Výbava pre začiatočníkov - čo sa môže hodiť?

Začiatočníci majú občas problém vybrať si správne veci, ktoré budú potrebovať na prvé výjazdy. Prinášame preto zopár tipov, ktoré by im mali pomôcť v rozhodovaní.

Force Point


Osvetlenie je dôležitým doplnkom nielen pri horšej viditeľnosti, ale aj v prípade jazdy v hustej premávke vás budú ostatní lepšie vidieť. Viditeľnosť je až 100 metrov. V tejto dostupnej sade získate predné aj zadné svetlo, ktoré môžete nabíjať cez USB. Svetlá majú dve funkcie, a to režim blikania a stáleho svietenia. Môžete si dokonca dokúpiť klip, vďaka ktorému si blikačky viete umiestniť aj na oblečenie. Cena sa pohybuje okolo 16 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CTM Testa


Napriek tomu, že sme celú zimu na prvé slnečné lúče netrpezlivo čakali, môžu nás teraz na prvých výjazdoch potrápiť, nehovoriac o ochrane očí. Práve z tohto dôvodu sa do výbavy hodia slnečné okuliare. Šošovky majú ochranu proti poškriabaniu aj proti zahmlievaniu. Majú široké zorné pole, vďaka čomu máte dobrú viditeľnosť aj do strán. V balení sú aj vymeniteľné číre šošovky pre prípad, že sa z výjazdu vraciate pri horšej viditeľnosti. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sportful Windstopper Essential 2


Jarné rána aj večery môžu byť ešte chladné a nie je nič nepríjemnejšie ako skrehnuté ruky. Je to nielen nepríjemný pocit, ale môže to ohroziť aj vašu bezpečnosť. Preto je dobré zobrať si na bicykel rukavice. Tento model má vo vnútri česaný flís, ktorý je príjemný a aj dostatočne hrejivý. Vďaka vonkajšiemu materiálu sú rukavice dostatočne priedušné, aby sa ruka vo vnútri veľmi nepotila. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Amplifi Reactor Pack


Ak vás láka enduro či zjazd alebo počas výjazdov jednoducho radi jazdíte náročný terén, potom treba myslieť aj na prípadné pády. Chránič chrbtice je ľahký a priedušný vďaka špeciálne dizajnovanému ventilačnému systému. Plne nastaviteľný bedrový opasok pomáha udržať chránič na svojom mieste. Chrániče Amplifi sú certifikované a spĺňajú požadované normy. Dobrou správou je, že ho môžete prať v práčke. Cena sa pohybuje okolo 90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite sada na údržbu


Ako začiatočník budete ešte nejaký čas experimentovať so správnym prístupom k údržbe bicykla. Niekto bude po každom, aj malom výjazde čistiť všetky komponenty a iný sa do toho pustí raz za mesiac. V každom prípade však potrebujete kompletnú sadu na údržbu, ktorá obsahuje odmasťovač, kefu, špongiu a aj nejaký mazací olej. Dobre spravená údržba sa vám niekoľkonásobne vráti v podobe bezproblémovej jazdy. Cena sa pohybuje okolo 25 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Ghost AMR 15L


Menší 15-litrový batoh stvorený na jazdu na bicykli, ale využijete ho aj pri ceste do mesta. Obsahuje jedno hlavné vrecko a dve bočné. Detailom, ktorý oceníte až na výjazde, sú popruhy na upevnenie prilby. Vyrobený je zo špeciálneho odolného materiálu, ktorý vydrží nejaké to menej šetrné zaobchádzanie. Chrbtová časť je odvetraná a má penový panel na ochranu chrbtice. Samozrejmosťou je pláštenka v prípade naozaj silného dažďa. Cena sa pohybuje okolo 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BSB-52 Combipack


Kapsička pod sedadlo je skvelá vec a keď ju výrobca vybaví všetkým potrebným na cesty, o nič iné sa nemusíte starať. Kapsička obsahuje náradie MicroFold so šiestimi funkciami, ako sú imbusáky, krížový a plochý skrutkovač. V prípade defektu oceníte montážne páky EasyFit, lepiacu sadu na opravu duší LeakFix, ktorá obsahuje samolepiace záplaty a brúsny papier. Nakoniec mini pumpa Windwave pre dofúkanie kolesa. Cena sa pohybuje okolo 45 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Od základu: Plášte pre MTB – základný výber a tipy

Od základu: Plášte pre MTB – základný výber a tipy

Plášte sú najdôležitejšou časťou na bicykli. Ako si vybrať plášte a na čo si dávať pozor? V tomto článku vás prevedieme základnými tipmi.
keyboard_arrow_up