ŠKODA BIKE ONLINE TOUR - užite si radosť z jazdenia novou formou

Dlhé mesiace plné obmedzovania nahradil o čosi voľnejší stav. Spojiť aktívny zápal cyklistov s dodržaním bezpečnostných pravidiel nie je jednoduché, ale aj na tento problém našla ŠKODA riešenie v podobe ONLINE podujatí s kreatívnymi výzvami.

Tradičná ŠKODA BIKE OPEN TOUR vplyvom ochorenia Covid-19 utrpela zrušením avizovaných maratónov, ktoré každoročne prilákali tisíce nadšených cyklistov. Keďže však pocit z eufórie pri jazdení na dvoch kolesách nemožno len tak obísť, rozhodla sa ŠKODA vynahradiť jazdcom skutočné podujatia niečím novým a stále zaujímavým.


Ako už zo samotného názvu vyplýva, ŠKODA BIKE ONLINE TOUR je podujatie sprostredkované elektronicky. Avšak toho, že by ste museli jazdiť doma na trenažéri, sa nemusíte báť. Ako uvádza samotná ŠKODA: „Cyklopreteky sú otvorené pre všetkých, ktorí majú radosť z bicyklovania a sú pripravení na nové výzvy“ a s nadšením dodáva „Zapojte sa aj vy!“ Celý koncept je založený na jazdení po skutočných tratiach, ktoré však môžete absolvovať v určitom termíne a následne svoju aktivitu nahrať na stránke WeLoveCycling v podobe vyplneného formulára a fotografického dôkazu o splnení danej úlohy. Nemusíte sa ale obávať extrémnych podmienok - veď predsa na prvom mieste je radosť z pohybu a objavovania.


Vyberte si výzvu a zapojte sa

Ako už bolo povedané, ide o zdolávanie konkrétnych výziev počas určitého časového obdobia. Na výber máte z dvojice odlišne tematických kategórií aktivít, ktoré si môžete vybrať podľa svojich schopností. Celý projekt prebieha v termíne od 8. júna až do 31. augusta 2020.

Kreatívna výzva - zapojte sa aj so svojou rodinou

Prvá z aktivít spočíva v skupinovom výjazde s rodinou, pri ktorom sa podujmete absolvovať nevšedné a možnože aj doteraz neodskúšané formy cyklistiky. Samozrejme, lámať si hlavu nad vybavením a vašimi schopnosťami nemusíte - stačí vám bicykel a chuť.


V súčasnosti je vypísaných 6 kreatívnych výziev, ktoré sú časovo naplánované jedna po druhej s tým, že prvá je už v plnom prúde. Jej mottom je „Vyrážame!“. Po skončení karantény je načase slobodne vyraziť k novým miestam a stráviť čas v spoločnosti svojich blízkych. Avšak pozor. Táto aktivita začala už 8. júna a končí sa 22. júna - takže neleňošiť a šup na bicykel.


Medzi ďalšie výzvy, ktoré budú nasledovať v dvojtýždňových intervaloch, patrí aj Prekonajme sa!, Objavujme!, Preskúmajme!, Precestujme! a Zažime!. Počas nich sa zábavnou formou nielenže dostanete na miesta, ktoré vám doposiaľ boli neznáme, ale súčasne naberiete stratenú kondíciu. Nezabúdajte - zážitky vám už nikto nevezme.

Výkonnostná výzva - ste pripravení na pretekanie?

Určite sa pýtate, či je tento projekt určený len pre radostné jazdenie s rodinami. To zaiste nie - svojho ducha maratónskych tratí si stále zachováva a dokazuje to tzv. výkonnostnou výzvou. Ide o snahu prekonať sa v každom aspekte jazdenia - ukázať všetkým, ako poctivo ste počas karantény pracovali na svojej kondícii a ako ste na tom.

Opäť šestica výziev začína úvodnou, nazvanou po jednom z legendárnych maratónov - Svätojurská. Vypísaná je medzi 8. a 22. júnom, čím sa paralelne prekrýva s kreatívnymi výzvami - to vám pomôže lepšie sa orientovať v tomto harmonograme. Aby sme však objasnili princípy týchto výziev, predstavíme si ich na príklade spomínanej Svätojurskej. Jej podmienka znie: „Otestujte si svoje sily a preverte formu. Nasadnite na bicykel, Svätojurská výzva začína! Pošlite nám fotografiu z výjazdu, na ktorom ste dosiahli najvyššiu priemernú rýchlosť a ste v hre!“. Dĺžka výjazdu aj profil trate je prirodzene na vás.


Čo sa týka ostatných výziev, tie budú nasledovať taktiež v dvojtýždňových intervaloch jedna po druhej. Je možné sa zapojiť do výkonnostnej a aj kreatívnej výzvy naraz. Tešiť sa môžete na Vlko Hron s cieľom dosiahnuť najvyššiu rýchlosť, Levočskú opäť s najvyššou priemernou rýchlosťou, Horal s hodnotou nastúpaných metrov počas posledného výjazdu, Slovenský raj so spálenými kalóriami počas jedného výjazdu a nakoniec Výzva Rajeckých Teplíc, kedy budete zápasiť s najdlhšou prejdenou vzdialenosťou.


Ako na to?

Keďže ide o čiastočne „online“ aktivitu, svoje skutočné jazdenie budete musieť nahrať na portál WeLoveCycling v podobe fotografie s určeným obsahom. Predtým sa ešte zaregistrujete prostredníctvom kontaktného formulára. Nič viac k tomu nepotrebujete! Ak vás tento projekt zaujal, neváhajte a zapojte sa už teraz na tomto odkaze.

Nakoniec len prosba o dodržiavanie nariadení a princípov jazdenia a pohybu v prírode, ktoré vyplývajú tak zo súčasnej situácie, ako aj zo samotnej nepísanej tradície. Nezabúdajte na nosenie prilby, ohľaduplnosť a najmä na radosť z jazdenia, ktorá je predsa na prvom mieste. Poďme teda na to!
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Maratón vo Svätom Jure bude po trojročnej pauze písať už svoju 14. edíciu a bude súčasťou série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Nenechajte si to ujsť.
keyboard_arrow_up