MTBIKER komunitná jazda za impozantnou turčianskou prírodou

Turiec je regiónom skrytých prírodných pokladov. Práve tu sa odohrá naša ďalšia komunitná jazda, tentoraz aj s programom po výjazde.

Našu načatú sériu komunitných jázd ešte nekončíme – koniec koncov, slniečko stále svieti, babie leto je v plnom prúde a podmienky na cyklistiku sú priam ideálne. A tak sa spolu najbližšie stretneme 14. októbra vo Valčianskej doline, ktorá nášmu Imromanovi nedávno učarila. A ako to už býva, nezostaneme len pri jazdení.

Ktorým smerom to bude?

Ako už Imro spomenul, Valčianska dolina má výbornú pozíciu, keďže sa tu dá „vyklikať“ výlet na hociktorú svetovú stranu – záleží len na preferenciách. My sa tentokrát v jeho sprievode vyberieme na zhruba 60-kilometrový okruh, pričom štartujeme o 10:00. A čo nám o ňom prezradil samotný sprievodca?


„Základom trasy bude podhorie Lúčanskej Malej Fatry a Turčianska kotlina s výhľadmi na Veľkú Fatru. Pôjdeme smerom na Kláštor pod Znievom a po cyklotrase na Slovenské Pravno. Ale pred ním odbočíme na hlavnú vrchársku prémiu, čo je kopec s prevýšením cca 200 m do dediny Briešte, tam pozrieme ešte historickú obec Hadviga doslova „na konci sveta“. Spravíme okruh v krásnom prostredí a zbehneme do Slovenského Pravna. Potom už budeme pokračovať v podstate stredom kotliny späť cez Veľký Čepčín peknými bočnými cestami až do Príboviec a do Valče. Dokopy okolo 60 km s prevýšením 870 m mimo hlavné cesty, ale trasa sa dá ľahko upraviť/skrátiť podľa potreby skupiny a počasia. Žiadny náročný terén, je to kombinácia poľných ciest a asfaltu, môžete zvoliť gravel, MTB, alebo aj trekingový bicykel.“


Už tradične bude na „pľaci“ jeden z našich servisákov, ktorý bude pripravený vyriešiť drobné technické problémy na počkanie. Okrem toho nás bude sprevádzať počas celej jazdy. Aby nám príliš nevysmädlo alebo „nedošlo“, môžu všetci účastníci, ktorí v kalendári potvrdia svoju účasť, očakávať podporu pitného režimu od Zlatého Bažanta a športovú výživu SiS.


Vy sa pýtate, my odpovedáme

Malým rozdielom oproti predošlým jazdám bude podvečerný program. Po výjazde bude malá chvíľa na to, aby sme sa dali trochu dokopy. Budú zabezpečené kontajnerové sprchy, o dvojkolesových miláčikov sa zas budete môcť postarať za pomoci hadice a wapky. Počas večerného programu bude na terase zriadené strážené „depo“, kam si ich budete môcť bezpečne uložiť.

A čo samotný program? V rámci budovania komunity bude mať Imro pripravenú drobnú prednášku o jednom z jeho mnohých počinov. O „misii“ Bike Transalp veľa z vás zrejme vie. Pri tejto príležitosti nám Imro ponúkne svoj pohľad na to, čo všetko mu systematický tréning z dlhodobého hľadiska dal a čo si berie ako daň. Súčasťou bude aj niekoľko rád ku kondičnému tréningu hobby jazdcov a čomu sa pri ňom vyvarovať.


Ako symbolická „rozlúčka s letom“ nám zas dobre poslúži premiéra videa o jazdení na ostrove Elba, ktorý bol jednou zo zastávok Imrichovcov na dovolenke a ponúka naozaj zaujímavé možnosti, čo sa horskej cyklistiky týka. Okrem samotnej prezentácie bude samozrejme priestor aj na otázky, diskusiu a rozhovor. Na to všetko sa môžeme tešiť vďaka priestorom, ktoré nám pre tento účel v podobe kongresovej sály Multiplex zabezpečí hotel Impozant. Nielen trasa a príroda tak budú impozantné...


Zázemie ako sa patrí

O tom, že je hotel Impozant vo Valčianskej doline jednou z najlepších možností pre cyklistov na Turci, sme sa už presvedčili vďaka Imrovej návšteve. Nie je to však len o tipoch na výlet, či požičovni bicyklov – pri akcii, akou je táto komunitná jazda, môžu viacerí z vás využiť služby hotela v podobe ubytovania či stravovania s vedomím, že bicykel je odložený v bezpečí. Pri tejto príležitosti pre záujemcov pripraví balíček s prekvapením.


Zároveň, hneď „za humnami“ sa nachádza areál Snowland Valčianska dolina, ktorý ponúka ubytovanie s množstvom aktivít pre každú vekovú kategóriu, a nielen v zime. Nájdete tu detský komplex Yetiland so 400-metrovou tubingovou dráhou, vyžiť sa môžete na bungee trampolínach či terénnych kolobežkách, pokojnejšie typy môžu skúsiť člnkovanie na jazere. A z komunitnej jazdy môže byť razom víkendová akcia pre celú rodinu.


No a čo so sebou nezabudnúť vziať? Predovšetkým dobrú náladu a chuť spoznať zákutia Malej a Veľkej Fatry. Ak neprídete priamo k hotelu aj s bicyklami na aute, službu určite urobia aj svetlá, keďže dni sa nezadržateľne skracujú. Svoju prípadnú účasť nám nezabudni potvrdiť v našom kalendári, kde nájdeš aj najdôležitejšie informácie o podujatí.
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER komunitná jazda Valčianska dolina

calendar_today 14.10.2023
label Nesúťažné podujatie
place Valčianska dolina (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

Ak je niečo, čo skutočne vyšlo snáď v každom ohľade, bola to práve MTBIKER komunitná jazda vo Valčianskej doline. Prečo by si nabudúce nemal chýbať ani ty?
Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Vrchol pretekov už máme viac-menej za sebou, ale sezóna rozhodne nekončí.
Komunitná jazda v Žiline - začiatok novej tradície?

Komunitná jazda v Žiline - začiatok novej tradície?

O tom, ako sme si dali spoločný výjazd od našej novej predajne, schovali sa pred búrkou či zaspomínali na Súľovský maratón.
keyboard_arrow_up