Test: Letný set Isadore Echelon - strih, materiál aj dizajn, všetko hrá

S letnými nohavicami a dresom z kolekcie Echelon vyšla značka Isadore zo zabehnutých koľají. Už to nie je len merino a 50 odtieňov hnedej.

Ak to niekto náhodou nevie, tak MTBIKER showroom Bratislava je v rovnakej budove, ako Komunitné centrum Isadore, v Pradiarni sa tak s chlapcami a dievčatami často stretávame. Spomínam to preto, lebo pri jednej z mnohých káv v Isadore (oni majú lepší kávovar a my im požičiavame mikrovlnku) som si všimol nohavice v peknej striebornej farbe z materiálu so zaujímavou štruktúrou.

Už na prvý pohľad vyzerali pohodlne, páčil sa mi nielen dizajn ale aj strih. Slovo dalo slovo a keďže sa značka Isadore nachádza aj v MTBIKER shope, nastal čas na poriadny test. K nohaviciam Echelon som vyfasoval aj dres a ponožky z rovnakej kolekcie, kľúčové bolo to, že som si veci mohol dopredu vyskúšať. Vyznať sa dnes v číslovaniach rôznych značiek nie je jednoduché, Isadore nie je výnimka.

Letný set Isadore Echelon

Ako si vybrať správnu veľkosť

Prvú skúsenosť s oblečením Isadore som mal vďaka akcii Faster Than a Train, keďže účastníci dostávajú Isadore dres, bolo potrebné si vybrať veľkosť. Dobre som spravil, že som dal na odporúčania „Isadorákov”, ak som pri talianskych značkách zvykol nosiť XL, v Isadore som v letnej fit kondícii veľkosť M (199 cm/83 kg). Ak si budete tiež hľadať správnu veľkosť u našej domácej značky, pozerajte aj na strih a určenie konkrétnej kolekcie, napríklad Echelon je šitý s dôrazom na aerodynamiku, takže veci sú pekne obtiahnuté.

Isadore veľkostná tabuľka

Mám jednu dobrú správu pre vysokých, rukávy a aj „nohávy" sú nadpriemerne dlhé, v kabínke Isadore som si pri skúšaní rýchlo vybral. Veľkosť M mi sedela pre dres aj nohavice, nevadí mi ani to, že mi nezostal žiadny priestor na pribratie v budúcnosti. Tento set budem mať na testovanie postavy, či už je pripravená na jazdenie a pretekanie. Kto je podobne vysoký ako ja, ale má širšie stehná, cvičí alebo je ťažší, ideálna veľkosť bude L a viac.


Pri výbere sa dobre orientuje aj vďaka produktovým obrázkom od Isadore, často je pri modeloch a modelkách napísané, ako sú vysokí a koľko vážia, a akú veľkosť majú na fotke oblečenú. Len ako zaujímavosť spomeniem, že Isadore model má 193 cm a 85 kg a obliekli ho do Echelon dresu S a nohavíc M.

Letný set Isadore EchelonLetný set Isadore Echelon

Aero dres Isadore Echelon

Zaujímavosťou je uvádzaný UV faktor 50+.
Keď som už vedel správnu veľkosť, mohol som si vybrať z troch farieb. K strieborným nohaviciam mi najviac sedela farba s názvom Trellis, čiernu som na leto nechcel, druhú v poradí mojich preferencií som mal slivkovú farbu. Pri výrobe kolekcie Echelon sa používajú umelé vlákna, recyklovaný polyamid dopĺňa elastán, aby dres čo najlepšie sedel na tele.

Aero dres Isadore Echelon
Látka nohavíc a dresu má rovnakú 3D štruktúru, veci sú pokryté malou textúrou v tvare včelích plástov. Z použitých technológií spomeniem HEIQ Fresh®, dres by mal byť menej náchylný na zapáchanie a z názvu Smart Temp® zase vyplýva, že materiál bol vyvíjaný s dôrazom na termoreguláciu.

chrbát Aero dresu Isadore EchelonAero dres Isadore Echelon

Rukávy majú klasický šev, vyhotovenie je čisté a príjemné na nosenie. Dĺžku rukávov som spomínal, pre chudé cyklistické ruky je vhodne zvolená aj ich šírka. Na chrbtovej strane je dres ukončený gumičkou, vďaka nej, strihu a materiálu sa dres na jazdcovi ani nepohne. Vrecká sú tri, zaujímavý je aj použitý strieborný materiál, dokonca by mal byť aj reflexný. Keď som túto vlastnosť skúšal, viacej reflexné sa mi zdali logá. Zaujímavosťou je uvádzaný UV faktor 50+.

detail rukávu Aero dresu Isadore EchelonAero dres Isadore Echelon

Ako sa v drese jazdí?

Kto chce vidieť oblečenie Echelon na pohyblivých obrázkoch, nech si pozrie video z L´Etape Czech Republic, pridať môžem aj ďalšie postrehy. Dobré pocity zo skúšania pokračovali aj pri jazde, aj preto som si tento set vybral na náročné podujatie v Prahe. Dres skutočne sedí tak, že mi nevadilo, že som ním nahradil cestnú kombinézu, v ktorej som štartoval minulé roky.

Letný set Isadore Echelon
Tvrdenie, že vložka tvorí srdce nohavíc, určite platí, no mne sa to zdá ako zvláštny slovný zvrat.

