Reportáž: Detská Tour Petra Sagana tentoraz na dostihovej dráhe v Šamoríne

Olympijské športové centrum v X-Bionic Sphere po 2. krát privítalo účastníkov Detskej Tour Petra Sagana a opäť nesklamalo.

Cyklista by si povedal, že len rovina, ale aj dostihová dráha a jemný piesok vie poriadne sťažiť cyklistom trať. Išlo o rýchle preteky a priemerná rýchlosť sa v niektorých kategóriách blížila k 30 km/h.


Bohatý program

Ráno nás síce Šamorín privítal daždivo, ale to sa všetko počas pretekov zmenilo. Detská Tour Petra Sagana je nielen o pretekoch, ale aj o sprievodnom programe. Okrem tradičného divadla, animátorov, skákacej Škoda nafukovačky sme sa tešili na vystúpenie JF Show, o ktorú sa postaral generálny partner súťaže Slovenská sporiteľňa. Exhibícia na kolobežkách či bicykloch na U-rampe v podaní českých bikerov bola perfektná a malí cyklisti si to mohli po vystúpení aj vyskúšať. A aby sa cyklistom dobre šliapalo do pedálov, tak ich doprevádzala počas pretekov aj bubnová show Campana Batucada.

Dominancia jazdcov Cyklistickej Tour

Na štart Detskej Tour sa postavilo necelých 500 malých cyklistov a v závere už tradične aj rodičia. V Mikro chlapcoch aj dievčatách potvrdili svoju doterajšiu dominanciu Marta Dvořaková z Trenčína a Mattas Ďurec z Cyklistickej Tour. Matiasova tímová kolegyňa Hanka Rakayová si uhájila v cieľovom šprinte víťazstvo v kategórii Mili. U chlapcov dominanciu Cyklistickej Tour potvrdil Lukáš Mašura, ktorý prišiel do cieľa s obrovským náskokom.


Kežmarčanka Ninka Raffayová zvíťazila v Mini dievčatách, ale poriadne ju potrápila strieborná Sofia Matiesková, ktorá stratila na víťazku len jedinú sekundu. V mini chlapcoch to mal Sebastián Trnka z Cyklistickej Tour o niečo ľahšie, keď jeho maďarský rival do Šamorína nepricestoval. Lucia Hudoková z Epic Dohňany využila prestávku v cestnom či MTB Slovenskom pohári a prišla si do Šamorína po suverénne víťazstvo. Aj keď prvú časť v mladších žiakoch išla 6 členná skupina spolu, aktuálny Majster Slovenska v cross country Michal Šichta z Cyklistickej Tour nič nenechal na náhodu a vedúcu skupinu v druhom kole roztrhal a prišiel si sám pre víťazstvo.


U starších žiačok sa 3 cyklisti zmestili do 5 sekúnd. V závere mala najviac síl Vanesa Šatková z Dubnice. Jakub Husár z Bike team Spiš dobre vie, že je dobré absolvovať aj rýchle menej náročné MTB preteky, aké boli v X Bionic Sphere. V tejto kategórii sa išlo takticky a vpredu o víťazstvo bojovalo až 7 cyklistov. V závere však Jakub zo Spiša zrýchlil a s prehľadom zvíťazil.

Medzi rodičmi víťazstvo vybojoval v krásnom šprinte Peter Matieska z Velosvet Prievidca a medzi ženami s prehľadom Martina Šichtová z KPHC Turčianske Teplice.


4.kolo Detskej Tour Petra Sagana sa uskutoční 30. augusta v Stupave a to v rámci víkendového cyklistického a bežeckého programu Stupava Trophy. Tešíme sa na vás.
report_problem Našiel si v texte chybu?

3. kolo - Detská tour Petra Sagana - Šamorín

calendar_today 16.08.2020
format_list_numbered 3. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Šamorín (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up