XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny

Máte už niečo natrénované a za sebou aj nejaké prvé súťažné skúsenosti? Narazili ste na limity svojho bicykla? Vyberte si u nás svoje nové pretekárske „náčinie“...

GHOST Lector Base - 2 569 €

Legenda svetového pohára cross country, ktorú snáď netreba predstavovať. Jeho špecifická geometria je hlavným poznávacím znakom. Tento bike nebol stvorený na hladké cyklocesty, ale na moderné XC trate svetového pohára. Zadná časť vďaka konštrukcii listového pera lepšie pohlcuje vibrácie, no zároveň ostáva tuhá ako na hardtaili. Doplnený vidlicou RockShox Recon so zdvihom 100 mm (XS - M) alebo 120 mm (L - XL) a s jednoprevodníkovým a 12-rýchlostným pohonom SRAM SX čaká za MOC 2 799 € v MTBIKER shope.

GHOST Lector Base

BMC Twostroke 01 FIVE - 2 199 €

Ľahký, pevný, karbónový rám, vyrobený z prémiových vlákien. Spoľahlivý pohon zo zlatej strednej cesty - teda Shimano Deore s dvanástimi rýchlosťami a jednoprevodníkom. Vidlica RockShox Judy so zdvihom 100 mm. To sú niektoré prednosti tohto hardtailu od švajčiarskeho BMC. Slušnú výbavu dopĺňa tiež atraktívny dizajn čiernej farby s bielymi doplnkami a štýlovými 29” plášťami Vittoria s retro bočnicami. Na preteky aj na tréning v kopcoch môže byť Twostroke 01 FIVE tvoj za MOC 2 499 €. Nájdete ho v MTBIKER shope.

BMC Twostroke 01 FIVE

Superior XP 939 - 1 839 €

Hliník stále žije. Rozdiely medzi karbónovými a hliníkovými rámami sa neustále zmenšujú. Dostupnosť však bude stále hrať v prospech zváraných rámov. Práve na to stavil aj český výrobca Superior so svojím modelom XP 939. Je osadený kombináciou komponentov Shimano SLX a XT. To dopĺňa vidlica RockShox Recon Silver s pevnou osou s rozmermi „boost“ a zdvihom 100 mm. Systém prevodov 1x12 poskytne dostatočný rozsah v kopcoch aj v špurtoch po rovine. V elegantnej matnej čiernej ho nájdete za MOC 1 799 € v MTBIKER shope.

Superior XP 939

Cannondale Scalpel HT Carbon 4 - 3 199 €

Značka Cannondale má špeciálne miesto v srdci nejedného bikera. Nielenže ich rámy a technológie sú na prvý pohľad rozoznateľné od iných, ale je úzko spojená aj s naším najlepším cyklistom a trojnásobným svetovým šampiónom Petrom Saganom. Scalpel HT je vyrobený z UDH karbónových vlákien, o odpruženie sa stará skvelá RockShox SID vidlica so 100 mm zdvihom. Pohon tvorí kombinácia komponentov Shimano Deore a Deore XT so systémom prevodov 1x12. Pretekársky Cannondale má MOC 3 199 €. Nájdete ho na MTBIKER shope.

Cannondale Scalpel HT Carbon 4

Kellys Hacker 70 - 2 549 €

Rýchle bicykle na súťažné jazdenie vieme postaviť aj na Slovensku. Hacker 70 má rozhodne čo ponúknuť aj skúseným cyklistom a tiež vie konkurovať aj zvučnejším značkám. Karbónový iCad rám s modernou geometriou spolupracuje s vidlicou RockShox SID Select+. Rám disponuje aj prípravou na použitie teleskopickej sedlovky. Kellys ponúka systém radenia 1x12 od Shimana, konkrétne skvelého „XT-čka“, okrem kazety. Tá je z radu SLX. Pevné osi držia 29” kolesá Mavic Crossmax. MOC je 3 199 €. Nájdete ho v MTBIKER shope.

Kellys Hacker 70

Orbea ALMA M30 - 2 599 €

Čoraz viac obľúbený výrobca zo Španielska predstavuje na tento rok model ALMA M30. Ide o karbónový hardtail s modernou geometriou. Je vybavený peknou zmesou komponentov Shimano, ktoré tvoria 12-rýchlostný systém. Vďaka nemu hravo zvládnete náročné stúpania aj rýchle rovinaté úseky. Rýchlosť naberiete aj vďaka maratónskym semi-slickovým plášťom Maxxis Rekon Race. O tlmenie nárazov sa postará vidlica RockShox SID SL. Za MOC 2 599 € ju nájdete na našom MTBIKER shope.

Orbea ALMA M30

Giant XTC Advanced 3 - 2 229 €

Maratónske trate tvoria zmes rôzneho terénu a striedavého profilu, ktorý zahŕňa rýchle pasáže aj technické úseky. Giant, ako jeden z najväčších výrobcov, to dobre vie a prispôsobuje tomu aj svoje bicykle. „XTC-čko“ má geometriu, ktorá pridá na stabilite a dodá vám sebavedomie. Spoľahnúť sa budete môcť na výbavu Shimano Deore s jednoprevodníkovým pohonom a dvanástimi rýchlosťami. Vidlica s 34 mm vnútornými nohami pochádza od samotného výrobcu a má zdvih 100 mm. MOC bicykla je 2 469 €. Nájdete ho na MTBIKER shope.

Giant XTC Advanced 3

Mondraker Chrono Carbon - 1 899 €

Mondraker je jedným z tých výrobcov bicyklov, pri ktorom stačí jediný pohľad na geometriu a už viete, kto za ňou stojí. Na boj v stúpaniach a pri prejazdoch horským terénom ponúka karbónový hardtail Chrono na 29” kolesách s typickou „forward geometry“. Odpruženie má na zodpovednosť vidlica RockShox Judy so 100 mm zdvihom a pevnou osou. Komponentové vybavenie je z koncernu SRAM v 12-rýchlostnom vyhotovení SX Eagle, ktorý dopĺňajú brzdy SRAM Level. Za odporúčanú cenu 2 499 € ho nájdete na MTBIKER shope.

Mondraker Chrono Carbon

BULLS Copperhead 2 - 1 099 €

Iný prístup k výbave aj cenovej politike zvolil výrobca BULLS. Systém prevodov 2x10 je skôr raritou, no má svoje nesporné výhody, na vrchole ktorých je cenová dostupnosť a výdrž. Dvojprevodníkový systém využijete na tréning na ceste a aj na jazdu v strmom teréne. Rám je vyhotovený z ľahkej hliníkovej zliatiny. O odpruženie sa stará vidlica SR Suntour XCM R so 100 mm zdvihom. Plášte Schwalbe Smart Sam sú univerzálne a môžete sa na ne spoľahnúť na väčšine povrchov. MOC bicykla je 1 099 €. Nájdete ho na MTBIKER shope.

BULLS Copperhead 2
Viac bicyklov vhodných na naháňanie sa v lese nájdete na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách PR článok

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách

Bicykle Ghost sú už roky zárukou a zrkadlom nemeckej kvality a precíznej práce. Pre sezónu 2023 si prichystali najmä nové „fully“ a dobrodružné gravel bicykle.
XC bicykle - stvorené na maratóny PR článok

XC bicykle - stvorené na maratóny

Ak máš na pretekoch tie najvyššie ambície, treba mať natrénované. Ruku k dielu dokáže priložiť aj poriadny bicykel.
BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
keyboard_arrow_up