Priamo z kuchyne MTBIKER – výpredaj, novinky, nábor

V tejto dobe plnej negatívnych správ, ktoré sa valia zo všetkých strán, máme konečne viacero dobrých zvestí.

Ak sledujete vývoj v segmente cyklistiky, posledné dva roky sme zaznamenali veľa zaujímavých zvratov a udalostí, ktoré zasiahli celé odvetvie. Pre zhrnutie – začalo to príchodom Covidu do Európy a neistotou sprevádzanou utlmením objednávok. V tomto prípade sa situácia otočila doslova za pár týždňov a prakticky už dva roky žijeme v dobe nedostatku a dlhého čakania na bicykle či komponenty. Obrovský boom a rekordné predaje natiahli dodacie doby na extrémne čísla počítané v rokoch, v extréme či už pri odpružení alebo vybraných komponentoch sa dodacie lehoty vyšvihli dokonca na 3 - 4 roky. Každý tak nejak tušil, že táto bublina spľasne a situácia sa stabilizuje, nikto však nevedel, kedy to bude a aká výrazná korekcia nastane.

Pozitívom na celej tejto situácii je ale fakt, že sklady sú plné tovaru a dopyt troška ochladol...
Zlom nastal vo februári, kedy vypukla vojna u susedov a vyvolané inflačné tlaky opäť spôsobili menšiu paniku. Nasýtenie dopytu, rast cien, vývoj kurzu USD voči EUR – tieto hlavné faktory zapríčinili, že situácia na trhu sa opäť otočila. Čo to znamená? Hurá, máme bicykle – zďaleka nie všetko, čo by sme chceli a niektoré segmenty sú ponukou stále podvýživené, vo všeobecnosti možno ale vyhlásiť, že bicykle už aktuálne prichádzajú rýchlejšie ako odchádzajú. Celkové zhodnotenie na základe našich pozorovaní a rozhovorov s partnermi vyzerá tak, že stabilizácia dodávok príde rýchlejšie, ako sme čakali.


Určite sa však nemôžeme aspoň nateraz tešiť na lepšie ceny – práve naopak, očakávame ešte jednu vlnu zdražovania skrz nepriaznivý kurz USD – EUR. Pozitívom na celej tejto situácii je ale fakt, že sklady sú plné tovaru a dopyt troška ochladol, zákazníci sa teda po dvoch rokoch takmer fixných cien môžu tešiť na.... ale to už predbieham nasledujúci odsek.

Výpredaj – historická udalosť

Vďaka aktuálnemu spomaleniu na trhu a dostatku našich skladových zásob sa dostávame k historickej chvíli - na MTBIKERi prebieha prvý väčší sezónny výpredaj. Vopred upozorňujem,
...budeme exkluzívne jediným obchodom na Slovensku, ktorý bude mať BMC v ponuke.
že toto nebude pravidlo a tento výpredaj má dôvod, ktorý so situáciou na trhu súvisí iba čiastočne – miesto. Na jednej strane v skladoch bojujeme s nedostatkom priestoru, na druhej nás koncom roka čaká sťahovanie do nových priestorov, odkiaľ sa kapacita našej expedície znásobí niekoľkokrát. A nakoľko nechceme sťahovať viac vecí, ako je potrebné, radšej ich ponúkneme vám, našim zákazníkom za atraktívnejších podmienok. Aktuálne sa teda môžete tešiť na výrazne zľavy z doporučených MOC naprieč mnohými značkami. Výpredaj je ohraničený do 18. 09. 2022, kedy sa ceny vrátia na predvýpredajovú úroveň. Kto prv príde, ten berie.

Okrem výpredajov pravidelne čistíme sklad od „ležiakov“ alebo sa naskytne atraktívna ponuka od partnerov. Takto sme priniesli pred vyše mesiacom trhák v podobe Garminu Edge 830-ky či aktuálne akciu na trenažéry TACX. A ozaj, už ste si kúpili kraťasy Silvini Rango s vyše 50 % zľavou?

