Dni sú kratšie a správne osvetlenie je o to dôležitejšie

Čím viac sa blížime k zime, tým menej máme denného svetla, čo si nutne vyžaduje osvetlenie. Svietiť sa však oplatí aj cez deň, koniec koncov je treba vidieť a byť videný.

Lezyne Hecto Drive STVZO 40

Svetlo značky Lezyne zaujme už na prvý pohľad vďaka farbe. Na druhý pohľad zaujme aj silným svetelným tokom 140 lúmenov, vďaka ktorému je možné využiť ho na denné svietenie aj na nočné presuny. Telo je zhotovené z hliníka, ktorý dobre odvádza teplo a je opracované CNC. Aby jazdec nemusel pri prepínaní režimov dávať ruky dole z riadidiel, je možné k svetlu dokúpiť ovládač Switch Remote. Cena samotného svetla je 45,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

CTM Stage:Y

Pri svetelnom toku 180 lúmenov si môže byť cyklista istý, že ho prichádzajúce auto zbadá z poriadnej diaľky, koniec koncov výrobca deklaruje dosvit až do 2,4 kilometra. Zaujímavou funkcionalitou je však automatické stlmenie intenzity svietenia na základe okolitého osvetlenia. Pri jazde v skupine zas bude užitočný brzdový senzor, ktorý aktivuje silnejšie svetlo. Celkovo svetlo ponúka až šesť režimov svietenia. Jeho cena je 39,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Fenix BC26R

Výkonné svetlo Fenix disponuje svetelným tokom 1600 lúmenov, čiže dosvieti do vzdialenosti až 169 metrov. Jeho výdrž je na úrovni 65 hodín, pričom sa dá voliť medzi viacerými intenzitami a režimami svietenia. Vďaka špeciálnej optike má svetelný kužeľ rozsah až 100°, čo zabezpečuje dobrú viditeľnosť cyklistu aj zo strán. V svetle je zabudovaná inteligentná ochrana proti prehrievaniu, prebitiu a úplnému vybitiu. Cena svetla je 89,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Ravemen CR800 a TR30

Set svetiel Ravemen uspokojí každého cyklistu, ide o univerzálne kúsky. Špeciálne tvarovaná šošovka predného svetla zabezpečuje rozptyl svetla na krátku vzdialenosť a naopak bodové svetlo do diaľky. Ovláda sa pomocou kábla, takže jazdec nemusí skladať ruku z riadidiel. Spoločnosť mu robí kompaktné zadné svetlo TR30, ktoré vďaka priehľadnému telu ponúka rozptyl lúčov v okruhu 360°. Cena setu je 81,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Kellys KLS Noble

Sada svetiel KLS Noble nezruinuje cyklistovu peňaženku, no v kvalite nezaostáva. Predné svetlo sa za pomoci širokouhlej optiky šíri rovnomerne všetkými smermi, pričom je zhora „odrezané“, a teda neoslepuje vodičov idúcich oproti. Obe svetlá je možné upevniť na rôzne riadidlá a sedlovky. Šošovka zadného svetla zabezpečuje šírenie svetelného lúča aj do strán a svojím svetelným tokom 1,2 lúmena neoslepuje. Cena setu je 12,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Knog Plus

Toto svetlo patrí so svojou hmotnosťou 12 gramov medzi najľahšie v danom segmente. To však neznamená, že je slabé, ba práve naopak – so svetelným tokom 20 lúmenov bude cyklista dobre viditeľný za dňa i v noci. Zvláštnosťou je, že k nemu netreba nabíjací kábel, nabíja sa priamo z USB portu. Čo sa využitia týka, nepatrí medzi vyslovene cyklistické svetlá, je ho možné odopnúť a pripnúť na oblečenie, či batoh. Cena je 17,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Garmin Varia RTL 515

Známy cyklo radar je jednou z najlepších investícií do bezpečnosti, aké môže cyklista urobiť. Okrem samotného svietenia totiž ponúka aj funkcionalitu upozornenia na prichádzajúce autá zo vzdialenosti až 140 metrov. Po spárovaní s cyklopočítačom, smartfónom či kompatibilnými hodinkami udáva vizuálne aj vzdialenosť, či počet áut. Spolu so svetlom je v balení niekoľko redukcií na rôzne tvary sedlovky. Jeho cena je 199,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Sigma Buster 700

Sigma Buster 700 predstavuje vydarený kúsok na nočnú jazdu lesom i mestom. O napájanie sa stará Li-ion batéria, ktorá je (aj za jazdy) nabíjateľná pomocou microUSB a v režime blikania vydrží 18 hodín. Dohromady svetlo ponúka až šesť režimov, ktoré sa líšia intenzitou aj spôsobom svietenia. Na riadidlá sa montuje držiakom bez použitia náradia, problém mu nerobia ani oversized riadidlá. Cena je 56,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Kompletnú ponuku svetiel a príslušenstva, pre lepšiu viditeľnosť nájdeš na našom MTBIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.
keyboard_arrow_up