sa dá zložiť do vrecka, ktoré je v nej priamo integrované. Pás aj golier sú nastaviteľné a je možné si dokúpiť odnímateľnú kapucňu. Má predné vrecko na drobnosti, ktoré je uzatvárateľné zipsom. Cena sa pohybuje okolo 62 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Shimano SHXC 501


Nezabudli sme ani na tretry špeciálne tvarované pre ženy. Pohodlie zabezpečuje kombinácia syntetickej kože, sieťoviny a TPU, vďaka ktorým je dostatočne priedušná. Medzipodrážka je nízkoprofilová a pomáha stabilizovať nohu. Špeciálny upínací systém BOA L6 umožňuje rýchle a spoľahlivé upnutie nohy v tretre. Hmotnosť je niečo cez 500 gramov a majú zosilnené upevnenie hrotov s možnosťou výmeny. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Dotout Stripe W


Cyklistický dámsky dres s krátkym rukávom a moderným retro stripe dizajnom. Strečový materiál pripomína bavlnu a budete sa v ňom preto cítiť pohodlne. Strih je ergonomický a zohľadňuje potreby cyklistov. Golier je dostatočne nízky a poskytuje pohodlie pre vaše výjazdy. Celkovo sa dres môže pochváliť výraznou ľahkosťou a priedušnosťou. Vzadu sú umiestnené tri vrecká s reflexným logom. Cena sa pohybuje okolo 96 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
keyboard_arrow_up