Unboxing: Kellys Gate 90 29 - slovenský XC poctivec

Potešilo nás zistenie, že na trhu máme bicykel od domácej značky, ktorý v danej cene ponúka stroj bez zbytočných kompromisov.

Do rúk sa nám dostal tento Kellys, ktorý je v dobrom poctivý kus bicykla. Jeho cenovka nelimituje jeho dostupnosť a zvolené komponenty nenútia robiť budúceho majiteľa ústupky voči svojej predstave. Poznáte to, v hlave si pred kúpou tvoríme zoznam požadovaných parametrov. V skratke uvidíte slušný hliníkový XC bicykel, ktorý dokáže dobre poslúžiť.

Špecifikácia


Unboxing

Bežná krabica, v ktorej sa nachádza bicykel, ktorý nie je komplikovaný na zloženie. Všetko pripravené na finálne dotiahnutie, žiadna komplikácia, zvláda aj bežný cyklista.


Na konci unboxingu je popísaná aj služba dovozu zloženého bicykla, ale možno to, že si ho zložíte vlastnoručne, prehĺbi váš vzťah k novému bicyklu. Začať môžete osadením riadidiel. V strede nechýba stupnica, nič netreba merať. Gripy od Kellysu bez odporu upevníte imbusom.


Po nasadení lanka remote lockoutu vzduchovej vidlice Rock Shox Sektor so zdvihom 100 mm viete, že na výjazdoch pod vami nebude nič plávať.


Keď z rámu zmizne papier, zbadáte decentné lakovanie s červenými linkami na komponentoch ako riadidlá, predstavec a sedlovka, všetko od Kellysu. Hlavové je od FSA. Všimli ste si, že lanká sú na hliníkovom ráme vedené interne?


O radenie sa stará Shimano, máme tu 1x12 prevodov, kombinácia SLX a XT. Záslepka po prešmyku nie je z najkrajších.


Shimano nápis nájdete aj na hydraulický brzdách, vpredu kotúč 180 mm, vzadu stačí 160 mm. Náboje kolies sú tiež japonské.


Kolesá veľkosti 29” si robí Kellys sám, plášte široké 2,25” sú predurčené na XC použitie. Vyrába ich Schwalbe.


Plastové pedále v balení treba niekomu posunúť, dokúpiť SPD-čka a môže sa vyraziť. Hmotnosť neohúri, zodpovedá cenovke a použitej výbave. Lacnejšie bude, ak 3 kilá schudne zo svojej hmotnosti jazdec, ako kupovať bicykel pod 10 kg.


Celkovo bicykel pôsobí drahším dojmom, geometria láka na nasadenie aj v pretekoch.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 1 399 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope, kde sú aj ďalšie, nižšie verzie modelu Gate pre r. 2020.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny PR článok

XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny

Máte už niečo natrénované a za sebou aj nejaké prvé súťažné skúsenosti? Narazili ste na limity svojho bicykla? Vyberte si u nás svoje nové pretekárske „náčinie“...
Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Výkonnostne orientovaní jazdci, ktorí vedia oceniť jednoduchosť a všestrannosť bicykla s „pevným zadkom“, by nemali preskočiť ponuku slovenského výrobcu Kellys.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
keyboard_arrow_up