Predsezónny príhovor – čo je nové v MTBIKER shope?

Áno, vieme to. Sezóna nikdy nekončí. Predsa len sa ale blížime do časti roka, kedy máme za sebou prvé sústredenia v teple, trenažéry zbalené v krabici a na lyže už začína padať prach.

Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, nasledujúce týždne majú jasný cieľ – jazdiť, jazdiť, jazdiť. Na sezónu sme sa poctivo pripravovali aj v MTBIKER shope a preto by sme vám radi priniesli aktuálne informácie z našej „kuchyne" a doplnili aj náš pohľad na situáciu na trhu a predpokladaný vývoj v najbližších mesiacoch.

Začneme asi tými horšími správami, nech ale máte chuť čítať ďalej, koniec bude určite v pozitívnom duchu. Ak sme si mysleli, že COVID, skrížená loď v Sueze a rast cien komodít a s nimi spojená inflácia je to najhoršie, čo nás mohlo stretnúť, tak prišiel koniec februára a vojna hneď za našimi hranicami ukázala, že horšie veru byť môže. Na chvíľu opustím množné číslo a napíšem niečo dosť osobné – keď som pár dní po začiatku vojny cestoval k rodičom na východ a zastavil som na pumpe, zažil som jeden ozaj silný zážitok – v mikrobuse s kapacitou cca 15 ľudí sedelo 11 detí vo veku 4 – 10 rokov. Mali v rukách plyšákov, vzadu bolo vidno pár igelitových tašiek oblečenia. Bez hanby priznávam, že som v aute so zaslzenými očami premýšľal nad tým, že môj ani nie 2,5 ročný drobec by mohol zažiť niečo podobné. U nás v MTBIKERi sme sa rozhodli zapojiť sa do zbierky pre charitu na Ukrajine. Asi ste si všimli srdiečko s vlajkou Ukrajiny, kde viete do svojej objednávky pridať príspevok v násobkoch 5 €. K dnešnému dňu sme vyzbierali od našich zákazníkov vyše 7 000 € a MTBIKER pridal k tejto sume dve tisícky. Vývoj zbierky viete sledovať na webe.


Dostupnosť bicyklov

Aktuálna situácia s dodávkami bicyklov a komponentov nie je stále ideálna, dlhodobejší výhľad je aj napriek neustálym komplikáciám vcelku pozitívny. Čo sa bicyklov týka, tento rok sa určite neoplatí čakať na širokú ponuku a pokles cien, už aktuálne avizované dodávky vyzerajú tak, že veľká časť našich objednávok dorazí na sklad na jeseň a v zime. Niektoré modely 2022 budú dobiehať podobne ako v prípade sezóny 2021 aj hlbšie do ďalšieho roka.

Výber je ale v tejto chvíli lepší, ako tomu bolo o takomto čase v minulom roku. Stále platí, že svoj vysnívaný bike môžete mať pri troche šťastia okamžite, pri troche smoly si počkáte aj vyše roka. U komponentov budú niektoré typy produktov celoročne nedostupné, napr. kazety, niektoré brzdy či prehadzovačky uvidíme až na konci roka. Ak teda viete, že budete v najbližíšch 9 mesiacoch potrebovať niečo zo spotrebáku, odporúčam nákup neodkladať.


...veľmi sa tešíme, že sa konečne budeme môcť stretnúť bez obmedzení na maratónoch, endure, či nesúťažných cyklo eventoch
Z bicyklov sme na tom najlepšie s dostupnosťou americkej značky Marin, kde máme k dispozícii, resp. na ceste veľa bicyklov v skôr nižšej cenovej kategórii do 2 000 €. Do leta očakávame ešte takmer 350 bicyklov, takže bude z čoho vyberať. Ponuka sa pomaly plní aj u značky Giant, kde priebežne prichádzajú aj veľmi obľúbené cestné modely TCR či XTC. Ghost zachraňuje dojazd modelov 2021, ešte stále čakáme na takmer 50ku objednaných kusov, ktoré stále máme sľúbené na dodanie. Z detských bicyklov odporúčame upriamiť pozornosť na Bungi Bungi. Pri tragickom nedostatku bestsellerov posledných rokov ponúkajú tieto bicykle skvelú hmotnosť za priateľnú cenu. Máme skladom a je z čoho vyberať.


