Výbava na výjazdy - hor sa za dobrodružstvom

Každé správne dobrodružstvo však vyžaduje aj technickú prípravu. Čo by nemalo chýbať?

Osprey Savu 5 - 62 €

ladvinka Osprey Savu 5
Ľadvinka Savu 5 je ideálna na kratšie švihy po lokálnych trailoch. Dôvodom je jej pohodlnosť, chrbtový panel so systémom AirScape a priehradky na všetko potrebné. Poskytuje priestor na fľašu s vodou, hlavnú priehradku s organizérom náradia, dve bedrové vrecká na zips. Okrem toho aj ľahko prístupné vrecko na okuliare alebo telefón. Jej MOC je 79,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Fenix BC30 V2.0 - 99,96 €

predné svetlo Fenix BC30 V2.0
Kvalitné predné svetlo Fenix BC30 V2.0 disponuje svetelným tokom 2 200 lúmenov, čo znamená dosvit do vzdialenosti až 187 metrov. Ponúka šesť režimov svietenia od súvislého svetelného kužeľa až po blikanie s najvyššou možnou výdržou až 50 hodín. Je napájané batériami, pričom je možné voliť medzi dobíjateľnými alebo jednorazovými. Jednou z mnohých výhod je diaľkové ovládanie pomocou bezdrôtového ovládača na riadidlách. Cena svetla je 99,96 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Weldtite Jetvalve držiak na sedlovku - 22,99 €

Weldtite Jetvalve držiak na sedlovku
Nekonečné hustenie kolesa malou pumpou po defekte? S CO2 Weldtite Jetvalve je to minulosť. Spolu so 16 g bombičkou totiž nahustí koleso rýchlejšie. Jej hlavica je univerzálna a vďaka ergonomickému uhlu je hustenie veľmi jednoduché. Set sám o sebe takmer nič neváži, keďže bombička je z hliníka s plastovým ochranným krytom. Šikovným držiakom s gumeným prúžkom je možné ju upnúť na sedlovku bicykla. Cena setu je 25,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

milKit Hassle´off - 103 €

milKit Hassle
Multifunkčné náradie Hassle’off zaujme v prvom rade svojou nízkou hmotnosťou a praktickosťou, na ktorú bol kladený veľký dôraz. Všetky nástroje sú v ňom totiž poukladané štýlom puzzle. Spolu ponúka 20 funkcií vrátane 8 kľúčov či opravných knôtov s náradím. Upnúť sa dá pod fľašku alebo namiesto nej, svoje miesto nájde aj v drese či batohu. Praktický je aj suchý zips po jeho boku, na ktorý možno pripnúť pumpu či CO2 bombičku. MOC náradia je 111 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

BBB Middle Mate - 38,99 €

BBB Middle Mate
Bikepackingové výjazdy si vyžadujú viac batožiny, než akákoľvek dlhá jazda. Pri balení pomôže aj takáto 4-litrová taška, vyrobená z nylonu. Ten jej dodáva ľahkosť a pevnosť, zatiaľ čo vďaka modrému zafarbeniu interiéru sa v nej ľahko orientuje. K rámu sa uchytáva pomocou piatich popruhov na suchý zips. Vnútorné úložisko je priehradkou rozdelené na dve menšie komory pre praktickejšie zbalenie sa. MOC tašky je 49,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Lazer Z1 - 139 €

cestná prilba Lazer Z1
Cestná prilba Lazer Z1 je už na prvý pohľad vynikajúco odvetraná. Až 31 vetracích otvorov optimalizuje prúdenie vzduchu a chladí aj počas horúcich letných mesiacov. Keďže je ľahučká, eliminuje bolesť krku pri dlhodobom zaťažení. Stále však zostáva pevnou a vysoko odolnou voči nárazu zboku. Za pomoci Advanced Rollsys® sa dá nastaviť vertikálne i horizontálne a výborne padne na každý tvar hlavy. Jej MOC je 139 € a nájdeš ju aj na našom MTBIKER shope.

