Plášte pre štrkolety, žiletky aj enduro mašiny

Každá disciplína si vyžaduje rôzne obutie, o podmienkach ani nehovoriac a preto prinášame niekoľko tipov. Tak ktorý si dnes zvolíš ty?

Chaoyang PERSUADER WET - 25,99 €

Chaoyang PERSUADER WET
Ako už napovedá názov, model Persuader je určený do mokrých podmienok. Spomedzi ponuky Chaoyang má najagresívnejší vzor a najvyššie výstupky. Tie plášťu umožňujú poriadne sa zahryznúť do terénu v zákrutách a dodávajú stabilitu pri brzdení. Okrem toho vynikajú svojou samočistiacou schopnosťou. Plášť je vyhotovený z trojzložkovej zmesi a s možnosťou použiť ho ako bezdušový. Jeho MOC je 27,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Maxxis Ikon - 39,90 €

Maxxis Ikon
Maratónsky plášť Maxxis Ikon je v segmente XC už legendou, ktorá je dodnes obľúbená najmä pre svoj nízky valivý odpor a stále pomerne dobrý grip. Netreba sa báť ani jazdy v náročnejšom teréne, keďže plášť disponuje aj ochranou bočníc proti defektu EXO a je pripravený na bezdušové prevedenie. Zmes Dual Compound v kombinácii s kevlarovou pätkou a šírkou 2,20“ pozitívne vplývajú aj na jeho hmotnosť. MOC za kus je 64,99 € a v iných prevedeniach ho nájdeš na našom MTBIKER shope.

Pirelli P ZERO™ Race 150° Aniversary - 46,90 €

Pirelli P ZERO™ Race 150° Aniversary
Pirelli k svojmu 150. výročiu výroby pneumatík pripravilo plášť pre skutočných labužníkov. Plášť P Zero™ Race je určený na použitie v kombinácii s dušou. Očaria najmä niektoré jeho vlastnosti – za pomoci technológie TechBELT Road sa popracovalo na jeho odolnosti. Zmes SmartEVO potom zabezpečuje skvelú priľnavosť a odvaľovanie za každých podmienok. To všetko pri zachovaní nízkej hmotnosti, ktorá je 245 g. Jeho MOC je 99,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Continental Cross King - 56,99 €

Continental Cross King
Ako vzor mu poslúžil model X-King, no dorovnáva všetky nedostatky, ktoré mal jeho predchodca. Cross King ProTection je jedným z najobľúbenejších maratónskych plášťov a hodí sa do rôznych podmienok. Zmes Black Chilli spolu s vylepšenými výstupkami mu dodávajú priľnavosť a hustota vlákien 240 TPI zas odolnosť. Cross King je možné osadiť aj na ťažšie elektrobicykle, rovnako ho môžno použiť aj ako bezdušový. Jeho MOC je 66,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Vittoria Mazza - 49,99 €

Vittoria Mazza
Mazza patrí medzi najlepšie modely, čo sa týka zmiešaných podmienok pre trail a enduro. Vďačí za to agresívnemu profilu s optimalizovaným rozostupom a tvarom výstupkov. Ich stupňovitá štruktúra v spolupráci s grafénovou zmesou G2.0 zabezpečuje nízky valivý odpor, výborné odvaľovanie a zároveň konštantný záber v stúpaniach. Za takýchto podmienok plášťu nerobí problém odklonený terén, rockgardeny, ani šmykľavé skaly. MOC plášťa je 59,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

TUFO Hi-Composite Carbon - 51,99 €

TUFO Hi-Composite Carbon
Galusky je už dnes pomerne ťažké nájsť, no stále ponúkajú výborné vlastnosti, najmä pre časovku. Model Hi-Composite Carbon je síce ľahký, no stále zostáva odolným. Protidefektná vrstva pôsobí ako ochrana a umožňuje, aby mal behúň nižšiu hrúbku. To uberá na hmotnosti a tiež znižuje valivý odpor galusky. Navyše, jej konštrukcia zabezpečuje vysoký nájazd a nízke opotrebenie. MOC jedného kusu je 64,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Panaracer Gravelking SK - 43,99 €

Panaracer Gravelking SK
Ak radi z cesty odbáčate na nespevnené cesty, je nutné mať dobré plášte – a Panaracer Gravelking túto podmienku jednoznačne spĺňajú. Pneumatika má vzhľadom na použitie relatívne agresívny vzor, no čo je dôležitejšie, ponúka grip za suchých aj mokrých podmienok a poskytuje ochranu proti defektu. Vyrába sa vo viacerých rozmeroch a je možné ho použiť aj v bezdušovom prevedení, čím bude ešte viac navýšené pohodlie. Cena za kus je 57,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Schwalbe Hans Dampf - 29,99 €

Schwalbe Hans Dampf
Trailový plášť Hans Dampf poskytuje stabilitu pri výšľapoch aj zjazdoch. Ochrana proti prepichnutiu a možnosť osadiť ho ako bezdušový robia jazdu s ním bezpečnejšou a pohodlnejšou. Kombinácia veľkých a menších výstupkov zabezpečuje priľnavosť za každých podmienok, spolu s nízkym valivým odporom. Ich hustota je optimálna pre samočistiace schopnosti pri jazde blatom. Vďaka svojej konštrukcii je vhodný aj na ebiky. Jeho MOC je 38,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Ešte viac plášťov pre rôzne typy bicyklov aj povrchov nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Plášte a výbava do náročných podmienok – ani počasie ťa nezastaví PR článok

Plášte a výbava do náročných podmienok – ani počasie ťa nezastaví

Ak patríš medzi bikerov, ktorí jazdia bez ohľadu na to, či sa práši, celý bike bude olepený blatom alebo vonku padá sneh, musíš zvoliť vhodný „setup“ tlakov a plášťov.
Mix bicyklov do 2 500 € - pre zážitok z jazdy aj zábavu PR článok

Mix bicyklov do 2 500 € - pre zážitok z jazdy aj zábavu

Cesta, traily, maratóny, alebo len výlet v okolí? My máme bicykle pre všetkých. Dostupná kvalita domácich výrobcov aj ikonické, legendárne značky. Čo si vyberiete?
Výbava na bikepacking - hurá za dobrodružstvom PR článok

Výbava na bikepacking - hurá za dobrodružstvom

Bikepacking je v posledných rokoch disciplína, ktorá zažíva obrovský rozmach a niet sa čomu diviť. Čo sa ti zíde, ak sa chystáš vrhnúť do prvého dobrodružstva?
keyboard_arrow_up