Cyklopočítače a GPS - meraním k lepším výsledkom

Cyklopočítače sú pri jazde na bicykli už takmer samozrejmosťou. V závislosti od modelu totiž poskytujú široké spektrum meraných tréningových údajov.

Garmin Edge 1030 Plus Bundle

Model Garmin Edge 1030 Plus sa radí medzi najlepšie v svojej kategórii. Vďačí tomu kombinácii overených funkcií staršieho modelu Edge 1030 a nového výkonného procesora a integrovaného snímača pre presnejšie meranie. S dotykovým farebným displejom ti už neujde ani jedna ulička, či trail. V Bundle prevedení obdržíš aj snímač rýchlosti, kadencie a tepu, čo je ideál pre nováčikov v tejto oblasti. Cena tohto setu je 650 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

CTM BD-20W

Nie každý potrebuje mať k cyklopočítaču pripojený wattmeter, či zaznamenať trasu. Pre tých je tu model CTM BD-20W, ktorý nezaťaží káblami a poskytne dvadsať funkcií. Nájdeme tu ukazovateľ okamžitej, priemernej, či maximálnej rýchlosti, zaznamená čas jazdy, zistíte aj teplotu ovzdušia, či množstvo spálených kalórií – jednoducho veľa muziky za málo peňazí. Cena je 27 € a vo viacerých farebných prevedeniach ho nájdeš na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Wahoo Element Bolt GPS 2.0 Bundle

Opäť sa dostávame k Bundle verzii, tentokrát z dielničky Wahoo. Kompaktný model ELEMNT BOLT je určený vyznávačom mechanického ovládania, nájdeme tu 6 tlačidiel. Okrem displeja, ktorý je možné pomocou aplikácie prispôsobiť svojim potrebám, sa tu nachádza aj pás diód. Pomocou ANT+, či Bluetooth je možné spárovať pribalené senzory rýchlosti, kadencie a tepu, ako aj wattmeter, či svetlo s radarom. Cena tohto setu je 399 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

4iiii Viiiiva Bridge ANT+

Snímač tepu 4iiii Viiiiva Bridge ANT+ predstavuje pokročilý snímač, otestovaný aj v profesionálnom prostredí jazdcami tímu QuickStep – Alpha Vinyl. V porovnaní s inými meračmi tepu je až 10x citlivejší vďaka pokročilej technológii merania. Vo svojej offline pamäti pojme až 65 hodín dát tréningu, ktoré je po spárovaní s mobilným telefónom možné preniesť do aplikácie. Jeho cena je 75,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Close the Gap HideMyBell Raceday SL

Tento model je zaujímavá alternatíva k originálnym držiakom. Zaujímavá preto, lebo je vyhotovený z karbónu, čo zrazilo jeho hmotnosť na 28 g a jednak preto, že na jeho spodnej strane sa nachádza priestor na montáž pribaleného zvončeka, či GoPro držiaka, ktorý je možné samostatne dokúpiť. Za pomoci redukcií je kompatibilný s množstvom cyklopočítačov, ako napríklad Garmin, Wahoo, či Lezyne. Jeho cena je 68,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Lezyne Macro Easy GPS

Cyklopočítač Lezyne Macro Easy GPS je akýmsi „medzikrokom“ na ceste od klasických až ku najdrahším GPS cyklopočítačom. Aby bolo používanie naozaj „Easy“, nenájdeme tu žiadne spárovanie s telefónom, či enormné množstvo údajov, ba ani obrazovú navigáciu. Záznam trasy vo forme GPS však cyklopočítač ponúka, rovnako ako aj možnosť pripojiť snímače. Výdrž batérie 28 hodín je v tejto kategórii skôr rarita. Jeho cena je 104 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

SKS Compit

V prípade, že sa pri zázname spoliehate skôr na Stravu, prípadne používate navigáciu v telefóne, nie je zlé, mať ho na očiach a namontovať ho na predstavec. Presne za týmto účelom vyvinuli v SKS šikovný držiak Compit, do ktorého je možné telefón zasadiť na výšku aj na šírku. Zaujímavosťou je, že sa v jeho prednej časti nachádza držiak na predné svetlo, ktorý je ale možné nahradiť držiakom na GoPro, či dokonca fľašu. Jeho cena je 31,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Sigma iD.TRI

Výrobcovia nezabúdajú ani na triatlonistov – koniec koncov, klasický GPS prístroj si do vody nevezmete. Hodinky Sigma iD.TRI poskytujú kvantum funkcií, od tých bežnejších, ako možnosť pripojiť množstvo snímačov, až po tie neobvyklé, ako napríklad crash alert. Samozrejmosťou je vodotesnosť až do 5 atmosfér. Za 149 € obdržíš malé, no šikovné hodinky, ktoré ti okrem záznamu údajov budú pomocníkom aj pri plánovaní tréningu. Viac informácií nájdeš na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Viac o GPS, cyklopočítačoch a príslušenstve k cyklistike nájdete na MTBIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku PR článok

Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku

Máme radi univerzálnosť a produkty, ktoré využijeme na väčšinu outdoorových aktivít. V našej ponuke si určite vyberieš aj ty. Nechaj sa inšpirovať redakčným výberom.
keyboard_arrow_up