Pozvánka: QUICK SPORT Jarný Šprint 2022 - pohodová MTB časovka na Turci

Chceš okúsiť časovku do vrchu v príjemnej, takmer rodinnej atmosfére? Skús Jarný šprint v Bystričke.

Občianske združenie beer inside team nám po dvoch rokoch, počas ktorých boli preteky zrušené kvôli pandémii, prináša už 11. ročník tohto obľúbeného naháňania sa do kopca. Dátum je vytýčený na nedeľu 1. mája a ostrý štart naplánovaný na desiatu hodinu rannú.

Trasa podľa počasia

Keďže nám v čase pretekov možno bude ešte doznievať bláznivé jarné počasie, organizátori sú pripravení na každú možnosť. Už ako tradične všetkých zúčastnených čaká v rámci trate 9,3 km rôznych povrchov, od lesnej cesty cez rozbitú asfaltku až po panelku, na ktorých pretekári nastúpajú 320 výškových metrov.

Profil trate A
Pre prípad nepriaznivého počasia, či iných neočakávaných prekážok, je tu pripravená aj náhradná trať s parametrami 5,7 km a 280 výškových metrov. Štart pre obe trasy je spoločný (obecný úrad Bystrička) a súťažiaci budú, ako obvykle, štartovať v tridsaťsekundových intervaloch.

Profil trate B

Kategórie na mieru

...oťukáš svoju jarnú kondičku, stretneš kolegov - cyklistov a hlavne, zabavíš sa.
Organizátori vypísali 14 súťažných kategórií podľa veku súťažiacich, pričom pre mužov je to 7 kategórií podľa veku a k tomu samostatná kategória pre UCI jazdcov a samostatná kategória TIR pre mužov s hmotnosťou 100 a viac kíl – takže poriadni chlapi, smelo do toho, nemusíte sa naháňať za „chrtmi“. Do kategórie UCI budú zaradení muži s platnou licenciou od 18-39 rokov (starší alebo mladší len na vyslovenú žiadosť). Nežné pohlavie sa môže zaregistrovať do 5 kategórií rozdelených podľa veku. Zaujímavým je bezpochyby aj Tímový šprint – prinesieš si dvoch parťákov a vaše časy sa spočítajú do výsledného času. A pri troche snahy si odnesiete nejaký six-pack osviežujúceho nápoja od beer inside team-u navyše.


Registrácia a štartovné

Registrovať sa je možné pomocou online formulára (od 01. 04. do 28. 04.), po tomto termíne už iba na mieste. V tomto prípade je však múdrejšie využiť online registráciu, keďže je počet účastníkov obmedzený na 240 a fleky sa obvykle vychytajú skôr než teplé rožky v pondelok ráno.


Štartovné sa rôzni, ak sa prihlásiš a takisto aj zaplatíš do 18. 04., vyjde ťa to 10 €, ak to do daného termínu stihneš s prihlásením, ale s platbou nie, bude to 15 € a ak sa prihlásiš aj zaplatíš na mieste, štartovné má výšku 20 €. Pokyny k úhrade nájdeš na webstránke podujatia.


A čo všetko v rámci štartovného a v prípade výhry obdržíš? Každého prihláseného čaká občerstvenie, pozostávajúce z ovocia, čokolády, pečiva, čaju, energetických nápojov a v sále obecného úradu aj teplej stravy. Ďalej sú to medaily, pohár pre absolútneho víťaza aj pre najrýchlejšiu ženu a takisto vecné ceny. No a samozrejme, dobrý pocit z pekne stráveného dňa.


Ak si prebehneš reportáže z roku 2019, 2018 či staršie, všetky spája jedno – príjemná a uvoľnená atmosféra. Za tých 11 rokov sa na Turci táto akcia prepracovala medzi tie najobľúbenejšie s výbornou organizáciou, a preto ju neradno vynechať – oťukáš svoju jarnú kondičku, stretneš kolegov - cyklistov a hlavne, zabavíš sa.

Zdroj fotografií: MTBIKER, beer inside team, Ján Sopúch, Miroslav Kužel
report_problem Našiel si v texte chybu?

QUICK SPORT Jarný šprint

calendar_today 01.05.2022
label Časovka do vrchu
place Bystrička (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Bajkservis Stupava MTB Šprint 2022 - záver prázdnin časovkou do vrchu

Pozvánka: Bajkservis Stupava MTB Šprint 2022 - záver prázdnin časovkou do vrchu

Poctivo ste trénovali celé leto a máte radi kopce a prevýšenie? Potom príďte vyskúšať časovku neďaleko Bratislavy so slušnými parametrami.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up