Mazivá pre rôzne podmienky - aby bol bicykel tichý

Každý z nás pozná staré príslovie „kto maže, ten jede”. Inak tomu nie je ani pri bicykloch, kde je mazanie jedným z najdôležitejších bežných servisných úkonov. Pozrime sa spoločne, z čoho sa dá vyberať.

AbsoluteBLACK Graphen

Vzácny vosk Graphen od mladej značky AbsoluteBLACK. Má vysokú odolnosť pri zachovaní nízkeho trenia za suchých i mokrých podmienok. Jeho hlavnými výhodami je vláčnosť, nedrobenie, čistota, tichosť a ľahké nanášanie vďaka ich vlastnému vzorcu. Ideálny na použitie pre cestnú cyklistiku, gravel, MTB aj elektrobicykle. Obsah balenia je 340 gramov. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 30 €. Viac info nájdete u nás na shope, alebo na stránke dodávateľa.

Cyclon Bike Care BOX

Mazanie od holandskej značky Cyclon Bike Care so 40-ročnými skúsenosťami. Tento set obsahuje mazanie a kozmetiku určenú prevažne na elektrobicykle. Heslo je jednoduché a výstižné - chrániť, mazať a čistit. Balenie obsahuje Connection spray, Chain Lubricator a Bike Protector s objemom 3 x 100 mililitrov. Cena sa pohybuje okolo 17 €. Viac info nájdete u nás na shope, alebo na stránke dodávateľa.

Effetto Mariposa Flowerpower Wax

Mazivo na reťaz od švajčiarskej značky Effeto Mariposa. Na rozdiel od mazacích olejov nešpiní a dobre odoláva nečistotám. Odolný voči vode a ideálny do každoročného obdobia vďaka slnečnicovému vosku. Znižuje trenie, hluk a predlžuje životnosť reťaze. Neobsahuje PTFE ani škodlivé látky pre životné prostredie. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 14 €. Viac info nájdete u nás na shope, alebo na stránke dodávateľa.

FINISH LINE Krytech

Mazivo na reťaze Krytech na báze vosku od americkej značky Finish Line. Je vytvorené na báze vosku, aby preniklo do čapov reťaze a vytvorilo ochranný film. Ideálne riešenie pre cyklistov, ktorí chcú čo najviac čistú reťaz. Na povrchu je reťaz suchá, odpudzuje nečistoty a zároveň je tichá. Objem je 120 mililitrov. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 14 €. Viac info nájdete u nás na shope, alebo na stránke dodávateľa.

Muc-Off Hydrodynamic

Univerzálne mazivo Hydrodynamics Team Sky Lube je vyvinuté a určené do všetkých podmienok, aby poskytlo čo najlepší výkon z hľadiska mazania. Preferované na použitie pre cestnú cyklistiku, cyklocross a pre disciplíny na dlhšie vzdialenosti. Z hľadiska ochrany životného prostredia nie je mazivo založené na petrolejovej báze. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 30 €. Viac info nájdete u nás na shope, alebo na stránke dodávateľa.

Rex Black Diamond Chain

Black Diamond od značky REX je top produktom medzi mazacími prostriedkami. Mazivo funguje na receptúre, kedy sú grafénové nanočastice vmiešavané do maziva ultrazvukom. Výhodou je teda znížené trenie, odolnosť a vysoká odolnosť voči vlhku. Je ideálne na preteky a výkonnostnú cyklistiku. Neobsahuje vodu ani riedidlo. Objem fľaštičky je 30 ml. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 40 €. Viac info nájdete u nás na shope, alebo na stránke dodávateľa.

RockShox Pit Stop

Od mazaní reťazí sa pozrieme aj na olej do vidlíc od jedného z prvých výrobcov odpružených vidlíc a tlmičov. Firma bola založená v USA Paulom Turnerom v roku 1989. Olej Sram Pit Stop je určený do spodných nôh vidlíc značky RockShox s viskozitou 15 wt. Ideálne na použitie pri malom servise vidlice. Objem fľaštičky je 120 mililitrov. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 40 €. Viac info nájdete u nás na shope, alebo na stránke dodávateľa.

Weldtite PURE

Mazací tuk PURE Bike Grease od anglickej značky Weldtite. Nová rada PURE znamená, že je vytovrená na novej prírodnej báze z hľadiska zachovania čistoty k životnému prostrediu. Zloženie tuku je prispôsobené na všetky ložiská a kĺbové spoje. Výhodou je odolnosť voči vode a vzniku korózie. Obsah balenia je 100 g. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 9 €. Viac info nájdete u nás na shope, alebo na stránke dodávateľa.

Vortex Go Cream

Mazanie Go Cream od značky Vortex zo série LUBE & RIDE zabezpečí kvalitné a stabilné mazanie všetkých komponentov bicykla. Vazelínu môžete použiť na ložiská a plochy, kde dochádza k treniu. Výhodou je, že odpudzuje vodu, chráni pred koróziou, predlžuje životnosť materiálu. Obsah balenia je 140 mililitrov. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 7 €. Viac info nájdete u nás na shope, alebo na stránke dodávateľa.

Motorex Dry Power

Ak hľadáte kvalitné mazivo od renomovanej značky s viac ako 100-ročnou tradíciou, tak Motorex je tá pravá cesta. Dry Power je mazivo na reťaz prevažne do suchého prostredia. Je vhodné na všetky pohyblivé časti bicykla ako reťaz, kazeta, prešmykač a prehadzovačka. Jednoduchá aplikácia pomocou kvapkadla. Objem balenia je 100 mililitrov. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 12 €. Viac info nájdete u nás na shope.

R.S.P. Hyper Wiper

Hyper Wiper od R.S.P. je ošetrujúce mazivo určené na vidlice. Hlavnou úlohou je starať sa o tesnenia, guferá a bráni zatuhnutiu klzákov. Aplikácia je jednoduchá pomocou kvapkadla. Stačí pár kvapiek na klzák vidlice, zapružiť a prebytočný olej utrieť. Objem flaštičky je 50 mililitrov. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 10 €. Viac info nájdete u nás na shope.



Ak vám záleží na tom, aby bicykel vydržal čo najdlhšie, viac produktov na jeho údržbu nájdete u nás v MTBIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý PR článok

Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý

Poznáte ten pocit, keď poumývate bicykel, všetko namažete a zostanete sa naň pozerať ešte ďalších 10 minút s úsmevom? Trochu vám k nemu pomôžeme a pridáme niekoľko tipov na vhodné doplnky.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up