Oblečenie na zimu - čo sa môže hodiť

Jazdíte radi nielen v letných dňoch, ale i chladnejších podmienkach? Vybrali sme produkty z rôznych kategórií, ktoré by sa vám mohli hodiť.

Bunda Polaris AM Summit

Bunda od anglickej značky Polaris na jesenné jazdenie. Je vyrobená z ľahkého a vzdušného materiálu, aby sa zabránilo nadmernému poteniu. Lepené švy a vodovzdorné zipsy vpredu, na hrudi, či bočných otvoroch, robia túto bundu nepremokavou. Výhodou je odnímateľná kapucňa a nastavovanie lemu, manžiet počas jazdy. Vhodná na outdoor i bežné nosenie. Možnosť vybrať z viacerych farebných variantov. Cena sa pohybuje okolo 130 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Castelli GO bunda

Univerzálna bunda od Castelli s názvom GO, ktorú možno použiť na jeseň i v zime. Je vyrobená z GORE-TEX Infinium, takže chráni pred vetrom, chladom ale je zároveň veľmi priedušná a vhodná aj pre intenzívnejšie aktivity. Komfort zaručuje neutrálny strih vhodný aj pre väčšie vrstvenie a sčasti elastický materiál. Praktické plus tvoria 3 zadné vrecká, jedno na hrudi so zipsom a reflexný pás. Výber je možný zo 6 farebných kombinácií. Cena bundy sa pohybuje okolo 200 €. Viac nájdete na tomto odkaze.

Craft CORE Warm Baselayer

Švédska značka Craft a ich funkčný set Warm Baselayer. Toto funkčné prádlo je vyrobené zo 100% polyesteru a kolekcia Warm je určená skôr na aktivitu v chladných až mínusových zimných podmienkach, rovnako pre lyžovanie a turistiku. Pre lepší komfort má tričko voľnejší strih, fleece na vnútornej strane a ploché švy. Pri výbere je možnosť zvoliť si z 5 farebných prevedení. Cena setu sa pohybuje okolo 50 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Sportful Sotto Zero rukavice

Kvalitné zimné cyklistické rukavice od značky Sportful v decentnej čiernej farbe. Doplnené o Primaloft pre hrejivosť, vzdušnosť a ochranu pred snehom či vetrom na chladných cyklovýletoch do - 5 stupňov. Vďaka silikónovej potlači na spodnej strane a špeciálne upravenému ukazováku môžete ľahko používať dotykové smart zariadenia. Tiež treba spomenúť ľahké zapínanie na suchý zips a doplnkové reflexné prvky. Cena sa pohybuje okolo 60 €. Viac informácií na tomto odkaze.

ROECKL Rukavice Rieden

Zimné viacúčelové rukavice od značky Roeckl. Kombinácia technológií GORE-TEX, Softshell a Windstopper zaručuje dobrú ochranu pred vetrom a chladom v sychravom jesennom období ale aj pri výrazne nižších teplotách. Vďaka strihu rukavíc, pletenej manžete a elastickým materiálom sú tieto rukavice veľmi pohodlné na nosenie. Bonusom je bezproblémové ovládanie dotykových zariadení. Cena rukavíc sa pohybuje okolo 55 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Shimano S-PHYRE rukavice

Rukavice na zimné jazdenie od značky Shimano v decentnom čiernom prevedení a 3D dizajne. Pred zimou, chladom, vetrom a teda s udržaním rúk v teple pomáha izolácia Therma Tech-TI a Primaloft. Pre pevný grip s riadidlami je spodná časť vyrobená zo syntetickej kože. Ako u väčšiny rukavíc, palec a ukazovák je prispôsobený na ovládanie dotykových zariadení. Cena rukavíc sa pohybuje okolo 50 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Silvini Garibal membránová bunda

K jesennému a zimnému jazdeniu neodmysliteľne patrí vrstvenie oblečenia. Ako vrchná vrstva skvele poslúži táto nepremokavá bunda s parametrami 20000/40000. Tieto vysoké hodnoty zaručia, že nepremoknete a zároveň sa nadmerná vlhkosť cez trojvrstvovú membránu dostane von. Vďaka užšiemu strihu je bunda vhodná na cyklistiku, kde poskytne výbornú termoreguláciu a nebude prekážať pri jazde. Použitým materiálom a kvalite zodpovedá aj cena 240 €. Viac informácií na tomto odkaze.