PowerBar Energize - 10 €

PowerBar Energize
Dlhý výjazd sa nevyhnutne spája s dopĺňaním energie. Dobrou voľbou môže byť tyčinka Energize, ktorá obsahuje optimálny pomer glukózy a fruktózy pod názvom C2MAX. Tieto dva sacharidy sú navyše skombinované so sodíkom, ktorý patrí medzi dôležité elektrolyty. Ľahko stráviteľné zložky nezaťažujú žalúdok ani v prípade, že absolvuješ intenzívny tréning. V tomto balení sa nachádza 3 + 1 tyčinka zdarma, jeho MOC je 10 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

CRAFT ADV Enduro Hydro - 109 €

CRAFT ADV Enduro Hydro
V cyklistickej bunde ADV Endur Hydro sa netreba báť žiadnej zmeny počasia – najmä zásluhou membrány VentAir a lepených švov. Jej strih je ergonomicky navrhnutý tak, aby kopíroval polohu pri jazde na bicykli a predĺžená zadná časť chráni zadok pred fŕkajúcou vodou. CRAFT dbal aj na bezpečnosť, keďže sa na bunde nachádzajú reflexné prvky v rozsahu celých 360 stupňov. Ak ju už nebudeš potrebovať, dá sa zbaliť do vrecka, ukrytého v šve. Jej MOC je 149 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Veloskin Chamois - 16,39 €

krém Veloskin Chamois
Najmä pri dlhých výjazdoch sa môže stať, že aj napriek kvalitnej vložke či vhodnému sedlu môže prísť k nepríjemnému tlačeniu. Vtedy dokáže pomôcť ochranný krém Chamois, ktorý vytvára medzi pokožkou a vložkou šortiek ochrannú vrstvu. Okrem zabránenia treniu pokožku vyživuje vďaka optimálnemu obsahu vitamínov a minerálov. MOC je 16,39 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Lezyne HP Drive - 16,19 €

pumpa Lezyne HP Drive
Poistka v podobe pumpy je nevyhnutnou súčasťou dlhého výjazdu. Lezyne HP Drive je šikovným spoločníkom a vyrába sa v dvoch rôznych veľkostiach, pričom obe sa poľahky zmestia aj do dresu. Čo je však dôležité, poslúži predovšetkým cestným cyklistom, nakoľko dokáže koleso nafúkať až na 8,3 baru. Nasadzovacia hadica ABS podstatne spríjemňuje proces hustenia a eliminuje riziko ohnutia vložky ventilu pri fúkaní. MOC pumpy je 26,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

FORCE Eco - 4,69 €

FORCE Eco multikľúč
Praktický multikľúč Force Eco sa zmestí ako do podsedlovej brašne, tak aj do zadného vrecka dresu. V prípade technických problémov poslúžia imbusové kľúče v piatich veľkostiach so šiestym nadstavcom. Okrem nich sa na multikľúči nachádza aj torx kľúč T25 a plochý aj krížový skrutkovač. Rukoväť multikľúča je vyhotovená z tvrdeného plastu, čo podstatne znižuje hmotnosť celého nástroja. Jeho MOC je 5,49 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Pre viac nástrojov a oblečenia, vhodného na dlhé výjazdy, môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Výbava na výjazdy - poteší aj pomôže PR článok

Výbava na výjazdy - poteší aj pomôže

Odniesť, opraviť či doplniť energiu. Drobnosti, ktoré dokážu potešiť, dokonca v správny moment pomôcť alebo uľahčiť jazdu. To znie celkom dobre, čo poviete?
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate PR článok

Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate

Počasie si z nás robí posledné týždne dobrý deň a zažívame bláznivé podmienky – sneh, dážď aj blato. Akú výbavu zvoliť do takéhoto počasia?
keyboard_arrow_up