Bezpečnosť na cestách - ohľaduplne voči iným, ohľaduplne voči sebe

Cítiť sa pri jazde bezpečne je dôležité – aká by to bola radosť z jazdy pri neustálom strese? Pomôcť sa jej dá oblečením, osvetlením, no aj aktívnymi bezpečnostnými prvkami.

Alpina Plose MIPS - 99,99 €

Cyklistická prilba Alpina Plose je vybavená systémom MIPS s typickou žltou farbou – ten slúži ako prídavná posuvná vrstva a v prípade pádu eliminuje rotačné sily pôsobiace na mozog. K ideálnej ochrane v teréne okrem MIPS-u prispieva aj predĺžená zátylková časť a takisto možnosti nastavenia prilby, od upnutia pomocou systému Run Ergo Pro až po nastavenie výšky uťahovacej mechaniky Custom Fit. Jej cena je 99,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Giro Agilis - 89,99 €

Giro Agilis je všestranný kúsok, ktorý sa hodí ako do terénu, tak aj pre jazdenie na ceste. Na prvý pohľad zaujme jej vzdušný dizajn s množstvom vetracích otvorov, pričom na zátylku je predĺžená, aby bola ochrana hlavy maximalizovaná. O upínanie sa stará ľahko nastaviteľný systém Roc Loc 5.5. Aby prilba vydržala každodenné zaobchádzanie, výrobca zabezpečil jej krytie odolným polykarbonátom aj v spodnej časti. Cena je 89,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Bell Spark 2 - 69,99 €

Od univerzála sa posúvame k vyslovenému špecialistovi pre jazdenie na trailoch. Spark 2 sa vyznačuje pekným dizajnom, ku ktorému pridáva aj maximálnu funkčnosť. V jej prednej časti sa nachádza štít, ktorý je polohovateľný a poslúži ako ochrana pred konármi, či slnkom. Samozrejmosťou je v tejto kategórii ochrana zátylka. O vetranie sa stará trinásť otvorov rozmiestnených strategicky po prilbe. Cena je 69,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Knog Oi Bell Luxe - 32,99 €

Drobný a nenápadný zvonček značky Knog predstavuje ideál pre cestného cyklistu, prípadne „comutera“ – na bicykli bude takmer neviditeľný, dobre splní svoju funkciu a veľa neváži. Je vyhotovený z poctivých a odolných materiálov, pričom na vnútornom obvode je umiestnená kožená vložka, zabraňujúca poškodeniu riadidiel. Dostupný je v troch farebných prevedeniach, jeho cena je 32,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Garmin Varia™ RCT715 - 399,90 €

Garmin nám prináša vylepšenú verziu cykloradaru Varia, tentokrát aj so zadnou kamerou, ktorá zaznamenáva video v rozlíšení Full HD. Zároveň však nestráca nič zo svojich predošlých daností – jasného a silného svetla, či upozorňovania na blížiace sa autá zozadu, pričom funguje do vzdialenosti až 140 metrov. V balení sa nachádza aj inovovaný držiak s niekoľkými redukciami na rôzne typy sedloviek, či 16 GB SD karta. Cena je 399,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Fenix BC30RV - 130 €

Kvalitné predné svetlo Fenix BC30R disponuje svetelným tokom 1800 lúmenov, čo znamená, že dosvieti do vzdialenosti až 161 metrov. Ponúka celkovo šesť režimov svietenia, od súvislého svetelného kužeľa až po blikanie s najvyššou možnou výdržou až 150 hodín. Napája ho Li-ion akumulátor, dobíjateľný je pomocou micro-USB kábla a jednou z mnohých výhod je diaľkové ovládanie pomocou ovládača na riadidlách. Cena svetla je 130 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Lezyne Zecto Drive - 80,90 €

Najmä cestní cyklisti si potrpia na pomer funkčnosť – hmotnosť a set svetiel Lezyne z neho vychádza veľmi dobre. Na riadidlá, či sedlovku sa upína silikónovými pásikmi a hmotnosť jedného kusu je len 47 gramov. 3 výkonné LED diódy dodajú svetelný tok o sile 80 lúmenov vpredu a 20 lúmenov vzadu. Výdrž batérie sa pohybuje na zhruba troch až siedmich hodinách, v závislosti od módu. Cena setu je 80,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Force Frost - 68,99 €

To, že bunda Force Frost bezpečnosti iba pomôže, je jasné hneď na prvý pohľad. K tomu sa pridávajú reflexné prvky rozmiestnené po celej bunde, no pri takýchto kúskoch oblečenia je samozrejme dôležitá aj funkčnosť. Jej vode a vetru odolnosť zabezpečuje funkčný softshellový materiál, pričom na boku a na spodnej časti rukávov sa nachádza lycra, vďaka ktorej je bunda lepšie odvetraná. Jej cena je 68,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Tričko OHĽADUPLNOSŤ - 15,90 €

Ohľaduplnosti nikdy nie je dosť a náš postoj môžeme dať najavo napríklad aj pomocou trička. Organická bavlna, z ktorej je vyhotovené, je príjemná na nosenie a tričko nie je zbytočne hrubé. Samotná potlač je súčasťou našej kampane zameranej práve na túto tému a jeho kúpou podporíš naše aktivity spojené so všeobecnou osvetou na túto tému alebo aj organizovaním pretekov, kde by ohľaduplnosť nemala tiež nikdy chýbať. Jeho cena je 15,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

CTM R:AMP 8 - 57,99 €

Predné svetlo z dielne slovenského výrobcu CTM disponuje svetelným tokom 800 lúmenov, pričom jeho lúč dosiahne do vzdialenosti 89 metrov. Ide o kompaktný model s množstvom vymožeností – uchytiť je ho možné pomocou klasického držiaku, no napríklad aj na Garmin základňu, je dobíjateľné pomocou USB-C a vodotesné do hĺbky 1 meter. Disponuje rôznymi režimami, od blikania až po súvislé svietenie. Jeho cena je 57,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Rock Machine MTB Fun - 25,99 €

Ak zábava na traile, tak jedine s prilbou. Česi si to dobre uvedomujú, preto v Rock Machine „zabrdli“ aj do tejto sféry a prinášajú cyklistickú prilbu, ktorá je dostupná rovno v piatich farebných kombináciách. O jej enduro určení napovedá aj šilt v prednej časti a aby počas leta vďaka šiltu nielen nesvietilo slnko do očí, ale sa ani hlava príliš nepotila, je prilba vybavená hneď niekoľkými vetracími otvormi. Jej cena je 25,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Kellys KLS Starlight Rider - 5,49 €

Pri výjazdoch netreba zabúdať ani na bezpečnosť ratolestí. Reflexná vesta Starlight padne hociktorému dieťaťu, keďže sa vyrába v štyroch veľkostiach a na výber je aj šesť rôznych dizajnov. Okrem samotnej neónovej jasnej farby sa na nej nachádzajú aj výrazné reflexné pruhy. Vyhovuje aj európskej norme pre použitie v cestnej premávke. Jej cena je 5,49 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Pre viac produktov zvyšujúcich bezpečnosť cyklistu môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
keyboard_arrow_up