Pozvánka: Augustové cyklistické hody - sezóna pokračuje

Cyklistická sezóna pokračuje v plnom prúde a ak ste čakali na tradičné cyklistické maratóny či preteky, tak nastal správny čas. Pre cestnú cyklistiku začínajú „hody", pre MTB pretekárov sme do kalendára zaradili aj nové preteky.

Donovalský drapák - 07. 08. 2021

Dvojitú porciu radosti ponúka tento rok Drapák s verziou behu a horskej cyklistiky. Dve trate pre dospelých (25 km a 50 km) sú obohatené kategóriou a samostatnou traťou pre najmenších. Tých čakajú 4 dĺžky rozdelené podľa vekových kategórií: 500 m, 1,2 a 5 km. Ďalšie informácie o pretekoch nájdete na tomto odkaze.


MTBIKER Častovský cyklookruh - 07. 08. 2021

Každý, kto má rád MTB cykloturistické akcie, si na 5. ročníku príde na svoje. Nejedná sa o preteky a tak sa môže každý nadšenec kochať prírodou v Častej. Štart účastníkov bude priebežný, deti odštartujú v skupinkách s dvoma sprievodcami. Kto si chce zašpiniť svoj ebike, nikto mu to nebude mať za zlé, pretože umytie svojich tátošov bude samozrejmosťou. Organizátori garantujú aj darček pre prvých 800 registrovaných účastníkov. Viac sa dočítate na tomto odkaze.


Sereďmaratón - 08. 08. 2021

História Sereďmaratónu siaha až do roku 2006, kedy odštartoval na Slovensku 1. ročník týchto pretekov. Maratón začína v Seredi na Námestí Slobody, kde vás čaká aj sprievodný program. Prestíž pretekom dodáva to, že sú zaradené v kalendári UCI. Na tomto maratóne sa zúčastňujú pretekári z viacerých krajín Európy. Trať meria 101 kilometrov. Popri hlavných pretekoch štartujú aj detské preteky s názvom Sereďmaratónik. Pretekári môžu vyhrať okrem prize money až do 700 € aj vecné ceny v predpripravených tombolách. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Slovakman - 08. 08. 2021

Slovakman sú majstrovstvá Slovenskej republiky v dlhom triatlone a uskutočnia sa v Piešťanoch. Tam vás bude čakať náročných 3,8 km plávania, 180 km na bicykli a 42,2 km behu. Počas celých pretekov budú rozostavané občerstvovacie stánky, na ktorých budú pre pretekárov dostupné tekutiny a výživové doplnky. Pre súťažiacich sú pripravené peňažné ceny a traja najrýchlejší cyklisti a cyklistky získajú poukazy od MTBIKER shop v celkovej hodnote 600 €. Viac informácií nájdete tu.


Časovka do vrchu Zlatá Idka - Kojšovská hoľa - 14. 08. 2021

V sobotu organizátori tohto podujatia spoločne oslávia 5. narodeniny. V ponuke je 6 štartov v rôznych odvetviach: MTB, Road, beh, Junior či 105+. Kategória junior odštartuje na akomkoľvek type bicykla. Časovka myslela aj na pevnejšie postavy a tak vytvorila kategóriu 105+ kíl. Cyklisti s takou hmotnosťou však môžu odštartovať aj iné kategórie. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

ŠKODA Horal MTB maratón 2021 - 14. 08. 2021

ŠKODA Horal MTB maratón je v poradí 3. maratón seriálu ŠKODA BIKE OPEN TOUR, ktorý začal už koncom júna v Topoľčiankach. Pre jazdcov sú prichystané štyri trasy s rôznou náročnosťou. Trasy vedú cez pohorie Kozie Chrbty, Nízke Tatry a okolie Kráľovej Hole. Usporiadatelia počítali aj s cyklistami na elektrobicykloch s prispôsobenou jednou z tratí. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Beregy Borody - 15. 08. 2021

Beregy Borody sú nové MTB preteky, kde si jazdci môžu zmerať svoje sily na 20 km alebo 40 km okruhu s prevýšením okolo 400 až 800 m. Preteky začínajú v obci Dolné Borody na ostrove pri móle o 11:00. Pre návštevníkov je pripravená živá hudba - DJ Arnoštek a taktiež občerstvenie. Pre viac informácií sledujte Facebook podujatia.

MTBIKER Novodubnický maratón - 21. 08. 2021

Novodubnický maratón sú najstaršie a historicky najťažšie vytrvalostné preteky horských bicyklov na Slovensku. Tento rok sa uskutoční 26. ročník pretekov v Novej Dubnici. Pretekárov čakajú 4 rôzne trate (14 km/400 m, 41 km/1 250 m, 73 km/2 450 m, 101 km/3 400 m). Organizátor do ceny štartovného zahrnul občerstvenie, jedlo a pitie v cieli, štartovací balíček, zdravotnícke zabezpečenie, možnosť umyť si bicykel a sprchy. Taktiež je vyhlásená súťaž „maratónska rodina“, ktorá spočíva v účasti členov jednej najbližšej rodiny a horská prémia „NIVEA Kráľovná Baske", v ktorej ženy súťažia o najrýchlejšie zdolanie vrchu Baske na tratiach HARD a KING. Viac informácií nájdete na stránkach maratónu.


Detské preteky Piešťany - 21. 08. 2021

Tento rok sa uskutoční druhý ročník Detských pretekov v Piešťanoch, konkrétne vo Vrbovom. Registrácia prebieha online na FB stránkach a poplatok pri online registrácii sú symbolické 2 €. Pretekári budú rozdelení podľa veku do viacerých skupín. Pretekať môžu deti od dvoch rokov až po dospelých. Návštevníkov bude čakať sprievodný program, ako maľovanie na tvár, Jumping Kids so Silvi, detské cyklo-ihrisko, súťaže pre rodiny, simulovaná záchranná akcia a podobne. Viac informácií získate na FB stránkach pretekov.


L’Etape Slovakia by Tour de France - 21. 08. - 22. 08. 2021

„L’Etape“ je jediná športová udalosť, pri ktorej sa budeš cítiť ako ozajstný šampión a užiješ si jedinečnú atmosféru Tour de France. Také heslo hlása samotná akcia. Tešiť sa môžete na 4 kategórie: od dlhej trasy cez krátku, od detí po rodinné preteky. Viac informácií nájdeš na stránkach organizátora.


Kaktus Bike Stupava MTB Trophy - 28. 08. 2021

Stupava MTB Trophy sú preteky horských bicyklov v Stupave pri Bratislave. 17. ročník Kaktus Bike Stupava MTB Trophy sa bude konať v poslednom možnom náhradnom termíne 28. 08. - 29. 08. 2021. Súčasťou plánovanej organizácie budú preteky MTB, RUN a detský cyklomaratónik. Na náročných trasách organizátori pripravili pre jazdcov mnoho občerstvovacích stánkov a fotografie od spoločnosti FaxCopy Pro, kde si pretekári môžu objednať výtlačky fotografií, potlač so svojou fotkou na tričko, hrnček atď. Viac informácií nájdete na stránke maratónu.


August prináša okrem vyššie spomínaných pretekov aj niekoľko ďalších zaujímavých podujatí. Ak si neviete vybrať alebo vás neoslovil náš výber, môžete si preklikať aj náš kalendár.
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Častovský cyklookruh

calendar_today 07.08.2021
label MTB maratón
place Červený Kameň (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

Človek prejde Alpy a má pocit, že lieta. Ale potom príde na domáci maratón a stále môže parádne „nakúpiť". Tak ako ja.
Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.
keyboard_arrow_up