Oblečte sa na jar - funkčná výbava na začiatok sezóny

Podľa mnohých je jar najkrajším obdobím roka a nielen preto, že sa prebúdza príroda, ale aj preto, že začína cyklistická sezóna. Poradíme vám niekoľko základných kúskov oblečenia.

Castelli Goccia


Ak ste sa rozhodli, že potrebujete bundu, ktorá vás ochráni nielen pred dažďom, ale aj pred inými nástrahami počasia, tak potrebujete práve tento model. Pred vodou vás ochráni dokonale, ale stále je dostatočne priedušná a skladná. Vďaka svojej elasticite sa prispôsobí vášmu telu. Je to nielen praktická bunda, ale aj dobre vyzerá. Vyrába sa v dvoch farbách, tmavo šedej a červeno oranžovej. Cena sa pohybuje okolo 170 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force Best


Napriek prvým slnečným lúčom je počasie ešte chladné a tak dres s dlhým rukávom príde vhod. Tento je samozrejme vybavený celorozopínacím zipsom, aby ste si v prípade skutočne teplého popoludnia vedeli korigovať teplotu. V spodnej časti je protišmykový silikónový pás, ktorý dres udrží na svojom mieste. Vreciek nikdy nie je dosť a tu sú tri dostatočne veľké. Nechýbajú reflexné prvky pre vašu bezpečnosť. Cena sa pohybuje okolo 36 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sportful Fiandre Pro


Dámska cyklistická bunda vyrobená z ľahkej textílie Polartec Neoshell, špeciálne navrhnutej pre intenzívne výkony v extrémnych podmienkach. Je vetru a vodeodolná a taktiež priedušná. Vďaka špeciálnemu strihu perfektne sedí na tele a lepené švy nielen že neprepustia vodu, ale sú umiestnené tak, aby ste mali maximálny komfort. Dostupná je vo viacerých farebných prevedeniach. Cena sa pohybuje okolo 230 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Polaris Tor Insulate


Táto bunda je skutočne dobre zateplená a už od pohľadu je jasné, že ju môžete použiť nielen na bicykel. Zateplený je hlavne predný a zadný panel, zatiaľ čo rukávy sú ľahké, aby vám nič neprekážalo pri jazde. Kapucňu môžete nosiť pod prilbou alebo na prilbe. Napriek tomu, že sa bunda zdá mohutnejšia, dá sa pohodlne zbaliť do batohu a využiť na zateplenie počas oddychu po náročnom výstupe do kopca. Dve bočné vrecká sú na zips. Cena sa pohybuje okolo 85 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Santini Nebula


Základnou podmienkou cyklistickej bundy vhodnej do jarného počasia je odolnosť voči vetru a vode. Táto bunda vás pred vetrom ochráni a naviac je z vnútornej strany zateplená flísom. Okrem veterného počasia vás ochráni aj pred slabým dažďom a napriek tomu ostáva dostatočne priedušná. Má zúžený strih a na to treba myslieť aj pri kúpe. Zadná časť je predĺžená a nájdete tam tri vrecká. Má zvýšený golier, ako ochranu vášho krku. Cena sa pohybuje okolo 110 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

GORE Phantom 2.0 SO


Cyklistické nohavice s ochranou na citlivých miestach proti vetru a vode a pohodlnými trakmi. Vložka pri výrobe bola navrhnutá tak, aby ste v sedle mohli stráviť prvé jarné kilometre a pokojne to môže byť aj viachodinový výjazd. Membrána Windstopper je odolná voči vetru, čiže studený chlad sa nedostane k vášmu telu, ale zároveň nohavice nestratia schopnosť odvádzať pot preč od tela. Cena sa pohybuje okolo 160 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Eleven Felix F150


Pre dni, kedy je už dostatočne teplo, ale fúka nepríjemný vietor, sa dokonale hodí dobrá vesta. Predný diel má v prednej časti membránu, ktorá je odolná proti vetru a čiastočne vás ochráni aj pri daždi. Aby ste sa ale počas námahy nespotili, je v zadnej časti umiestnená sieťovina, ktorá zaisťuje dostatočnú ventiláciu. Vesta sa dá zbaliť do vrecka dresu a využijete ju nielen na bicykli, ale napríklad aj keď si pôjdete zabehať. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku PR článok

Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku

Máme radi univerzálnosť a produkty, ktoré využijeme na väčšinu outdoorových aktivít. V našej ponuke si určite vyberieš aj ty. Nechaj sa inšpirovať redakčným výberom.
Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up