Nábor, nábor, nábor

Stále rastieme, zlepšujeme sa a prinášame nové projekty – MTHIKER, zahraničná expanzia a rovnako vylepšovanie našich služieb kladie vysoké nároky na náš tím a tak je v tejto chvíli otvorených 9 pozícií. Pozície sú to veru zaujímavé – začínajúc hľadaním dvoch kolegov do bratislavskej predajne, cez pozície v IT a marketingu až po teamleadra v Českej republike. Stále sa chceme zlepšovať a máme zdravé sebavedomie, nepredávame ponožky (pardon, nedalo mi ) a ak chceš pracovať v mladom kolektíve v rastúcom biznise, neváhaj a navštív našu sekciu kariéra.

Zdroj foto: bmc-switzerland.comZdroj foto: bmc-switzerland.com

Čo je nové?

Na tomto mieste by som rád zhrnul viaceré novinky, na ktoré sme hrdí. Tou prvou a asi najvýznamnejšou je uzatvorenie partnerstva so švajčiarskou značkou BMC. Bicykle tejto svetoznámej prémiovej značky sú zatiaľ v našej ponuke iba obmedzene, na prelome sezóny 2023/2024 (cca od leta 2023) to ale naplno rozbalíme a budeme exkluzívne jediným obchodom na Slovensku, ktorý bude mať BMC v ponuke. Na Eurobike sa nám celkom zadarilo a rozpracovali sme viaceré zaujímavé spolupráce, viac informácií posunieme hneď, ako dané partnerstvá „dopečieme" a potvrdíme.


Cyklistiku, pohyb, hory, to máme radi a rozhodne odporúčame...
Tešíme sa, že sa konečne môžeme vídať na maratónoch a akciách. S mnohými z vás sme sa už stretli doslova po rokoch a nepoľavujeme - v priebehu augusta práveže budeme doslova na roztrhanie. Častú a Gran Fondo v Bratislave máme za sebou, tento víkend jazdíme na Dubničáku a L´Etape a ešte nás čaká Hornonitrianske Enduro. „Cestári" to majú v auguste ozaj pestré, 27. 08. určite odporúčame vyskúšať aj event, na ktorý nemusíte kupovať žiadne štartovné a na Slovensku ho privítame po prvýkrát. Assos Speed Club je koncept komunitných jázd po celom svete, kde okrem zážitku z jazdy máte možnosť vyhrať alebo kúpiť si dres z limitovanej edície. Smer jazdy je Rakúsko, takže jediným nepriateľom môže byť vietor.


Koniec leta spravidla prináša príchod zimných kolekcií, na ceste už máme viacero značiek a pár položiek už dokonca čaká na naskladnenie, či už v MTBIKERi alebo MTHIKERi sa teda môžete tešiť na dobrý výber a včasné dodávky. Aby sme neobišli ani MTHIKER, ten nám rastie ako obsahovo, tak ponukovo. Táto zima bude prvou ozajstnou sezónou s bohatou ponukou, s partnermi chystáme aj nejaký ten premiérový event a testovačku na horách, viac info už čoskoro.

Zhrnutím by sme radi skonštatovali, že sme optimisti aj napriek tomu, čo sa deje okolo nás. Cyklistiku, pohyb, hory, to máme radi a rozhodne odporúčame, ak si chcete zamakať, oddýchnuť, stráviť čas s rodinou…

Zdroj fotografií: archív redakcie MTBIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?

ASSOS Speed Club x MTBIKER

calendar_today 27.08.2022
label Preteky jednotlivcov
place Bratislava (Slovensko)

Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Predsezónny príhovor – čo je nové v MTBIKER shope?

Predsezónny príhovor – čo je nové v MTBIKER shope?

Áno, vieme to. Sezóna nikdy nekončí. Predsa len sa ale blížime do časti roka, kedy máme za sebou prvé sústredenia v teple, trenažéry zbalené v krabici a na lyže už začína padať prach.
Novoročný MTBIKER spravodaj

Novoročný MTBIKER spravodaj

Stáva sa už pomaly pravidlom, že sa takto prihováram pri rôznych príležitostiach s novinkami z našej „kuchyne", ktoré by vás mohli zaujímať.
keyboard_arrow_up