XC bicykle - stvorené na maratóny

Ak máš na pretekoch tie najvyššie ambície, treba mať natrénované. Ruku k dielu dokáže priložiť aj poriadny bicykel.

BMC Fourstroke TWO 29 - 6 199 €

Celokarbónový Švajčiar Fourstroke TWO je ako stvorený na maratónske trate. Tlmenie v rozsahu 100 mm vpredu i vzadu spolupracuje s kinematikou rámu a minimalizuje pohupovanie pri šliapaní. O radenie s presnosťou švajčiarskych hodiniek sa stará SRAM GX. Spolupracuje s brzdami rovnakého výrobcu, nesúcimi označenie Level TL. Ovládateľnosť v náročnom teréne zas vylepší teleskopická sedlovka Bikeyoke Divine. MOC tohto bicykla je 6 899 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

BMC Fourstroke TWO 29

Orbea OIZ M10 - 5 699 €

Hoci ponúka OIZ zdvihy 120/120, stále nepatrí do kategórie down-country strojov. Je to skôr dobre vyladený maratónec, ktorý sa nezľakne ani tratí Donovalského drapáku. To všetko aj vďaka tlmeniu z dielne FOX, ktoré nesie označenie Kashima a s tým aj záruku kvality. Určenie do náročného terénu potvrdzujú aj plášte Recon Race o šírke 2,40”, ktoré idú krásne dokopy s karbónovými kolesami OQUO, ktoré Orbea produkuje sama. MOC tohto stroja je 5 699 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Orbea OIZ M10

Bianchi METHANOL CV FS 9.3 - 3 899 €

Celeste je pre Bianchi priam ikonickou farbou a nevyhol sa jej ani karbónový maratónec Methanol. Čiernu farbu ostatku bicykla vkusne dopĺňa 100 mm vidlica aj tlmič, oboje nesúce označenie SID Select. Karbón tu vládne aj sedlovke, ktorá takto dokáže ponúknuť ešte extra pohodlie naviac. Bicykel vpred poženie pohon z dielne Shimano. Pozostáva z mixu sád Deore, SLX a XT. Plášte Kenda najlepšie naplnia svoj potenciál na rýchlych tratiach. MOC tohto bicykla je 5 399 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Bianchi METHANOL CV FS 9.3

Cannondale Scalpel Carbon 4 - 3 499 €

Za roky svojej existencie sa Scalpel stal akýmsi symbolom rýchlej a svižnej jazdy, predovšetkým po klasických XC tratiach. Ponúka zdvih 100/100 mm, na tomto modeli je osadené tlmenie FOX Float. Rýchlosti dopomáhajú aj relatívne úzke plášte Maxxis o šírke 2,2”. Pohon Deore a XT už je rokmi overená klasika, neštandardné sú jedine kľuky. Cannondale si ich už tradične osádza samo v kombinácii so stredom BB30a. MOC bicykla je 4 849 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Cannondale Scalpel Carbon 4

Mondraker F-Podium Carbon DC - 3 699 €

Mondraker bol nepísaným priekopníkom na poli geometrie bicykla a model F-Podium Carbon jeho príbeh nasleduje. „Forward“ geometria zaručuje agresívnejší posed, čo má za následok najmä vyššiu efektivitu pri šliapaní a lepšie terénne schopnosti bicykla. Karbónový rám poskytuje spolu s vidlicou a tlmičom RockShox 120 mm zdvihu vpredu a 115 mm vzadu. Pohon SRAM GX je kombinovaný s kľukami Truvativ. MOC bicykla je 5 599 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Mondraker F-Podium Carbon DC

GHOST LECTOR FS LC Essential - 3 399 €

Celoodpružený Lector síce nemá prehnuté sedlové vzpery ako jeho „pevný“ brat, no o to lepšie tlmí nerovnosti. Systém Traction Link® zabezpečuje maximálnu trakciu zadného kolesa. Tak ako ostatné bicykle od GHOST-u, aj Lector FS pomocou geometrie SuperFit® „rastie“ spolu s cyklistom – na základe telesných rozmerov sa mení zdvih vidlice, zadnej stavby či šírka riadidiel. Pohon Shimano Deore a XT je doplnené brzdami Formula. MOC tohto bicykla je 4 549 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

GHOST LECTOR FS LC Essential

Giant XTC Advanced 3 - 2 229 €

Karbónový XTC Advanced ponúka veľa muziky za dobré peniaze. Je to spôsobené aj tým, že vidlica Crest, sedlo, sedlovka, predstavec aj riadidlá pochádzajú priamo z výrobne Giant-u. Na tomto modeli je osadený pohon Shimano Deore. Nakoľko je to hardtail, jeho revírom budú skôr rýchle preteky v menej náročnom teréne. Tomu sú uspôsobené aj kolesá s vnútornou šírkou 25 mm či plášte Maxxis Recon Race o šírke 2,25”. MOC bicykla je 2 469 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Giant XTC Advanced 3

Kellys Hacker 70 - 2 549 €

Hacker 70 je jedným z mála karbónových bicyklov, ktoré uzreli svetlo sveta na Slovensku. A aj osadenie naznačuje, že to bude naozaj rýchly a kvalitný spoločník. O tlmenie sa stará vzduchová vidlica RockShox SID Select+ so zdvihom 100 mm. Rám je kompletne „ovešaný“ radením Shimano XT. Výnimku tvorí jedine reťaz, ktorá pochádza z dielne KMC. O maximálnu trakciu a rýchle odvaľovanie sa starajú plášte Schwalbe Racing Ray a Racing Ralph. MOC bicykla je 3 199 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Kellys Hacker 70
Pre ďalšie maratónske stroje môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Je možné mať jeden stroj, ktorý bude „raketou" na maratónoch a zároveň schopnou alternatívou k trailbiku? V tejto sezóne som skúsil nájsť odpoveď na bicykli, ktorého cena sa radšej nehovorí.
XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny PR článok

XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny

Máte už niečo natrénované a za sebou aj nejaké prvé súťažné skúsenosti? Narazili ste na limity svojho bicykla? Vyberte si u nás svoje nové pretekárske „náčinie“...
Celoodpružené bicykle do 3 000 € - k šťastiu stačí málo PR článok

Celoodpružené bicykle do 3 000 € - k šťastiu stačí málo

Pre začiatky v náročnejšom teréne netreba hneď čo najviac „nadupaný“ stroj. Osloviť dokážu aj lacnejšie modely do 3 000 €.
keyboard_arrow_up