Aký chceš MTBIKER? Články a videá podľa tvojej chuti

Hádať, čo sa ľuďom bude páčiť, alebo sa ich to radšej priamo opýtať? Ja som si vybral to druhé.

Chvíľu som zvažoval, či sa pustiť do takéhoto článku. Ale prečo nie, považujem sa za priameho človeka, a tak sa vás priamo opýtam. Aký obsah pod hlavičkou MTBIKER by vás bavil? Ide o to, že všetky veci vo svete sa vyvíjajú, a to aj vrátane vkusu a chute cyklistov a cyklistiek. Preto by bola škoda, zostať len v zabehnutých koľajach a robiť články a videá stále rovnakým spôsobom a spracovávať podobné témy.

Na konci tohto článku je aj dotazník, pomocou ktorého chceme lepšie spoznať aktuálne chute a zozbierať inšpiráciu do ďalšej tvorby. Teším sa aj na diskusiu, očakávam od nej nové podnety a nápady. Ak sa tam objaví konštruktívna kritika, nikto sa urážať nebude, keď je spätná väzba konkrétna a vecná, je to výborná príležitosť na zlepšenie sa.


Ako vymýšľam témy

Kým začnete vypĺňať dotazník a zapisovať do neho, čo vám tu chýba alebo naopak sa vám veľmi páči, stručne opíšem, ako postupujem pri vymýšľaní tém. Ak si aj myslím, že mám nejaký dobrý nápad, najprv sa pýtam sám seba:
„Zaujíma to len mňa, amatérskeho cyklistu/pretekára, alebo to bude užitočné aj pre širšie publikum? Je tá téma aktuálna, hodí sa na konkrétny čas v roku? Je možné nápad technicky spracovať, máme na to prostriedky a výbavu? Hodí sa téma k ostatným, bude obsah na MTBIKER dostatočne pestrý?...”


Ak si odpoviem na všetky otázky kladne, začnem s prípravou. Vymýšľanie tém je vážne takto jednoduché, aspoň mne to tak príde. Popri jazdení ma tieto nápady oslovujú samé, pri servisných témach často opisujem vlastné skúsenosti. Dobré a aj zlé. Na práci v MTBIKER je super, že zabehnutí tvorcovia majú kreatívnu slobodu, čo na druhej strane znamená aj zodpovednosť.


Stará dobrá klasika

A teraz k rôznej podobe obsahu. Ak by som mal nejako rozdeliť články a videá, ktoré najčastejšie v redakcii robíme, tak by to boli asi tieto kategórie:
  • Reporty z akcií a podujatí
  • Testy komponentov, oblečenia a bicyklov
  • Servisné témy
  • Tréning a poradenstvo
  • Rozhovory
  • Predstavovanie produktov a tipy na nákup
  • Unboxing, rozbaľovanie a skladanie
  • Komentáre na aktuálne cyklo témy
  • Výlety a cyklo cestovanie
  • Bezpečnosť a legislatíva
  • Zábavný obsah
  • Pozvánky
  • Svetové podujatia


Je niečo, čo máte z týchto oblastí najradšej, alebo vám tam niečo chýba? Je nejaká téma, ktorú automaticky preskakujete? Alebo ešte inak. Radšej máte články alebo videá? Čo ich dĺžka? Preferujete stručnosť alebo si pri MTBIKER obsahu oddýchnete a nevadí ani dlhší formát?

Zjazd alebo mestská cyklistika?

Cyklistika je len jedna, preto je normálne, že spracovávame všetky jej hlavné disciplíny. Názov MTBIKER je len historické pomenovanie. Cestná cyklistika, gravel, enduro a e-bike pekne dopĺňajú skladačku. Je nejaká disciplína, ktorá je podľa vás prehliadaná, ale na základe počtu svojich priaznivcov by si zaslúžila viac pozornosti?


Nové tváre treba

Na YouTube kanáli MTBIKER sa za pár rokov vystriedalo niekoľko tvorcov, niektorí sú stálice, iní prišli a aj odišli. Proste klasika, tak to v živote bežne chodí. Asi ani v úplných začiatkoch to nebolo len o jednom protagonistovi, a to je podľa mňa dobre. Cyklistika je veľmi široká a keď sa strieda viacero tvorcov, je to pestrejšie a zábavnejšie.

Ako to máte vy? Sledujete len obľúbeného tvorcu z preferovanej disciplíny alebo by ste si pozreli niečo aj mimo svojej „bubliny“? Ja by som sa určite nebránil ženskému pohľadu na vec, baví ma pozerať aj servisné videá a tie o technických novinkách. Odborník by občas mohol prispieť niečím serióznejším, napríklad o tréningu alebo výžive. Rád sa pobavím aj na „cool” prístupe mladších ročníkov, témy pre starších spracujem aj sám, to sú tie moje zdravotné videá a motivačné „mudrovačky“.


Ak sa zhodneme, že pestrosť je dobrá, kde nových protagonistov nájsť? Máte na niekoho tip? Robí si niekto pre seba zaujímavý obsah a vďaka priestoru v MTBIKER by vlastnej tvorbe mohol dať nový rozmer? Pokojne dajte návrhy aj v rámci Českej republiky.

Každý vidí, čo ho zaujíma

Asi som spomenul všetko, o čom by sme sa mohli v diskusii baviť a o čom je krátky dotazník. Brániť sa nebudeme ani netradičným nápadom, ja som v tomto smere odvážny a keď sa mi niečo bláznivé zapáči, pokúsim sa to u kolegov pretlačiť.


K tejto téme sa hodí spomenúť aj funkciu „Upraviť výber článkov”. Ide o možnosť, kedy si každý prihlásený užívateľ vyberie, o aký obsah má záujem. Ak má v hľadáčiku napríklad len jednu disciplínu, tak ostatné si môže vypnúť. Využívate túto funkciu? K tomuto nastaveniu sa dá dostať aj cez Magazín, stačí kliknúť na možnosť „Výber článkov pre mňa".

Ďakujeme za každé vyplnenie krátkeho dotazníka. A ako sa hovorí pri klasických voľbách, ďalšie štyri roky sa môže sťažovať len ten, kto bol voliť. V tomto prípade vyplnil dotazník.
Zdroj fotografií: archív redakcie MTBIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?
cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tento tip na výlet mám v hlave už veľmi dlho. Zádrheľ je v tom, že vždy, keď túto trasu idem, akosi zabudnem fotiť.
Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
Video: Triky, skryté funkcie a vychytávky - elektronické radenie SRAM eTap AXS

Video: Triky, skryté funkcie a vychytávky - elektronické radenie SRAM eTap AXS

Ani majitelia elektronického radenia SRAM často nepoznajú všetky skryté funkcie a vlastnosti cestných, gravel a MTB sád s prívlastkom eTap AXS.
keyboard_arrow_up