Reportáž: Detská Tour Petra Sagana opäť v Pieninách

Od posledného kola Detskej Tour ubehol mesiac a podujatie sa presunulo po Malom Slavkove len niekoľko kilometrov severnejšie, a to do Červeného Kláštora.

Organizátori v spolupráci s obcou Lechnica (nájdete tu pekná traily) a Kúpeľmi Smerdžonka pripravili technickú trať s jedným „tvrdým" stúpaním. Na štart úvodnej nesúťažnej kategórie Baby sa nazbieralo pár desiatok začínajúcich bikerov a poriadne to napálili. Rodičia mali čo robiť a brzdili v cieli svojich cyklistov .


Natália Úreková to na bicykli vie perfektne, o čom sa množstvo divákov, ktorí lemovali trať, mohlo presvedčiť pri úvodnej súťažnej kategórií Mikro. Jakub Roštár z Proefekt Košice nemá tento rok premožiteľa a s poriadnym náskokom prišiel do cieľa aj v Červenom Kláštore. Jakuba napodobnila aj jeho klubová kolegyňa Eliška Ladányiová, ktorá hneď v úvodnom kole ušla svojím prenasledovateľkám.


Nikolaj Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana tiež robí vrásky na čele súperom a svojim rýchlym tempom postupne „odpáral“ konkurenciu a osamotene prišiel prvý do cieľa. Emília Schedlingová z Cyklo Glajza Banská Bystrica na každom kole patrí k najhorúcejším favoritkám, a to potvrdila aj v Červenom Kláštore. V najpočetnejšej kategórii Mini chlapci si zlato odniesol Matej Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana a napodobnil tak svojho mladšieho brata. Karolína Bortelová z Cyklistickej Tour bola však proti, aby Galovičovci získali rodinný hattrick a Emmu odsunula v kategórii mladšie žiačky na striebornú pozíciu.


Veľmi pekný súboj sme videli u mladších žiakov, kde sa na čele „usadilo“ 6 cyklistov. Najlepšie si sily rozložil Jakub Kováč z BMX Klub Košický Šarkan, ale v závere na neho poriadne dýchal ďalší Košičan Marko Roštár, ktorý šprint prehral len o koleso. U starších žiakov sa zišla menej početná konkurencia, čo využil Tobias Hajkovský z CKM MŠK Kežmarok. Pekná konkurencia sa zišla v kategórii „oteckov“, kde zvíťazil Peter Bahorec z CK Dynamax Nitra, ktorý sa v predposlednom kole „zbavil“ lídra pretekov Tomáša Valíčka. Medzi ženami obhájila víťazstvo z Malého Slavkova Ivana Nikházyiová z Proefekt Košice.


Finálové kolo, ktoré bude vyvrcholením tohtoročnej Detskej Tour Petra Sagana, sa uskutoční 18. septembra v Demänová Rezort. Pripravujeme okrem zaujímavej trate aj bohatý kultúrny a športový program. Bicyklovať je zábava!
report_problem Našiel si v texte chybu?

5. Detská Tour Petra Sagana

calendar_today 28.08.2021
format_list_numbered 5. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Červený Kláštor (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Trate v okolí parku v Budmericiach opäť nesklamali. Rýchle, ale technické lesné cestičky, krátke stúpania a hlavne zázemie v priestoroch nádvoria kaštieľa boli výbornou reklamou horskej cyklistiky.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
keyboard_arrow_up