Materiál nemá na sebe výraznejšiu perforáciu, ak by boli teploty vysoko cez 30 stupňov, asi by som hľadal niečo viacej „vetravé”. Zaujímavo sa správala látka pri kontakte s potom, asi aj kvôli farbe bolo na drese vidieť fľaky. Ale to je len vizuálna záležitosť, umelé vlákna pracujú, ako by sa dalo čakať, veci veľmi rýchlo schnú a nezapáchajú.

Letný set Isadore EchelonLetný set Isadore Echelon

Nohavice Isadore Echelon

Krátke nohavice Echelon sú k dispozícii aj v klasickej čiernej, mne do oka padla sivá farba s názvom Griffin. Aj napriek pre moju postavu nezvyklej veľkosti M, som pri jazdení nebojoval s trakmi, sú dostatočne dlhé. Panely nohavíc sú vyrobené z rovnakých recyklovaných materiálov ako dres, mení sa len ich pomer. Dobrý nápad bolo použitie hladkej látky na vnútornú stranu stehien, tam môže dochádzať k treniu. Rovnaká látka je aj na krížoch.

Nohavice Isadore Echelon
Obliekanie do takýchto tesných nohavíc vyžaduje aj správny postup, robustné gumičky, ktorými sú ukončené, nazačiatku otáčam naruby, aby sa látka na trieslach dostala tam, kam má. Traky sú perforované a šitie vyzerá robustne, na týchto miestach sa vedia nohavice párať, tu by som sa toho nebál. Tvrdenie, že vložka tvorí srdce nohavíc, určite platí, no mne sa to zdá ako zvláštny slovný zvrat. A tak ho radšej nepoužijem.

detail traku nohavíc Isadore EchelonNohavice Isadore Echelon

Technológie sú dnes tak vyspelé a dostupné, že pri takýchto top kúskoch, ako sú nohavice Echelon, sa automaticky očakáva špičková vložka. A skutočne tam taká je, tento model sa nazýva Peloton HCS. Dobrým detailom je perforovanie v prednej časti, ktoré zlepší prúdenie vzduchu.

vložka nohavíc Isadore Echelon
A pri srdiečku môže „našinca” hriať, že podporil domácu firmu.
Na nohaviciach sa nachádzajú aj reflexné prvky, svetlo výborne odráža nové logo Isadore a podobne fungujú aj reflexné bodky na gumičkách. Dres aj nohavice sú vyrábané v rámci EU, čo je jednak ekologickejšie a aj praktickejšie, ak treba nejakú vec opraviť. Je normálne, že sa občas pustí nejaká nitka, veci sa môžu opotrebovať, poškodiť pri nevhodnom obliekaní alebo zle zvolenej veľkosti a o pádoch ani nehovorím.

Nohavice Isadore Echelonchrbát nohavíc Isadore Echelon

Funkčné tielko a luxusné ponožky

S dresom som zladil aj spodnú vrstvu, tielko Alternative má už nové Isadore logo. Látku, z ktorého je vyrobené, som už videl u iných značiek, aspoň sa mi tak zdá. Je to ten príjemný a ľahký materiál, oproti úplnej sieťke sa netrhá a je dostatočne ľahký aj pre jazdenie v najväčšom teple.

funkčné tielko Alternative
Príjemne ma prekvapili ponožky, číslovanie sedí, ako uvádzajú, páči sa mi materiál a aj strih. Je to tiež Echelon model, ponožky vyzerajú doslova hodnotne, a že niečo vydržia. Zároveň sú správne vysoké, ako to mám rád.

ponožky Isadore Echelonponožky Isadore

Dobrý nápad, Isadore

Rozšírenie kolekcie aj o takéto aero oblečenie z iných materiálov, ako je merino, chválim, dlhoročné skúsenosti značky Isadore a originálny dizajn robia z takýchto vecí zaujímavú alternatívu. Nároční cyklisti a cyklistky tak nemusia siahať po svetových značkách s podobným zameraním a na svoje si prídu aj športovejšie orientovaní „dupači”. A pri srdiečku môže „našinca” hriať, že podporil domácu firmu.

Letný set Isadore Echelon
Kolekcia Echelon má verziu aj pre ženy, ceny uvediem cenníkové, šikovní cyklisti a cyklistky však môžu vypátrať zaujímavé zľavy. Aero dres Echelon 180 €, nohavice Echelon 240 €, spodná vrstva Alternative 50 € a ponožky Echelon 25 €. Všetky dostupné produkty Isadore sú na profile značky v MTBIKER shope. Kto bude vyhľadávať podľa názvu, nájde v ponuke aj predchádzajúcu kolekciu s rovnakým názvom Isadore Echelon.
Zdroj fotografií: MTBIKER.sk
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Craft PRO - dokonalý štrkový set

Test: Craft PRO - dokonalý štrkový set

Nebudem vám klamať, aj mne sa už niekedy zdá testovanie piateho setu gravel oblečenia za rok trochu prehnané. Veď toľko tých rozdielov medzi výrobcami predsa nemôže byť.
Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Mať doma naozaj kvalitné krátke nohavice je snom každého cyklistu „diaľkoplaza“. Čo však s nimi, keď sa ochladí?
Test: Craft ADV Aero a Craft Pro Aero – postačuje nálepka „aero“?

Test: Craft ADV Aero a Craft Pro Aero – postačuje nálepka „aero“?

Aero dres a nohavice bezpochyby ušetria watt aj dva. Čo však ostatné atribúty jazdy?
keyboard_arrow_up