Reportáž: Detská Tour Petra Sagana pokračovala v x-bionic® sphere v Šamoríne

Čo dokáže „rozbiť“ cyklistický pelotón?! No predsa kopce, znela by asi najčastejšia odpoveď. Ale v Šamoríne sme sa presvedčili, že aj vietor. Fúkal a to poriadny. Našim cyklistom na Detskej Tour dal poriadne zabrať.

Krásny areál dostihovej dráhy x-bionic®sphere už po tretíkrát privítal mladých cyklistov a cyklistky nielen zo Slovenska, ale aj z Česka a Maďarska. Trať skôr cyklokrosová, kde sa striedali veterné rovinky s krátkymi trávnatými kopčekmi a technickými zatáčkami.


V kategórii Mikro maďarská pretekárka Millie Sophie Jóny z teamu UJBUDA SUPERIOR MTB TEAM poriadne “vycvičila” štartové pole a s prehľadom zvíťazila. U Mikro chlapcov sa takisto ako v Žiline najviac darilo Jakubovi Roštárovi. Aj u Mili dievčat pokračovala nadvláda maďarských cyklistov a v Šamoríne zvíťazila Réka STORCZ-NAGY s rovnakou klubovou príslušnosťou ako predchádzajúca víťazka. A že to v Maďarsku myslia s cyklistikou vážne, potvrdil v tejto kategórii Mili aj ďalší maďarský cyklista Leo Horvath zo Superior Racing team.


V kategórii Mini dievčatá bolo navlas rovnaké medailové poradie ako v Žiline. Zvíťazila Nela Matiesková z Velosvet Cycling team Prievidza. Matej Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana nikoho nenechal na pochybách a od úvodného šliapnutia do pedálov sa osamostatnil a aj vo veternej etape diktoval tempo. Zvíťazil s obrovským náskokom. U mladších dievčat to bolo napínavé hlavne zásluhou sestry víťaza predchádzajúcej kategórie, Emmy Galovičovej, ktorá poriadne dýchala na chrbát víťazke Romane Bortelovej z Cyklistickej Tour. Tá víťazstvo uhájila o 2 sekundy.


V nedeľu sa zišla poriadna konkurencia aj mladších žiakov a 50tka cyklistov súťažila na 4 kolá. Že sa dá zvíťaziť aj z posledného radu, dokázal Martin Stano z ŠK CK Topolčianky, ktorý si okrem víťazstva odnášal cenu aj ako skokan kategórie. U starších žiačok sme videli najtesnejší dojazd, kde na páske Miriam Šichtovú zdolala jej klubová kolegyňa Lucia Šichtová z Cyklistickej tour. Víťazstvo zo Žiliny si zopakoval aj Martin Surman zo Slávia ŠG Trenčín, ktorý sa v druhej polovici pretekov odpútal od svojich prenasledovateľov.


Rodičovskú kategóriu žien ovládla premiérovo Ivana Nikházyová z Proefekt Košice a u mužov sa z trojice z úniku najviac radoval Peter Bahorec.

Najbližie 3. kolo Detskej Tour Petra Sagana pokračuje 27. júna v Topoľčiankach.
report_problem Našiel si v texte chybu?

2. Detská Tour Petra Sagana

calendar_today 13.06.2021
format_list_numbered 2. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Šamorín (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Trate v okolí parku v Budmericiach opäť nesklamali. Rýchle, ale technické lesné cestičky, krátke stúpania a hlavne zázemie v priestoroch nádvoria kaštieľa boli výbornou reklamou horskej cyklistiky.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
keyboard_arrow_up