Pozvánka: Mesiac júl - po maratóne sa schladiť na kúpalisku

Pomyselný vrchol cyklistickej sezóny je pred nami. Okrem letných horúčav a búrok máme na výber aj slušnú porciu pretekov.

Letné prázdniny a dovolenková sezóna sa naplno rozbiehajú. Počas horúcich dní budeme vďační za každý kúsok tieňa a možnosť schladiť sa v lesoch. Naskytá sa možnosť zbaliť si okrem plaviek aj tretry, dať si zrána preteky a nakoniec sa v rámci kvalitnej regenerácie aj schladiť niekde pri vode alebo na kúpalisku. Pozrime sa, čo nám ponúka mesiac júl v kalendári.

1. júl 2023 - Dobrá - Okolo Domaše

Hneď na úvod tu máme príjemnú cykloturistiku okolo jednej z našich mnohých vodných priehrad. Prezentácia pretekov bude prebiehať v piatok (deň pred štartom) a v sobotu do 9:45. O 10:00 nás čaká štart pretekov. Registrácia je možná priamo na MTBIKER stránke a po 25. júni sa dá registrovať už iba na mieste. Po dojazde do cieľa nás čaká tombola a viac informácií nájdete na MTBIKER stránke v sekcii kalendár.

Dobrá - Okolo Domaše

1. júl 2023 - Dohňany - Dohňany-Púchov Trophy

Táto akcia nám stále môže pripomínať zásah pandémie do kalendára pretekov. Našťastie, po 3-ročnej odmlke prichádza tento maratón s menšími zmenami naspäť do kalendára. Na výber sú dve trasy s dĺžkou 18 a 42 kilometrov s prevýšením 420 alebo cca 1 000 výškových metrov. CK EPIC Dohňany je zárukou kvalitného podujatia, ktoré dokonca na posledný ročník prilákalo aj Zděňka Štybara. Propozície k pretekom nájdete na stránke organizátora a pre oživenie tu máme aj reportáž z roku 2019, z ktorého je aj video.


6. - 8. júl 2023 - Teplice nad Metují - MTB Trilogy

Zažiť pocit etapových pretekov na vlastnej koži v krásnom prostredí prírody. Aj o tom je MTB Trilogy, ktoré v roku 2023 bude pozostávať z troch trás. Prevýšenie a náročnosť preverí každého pretekára. Tieto preteky sú zapísané aj v UCI kalendári a sú súčasťou Českého pohára XCM. Celé zázemie aj so stravou bude v meste Teplice nad Metují. Okrem maratóncov si môžu trasy vyskúšať aj enduro pretekári a ak sa vám zdá porcia 3 dní veľa, môžete sa aj jednotlivo prihlásiť na jednu z vypísaných tratí. Viac nájdete na stránke etapáku a tiež si môžete pozrieť reportáž z minulého ročníka na webe MTBIKER.

Teplice nad Metují - MTB Trilogy

8. júl 2023 - Smolník - Smolnícky MTB maratón

Prostredie Volovských vrchov s najhustejším lesným porastom v rámci Slovenska ponúka 2 trasy s dĺžkou 20 a 50 kilometrov. Prevýšenie na trati je 676 alebo 2 400 výškových metrov, a teda nás čaká poctivá trať. Online prihlásenie je možné do 5. júla, neskôr na mieste pretekov a cena štartovného je 18 €. Tohtoročný maratón je charitatívnou akciou, ktorá má pomôcť rekonštrukcii bufetu zničeného po požiari. Viac detailov k podujatiu nájdete online.

Smolník - Smolnícky MTB maratón

15. júl 2023 - Levoča - ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy

Pokračujeme v známej maratónskej sérii ŠKODA BIKE OPEN TOUR, ktorá zavíta do historického centra mesta Levoča. Suma štartovného je do 13. júla 30 € a organizátor ponúka 3 klasické trasy, jednu detskú a Family trať. O zábavu sa postará generálny partner ŠKODA Slovensko a okrem cyklistov sa zabavia deti aj dospelí. Chutné jedlo si pre vás pripraví Gastrodom Levoča a v rámci štartovného máme k dispozícii mnoho ďalších benefitov. Okrem nádherného výhľadu na Tatry si môžete v rámci štartovného dať výbornú kávu v miestnych kaviarňach a navštíviť historické pamiatky mesta Levoča. Veľa zábavy a ekologický prístup k organizácii, to je maratón v Levočských vrchoch.

ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy

15. júl 2023 - Bad Goisern - Salzkammergut Trophy

Veľa z nás pozná túto akciu vďaka trati, ktorá má viac ako 200 kilometrov a okolo 7 tisíc výškových metrov. Samozrejme, výzvy sú výborným motivátorom a pre vytrvalcov je toto poriadna skúška ich odolnosti. Ak si neveríte na najdlhšiu možnosť, na výber máte aj kratšie varianty od 22 do 130 kilometrov. Prihlásenie prebieha online a viac informácií nájdete na stránke organizátora. Samotná videoreportáž môže poslúžiť ako správna motivácia. Tak neváhajte a skúste prekonať sami seba.