Castelli VELOCISSIMO 5 dlhé nohavice

Aby vám bolo aj v zime na bicykli teplo, znamená to tiež zostať čo najviac suchý. Práve nohy sú v priamej paľbe blata, snehu a vody od kolies, či už blatník máte alebo nie. Vďaka použitému materiálu Thermoflex na hornej polovici nohavíc vám nebude príliš teplo pri šliapaní a Nano Flex na spodnej polovici vás zase ochráni pred striekajúcou vodou. Na väčšinu zimných výjazdov v našich podmienkach bohato postačujú. Cena je 125 € a viac detailov nájdete na tomto odkaze.

Silvini Rango pánske MTB nohavice

Síce nie úplne zimná záležitosť, ale veľa ľudí volí práve kombináciu dlhých zateplených spodných nohavíc a navrch krátke nohavice. Týmto štýlom si drahšiu spodnú vrstvu chránime od blata, čo znamená dlhšiu životnosť a rovnako väčší komfort, ak je vlhko a blato. Tento model je z elastického oderuodolného materiálu a výhodou je aj opasok. Vďaka 4 vreckám na zips nemusíte na kratšie výjazdy brať batoh, takže chrbát zostane suchší. Cena je 60 € a v ponuke sú rôzne farby. Viac info na tomto odkaze.

GORE M WS Base Layer

Základom komfortu pri zimných aktivitách je najmä kvalitná spodná vrstva. Práve značka GORE je všetkým dobre známa a ponúka dlhoročné skúsenosti. Na prednej časti, rukávoch a v okolí ľadvín nájdete neprefúkavý GORE® WINDSTOPPER® a teda výrazne vyššiu ochranu pred studeným vetrom. Ideálne na kombináciu s vaším obľúbeným dresom. Zároveň látka dokáže veľmi dobre dýchať, takže sa nebudete dusiť vo vlastnej šťave. Cena je cca 80 € a viac info sa dozviete na tomto odkaze.

Zateplený cyklistický dres ALÉ R-EV1

Ak cyklistiku beriete vážne a hľadáte každú výhodu, ktorá vám pomôže byť rýchlejší, tak tento aerodynamický dres je práve pre vás. Látka Aero Rib a špeciálne švy pomáhajú znížiť odpor vzduchu, takže pelotónom budete kĺzať ako úhor vo vode aj v chladných podmienkach. Dres pritom ostáva priedušný a je ideálny do teplôt 10 °C - 16 °C. Testovaný vo veternom tuneli, čomu zodpovedá aj cenovka cca 200 € a teda z kategórie oblečenia pre náročných. Viac na tomto odkaze.

X-Bionic Radiactor Gold 4.0

Extrémne podmienky si vyžadujú extrémne technológie. Práve táto spodná vrstva od značky X-Bionic je nabitá technológiami, ktoré sa tu nedajú ani všetky vymenovať. Čo však zaručujú, je super ľahký materiál, ktorý vás vďaka špeciálnym zónam ochladzuje pri potení a zahrieva, keď začne mrznúť. Ak je vám to málo, tričko využíva cielenú kompresiu na stimuláciu svalovej funkcie, zvýšenie výkonnosti a skrátenie doby zotavenia. Spracovaniu zodpovedá aj cena 139 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku PR článok

Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku

Máme radi univerzálnosť a produkty, ktoré využijeme na väčšinu outdoorových aktivít. V našej ponuke si určite vyberieš aj ty. Nechaj sa inšpirovať redakčným výberom.
Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
keyboard_arrow_up