Podstatne lepšia je situácia v doplnkoch a príslušenstve. V kategórii prilieb, tretier, oblečenia a doplnkov môžete vyberať zo širokej ponuky našich skladových zásob. Okrem stálic ponuky neleníme a prinášame do eshopu nové značky. Pre najnáročnejších zákazníkov sme do ponuky zaradili našu domácu značku Isadore a švajčiarsku prémiovku a jedného z TOP svetových lídrov vo vývoji a predaji, ASSOS.

Dámsku časť publika určite poteší zaradenie značky Alé, kde sme výber našej skladovej ponuky zamerali práve na veľmi obľúbené ženské dizajny. Našu ponuku rozširujeme aj u existujúcich značiek. Z portfólia značky Oakley si môžete čerstvo vyberať okrem okuliarov aj prilieb, cyklistické oblečko a výber z lifestyle kolekcie. Spoluprácu s Adidasom sme rozbehli okrem outdooru aj pri Five Ten a tak u nás nájdete najširšiu ponuku tretier, topánok a oblečenia tejto značky na Slovensku.

Novinky na MTHIKER webe

MTHIKER, ako naše outdoorové dieťa, dostalo vlastnú doménu, na ktorej pomaličky pridávame funkcie z MTBIKERa. Už teraz okrem magazínueshopu môžete využívať aj funkciu bazáru a pripravujem spustenie fóra a mapovej sekcie. Ako sme sľubovali už vo vianočnom článku, do ponuky pribúdajú postupne nové značky, vypichnem pár najznámejších – Petzl, Deuter, Lowa, Mountain Equipment či Ortovox. Určite odporúčam navštíviť túto našu webku, doslova každým dňom ju plníme novým tovarom a veľmi sa tešíme, že prekonáva naše očakávania.


Ideme za hranice

Chceme ďalej rásť a zlepšovať sa. Čo to znamená? Viac tovaru skladom, viac bicyklov, komponentov, príslušenstva, značiek, skrátka byť pre vás jasnou jednotkou. Tak čo to teda znamená? MTBIKER ide za hranice. MTBIKER.cz už nejaký ten týždeň funguje, čoskoro ho bude nasledovať anglická verzia na doméne mtbiker.shop. Pre Maďarsko chystáme ešte v tomto polroku mtbiker.hu a pre nemecky hovoriacich zákazníkov v druhej polovici roka prinesieme mtbiker.de. S týmto našim krokom je spojených aj viacero noviniek a zmien, ktoré nás čakajú, o tých ale v ďalšom článku.

To najlepšie nakoniec

Takže poďme na ten pozitívny záver. Ak ste sa dočítali až sem, rád by som vyjadril pozitívny výhľad na rok 2023. Nakoľko veľa bicyklov sezóny 2022 príde neskoro, v sezóne 2023 bude určite aspoň zo začiatku výber najlepší za posledné takmer 3 roky. U spotrebného tovaru ako sú komponenty a plášte očakávame výraznejšie zlepšenie dostupnosti. Od výrobcov máme informácie o postupnej stabilizácii a síce to ešte potrvá, dodacie termíny sa začínajú zlepšovať.

Z pozitív by som vyzdvihol aspoň nateraz koniec COVIDových obmedzení, veľmi sa tešíme, že sa konečne budeme môcť stretnúť bez obmedzení na maratónoch, endure, či nesúťažných cyklo eventoch. Ozaj, pri písaní tohto článku ma zastihla správa, že sme piatykrát v rade finalistami v Heureka ShopRoku. Vašu priazeň k nám najlepšie vyjadruje aj číselník našich objednávok - v piatok sme sa prehupli cez 500 000 prijatých objednávok. Ďakujeme.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Priamo z kuchyne MTBIKER – výpredaj, novinky, nábor

Priamo z kuchyne MTBIKER – výpredaj, novinky, nábor

V tejto dobe plnej negatívnych správ, ktoré sa valia zo všetkých strán, máme konečne viacero dobrých zvestí.
Predstavenie: MTBIKER požičovňa – bicykel a príslušenstvo pre každého

Predstavenie: MTBIKER požičovňa – bicykel a príslušenstvo pre každého

Dlhoočakávaná novinka je tu – MTBIKER spúšťa požičovňu. Čo všetko u nás momentálne nájdete?
keyboard_arrow_up