21. - 23. júl 2023 - Poráč - Majstrovstvá Slovenskej republiky v XCO, XCE a XCC

Dlhé trate necháme vytrvalostne zdatnejším pretekárom a vrhneme sa rovno na jedny z najviac výbušných pretekov v rámci horskej cyklistiky. Prirodzene, pretekov sa môžu zúčastniť len jazdci s licenciou a my im môžeme vytvoriť poriadnu divácku kulisu. Vidieť tak budete našich najlepších jazdcov pri boji o titul majstra Slovenska, ktorým budú našu krajinu reprezentovať v nasledujúcom roku.


21. - 22. júl 2023 - Spišská Nová Ves - Spišských 333 EXTREME

Z rýchlosti prejdeme rovno na ultra kategóriu. Áno, až 333 kilometrov má hlavná trať a zvládnuť ju musia pretekári bez vonkajšej podpory. Okrem toho je na výber 222, 111, 66 a 11 kilometrov a tá najkratšia je skôr rodinná trať. Priestor sa otvára aj e-bike kategórii. Do 9. júla je štartovné 30 € pre 2 najdlhšie trate a ostatné sú za 25 €. Neskôr je možná registrácia online alebo na mieste za cenu 35 €. Ak sa ti zdá cesta do Rakúska dlhá, tak navštíviť môžeš vytrvalostné preteky na Spiši. Viac nájdete na stránke podujatia.

Spišská Nová Ves - Spišských 333 EXTREME

22. júl 2023 - Nesluša - Neslušským chotárom s GARMIN-om

Oblasť Kysuckej vrchoviny dokáže dobre preveriť techniku jazdca, okrem prudkých stúpaní a kamenistých ciest ponúka krásne prírodné trate. Tento maratón píše už svoj 3. ročník a okrem troch kvalitných tratí nás čakajú detské preteky a bohatý program pre najmenších. Prihlásiť sa môžeme online so sumou 16 € do konca júna a neskôr za 19 € do 20. júla. Trate obsahujú single a jeden z nich vedie aj po hrebeni Javorníkov. Viac nájdete na stránke organizátora.

Nesluša - Neslušským chotárom s GARMIN-om

23. júl 2023 - Malinô Brdo - 4. kolo Slovenského pohára v downhille

Zjazd sa označuje ako kráľovská disciplína a na Malinom Brde sa nám predstaví aj nový držiteľ titulu majstra Slovenska. Jazda nadol na čas nie je pre každého z nás, a tak namiesto pretekania si môžeme ísť pozrieť zjazdárky a zjazdárov naživo pri ich výkone a svojou účasťou ich pri tomto športe podporiť. Vo videu nižšie môžete vidieť minuloročné víťazné kolo na náročnej trati od Rasťa Baránka, s ktorým máme v magazíne viacero rozhovorov.


27. - 28. júl 2023 - Pribylina/Zámutov - West Carpathian Ultra Challenge a West Carpathian Challenge

Posledné roky nám pribúda trend ultra maratónov a pretekov, kde okrem materiálu môžeme preveriť aj svoje psychické rozpoloženie. Na výber máte klasickú WCC trasu alebo WCUC, ktorá má okolo 1 000 kilometrov. Preteky sú určené pre cyklistov, bežcov aj chodcov a spoločný cieľ je v Lozorne, 20 kilometrov od Bratislavy. Trasu pošle organizátor každému účastníkovi 10 dní pred štartom vo formáte GPX, podľa ktorej sa budú celý čas navigovať. Okrem dobrej nálady si so sebou treba povinne zbaliť píšťalku, sprej na zvieratá, čelovku, izotermickú fóliu, prilbu a svetlá na bicykel v prípade účasti na ňom. Cena štartovného je 160 € a registrovať sa je možné online. Viac informácií nájdete na stránke podujatia.

Pribylina/Zámutov - West Carpathian Ultra Challenge a West Carpathian Challenge

30. júl 2023 - Košice - 2. kolo Slovenského pohára v endure + MSR + EWS Q

Posledný júlový víkend okúsime enduro trate. Pokračovať bude 2. kolo slovenského pohára, v ktorom sa tí najlepší pobijú o rukáv majstra Slovenska a v rámci pretekov je možné sa kvalifikovať na svetovú enduro sériu. Preteky sú rozdelené na jazdcov v rámci slovenského pohára, ktorí majú aj licenciu a druhá je pre nelicencovaných pretekárov. Tešiť sa môžete na kvalitné trate občianskeho združenia KECY, ktoré sú zárukou kvalitného technického jazdenia. Registráciu je možné vykonať online a viac informácií k samotným pretekom nájdete na stránke Slovenského zväzu cyklistiky.

Košice - 2. kolo Slovenského pohára v endure + MSR + EWS Q
Toto je prierez rôznych podujatí na mesiac júl. Ak si nenašiel niečo vo svojom okolí, môžeš si pozrieť kalendár MTBIKER a nájsť preteky kúsok od seba.
Zdroj fotografií: archív organizátorov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.
MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

Človek prejde Alpy a má pocit, že lieta. Ale potom príde na domáci maratón a stále môže parádne „nakúpiť". Tak ako ja.
Pozvánka: Gran Fondo Bratislava 2023 - to budú zjazdy

Pozvánka: Gran Fondo Bratislava 2023 - to budú zjazdy

V čom je Gran Fondo iné od ostatných podujatí? Čo bude ešte lepšie, ako pri premiére minulý rok?
keyboard_arrow_up