Pozvánka: MTB Slovenský Opál - naháňačka v Slanských vrchoch

Láka ťa spoznávanie krajiny na našom východnom Slovensku? Čo tak spojiť túto myšlienku rovno aj s pretekmi?

V Kokošovciach sa bude konať už tretí ročník MTB maratónu Slovenský Opál, pri príležitosti ktorého môžeme spoznať krásy Slanských vrchov a zabaviť sa v komunite bikerov. Súťažný deň je naplánovaný na 17. júna s pestrým programom pre pretekárov, pôžitkárov a aj pre deti. Súčasťou po dojazde bude aj bohatý sprievodný program s tombolou pre všetkých zúčastnených. Poďme sa teda bližšie pozrieť na to, čo všetko nás čaká.

Deti cyklistiCyklisti

Miesto konania a prihlásenie

Ako už bolo vyššie spomenuté, preteky sa budú konať v okrese Prešov v Kokošovciach pri Slanských vrchov v rekreačnom stredisku Opalex Sigord. Celkovo na nás čakajú 3 hlavné trate s rôznou dĺžkou. Prihlásenie na preteky prebieha online.

Cena štartovného do 11. júna je 25 €. Možnosť registrácie bude aj v deň pretekov za 29 € so štartovacím balíčkom podľa kapacity podujatia. Detské preteky do 11. júna v hodnote 12 € aj s tričkom, ktoré bude na sebe niesť logo podujatia.

Cyklisti pri cieliCyklista v potoku

Trate

Dlhá trať s názvom „Harlekýn 45tka” prezrádza v názve svoju dĺžku a pomenovaná je po najväčšom opáli z opálových baní Slanských vrchov. Trať ponúka okolo 1 350 nastúpaných metrov.

Kratšia s názvom „Oheň trójsky 20tka” je pomenovaná po najslávnejšom opáli, ktorý nosila cisárovná Jozefína. Prevýšenie na tejto trati činí 500 výškových metrov a vhodná je ako pre nadšencov cyklistiky, tak aj pre začínajúcich cyklistov. Detská trať „Banský škriatok” bude vytýčený okruh s dĺžkou 400 metrov v zázemí pretekov. Na hlavných tratiach sa môžu zúčastniť aj pretekári na elektrobicykloch, ktorí budú štartovať spoločne s ostatnými.

Malé deti na bicykloch na štarteCyklista umýva seba a bicykel od blata

Propozície

Registrácia v deň pretekov bude od 7:00 do 9:30. Štart dlhej trate bude o 10:00 a poučenie pre túto trať prebehne 10 minút pred štartom. Nasledovať bude štartovný výstrel o 10:30 pre krátku trať aj s poučením tiež 10 minút pred štartom. Detské preteky odštartujú 10:45.

Pripravená je aj nesúťažná FAMILY trať pre účastníkov s cyklovozíkom alebo sedačkou pre deti, ktorej štart je plánovaný na 9:30 s minimálnym počtom 5 účastníkov. Od 15:30 bude prebiehať vyhlásenie výsledkov s ocenením tých najrýchlejších a neskôr aj tombola pre všetkých.

Tričká, čelenkyVíťazi na stupienkoch

Zázemie

V zázemí pretekov bude podávaný mäsitý aj bezmäsitý obed pre účastníkov pretekov aj s nápojom. Samozrejmosťou budú aj bufety na trati, umývanie bicyklov a sprchy pre pretekárov. Strava a pitie bude zabezpečené aj pre fanúšikov a sprievod pretekárov.

Pretekárov čaká aj zaujímavá výzva s názvom „Bonusová stojka”, ktorú musia prekonať na bicykli bez dotyku nohy so zemou v dĺžke 200 metrov. Úspešní absolventi budú zaradení do žrebovania o vecnú cenu.


Neváhajte a príďte okúsiť atmosféru Slanských vrchov na východe Slovenska s celou rodinou a v rámci výletu si môžete dať aj dobre „do tela” v pretekovom tempe. Aktuálne informácie k pretekom môžete sledovať na Facebooku alebo Instagrame. Ostatné informácie k pretekom nájdete na stránke organizátora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTB Slovenský Opál

calendar_today 17.06.2023
label MTB maratón
place Kokošovce-Slanské vrchy (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA MTB cyklomaratón Topoľčianky - rozprúdiť krv pod Tribečskými vrchmi

Pozvánka: ŠKODA MTB cyklomaratón Topoľčianky - rozprúdiť krv pod Tribečskými vrchmi

Rozbehnutý vlak v rámci série ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa tentokrát presunie do Topoľčianok a my pri tom nesmieme chýbať.
Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Preteky v Kysuckej vrchovine si vybudovali svoje renomé medzi pretekármi a písať sa bude už 10. ročník.
keyboard_arrow_up