Plášte a výbava do náročných podmienok – ani počasie ťa nezastaví

Ak patríš medzi bikerov, ktorí jazdia bez ohľadu na to, či sa práši, celý bike bude olepený blatom alebo vonku padá sneh, musíš zvoliť vhodný „setup“ tlakov a plášťov.

Maxxis Forekaster – 56,99 €

Maxxis Forekaster
Forekaster novej generácie si obľúbia najmä XC či trail jazdci, ktorí holdujú stredne náročnému terénu. Jeho „domácim prostredím“ sú mokré podmienky – aj po daždi spoľahlivo podrží v zákrutách a bude pohodlne odvaľovať. Ochrana bočníc EXO umožňuje ísť na ňom poriadne „bomby“, najmä pri bezdušovom vyhotovení. Tento plášť si najlepšie rozumie s ráfikmi o vnútornej šírke 30 – 35 mm, ako aj napovedá jeho označenie WT. MOC jedného kusa je 74,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

TUFO Gravel Swampero – 40,99 €

TUFO Gravel Swampero
Český výrobca Tufo si získava srdcia gravel jazdcov a plášťom Swampero cieli na tých, ktorí sa neboja svoj „štrkolet“ vziať aj do náročnejšieho terénu. Výborne drží na každom podklade vďaka širokému dezénu so šípovým vzorom. K otázke odolnosti prispieva odolná a flexibilná vrstva Jubena, ktorá chráni bočnice. Podľa dobrého zvyku je plášť pripravený aj na bezdušové použitie, čo aj na graveli otvára nové možnosti jazdenia. Jeho MOC je 50,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Schwalbe Hans Dampf - 29,99 €

Schwalbe Hans Dampf
Trailový plášť Hans Dampf o šírke 2,35“ poskytuje stabilitu pri výšľapoch aj zjazdoch. Ochrana proti prepichnutiu a možnosť osadiť ho ako bezdušový robia jazdu s ním bezpečnejšou a pohodlnejšou. Kombinácia veľkých a menších výstupkov zabezpečuje priľnavosť za každých podmienok, spolu s nízkym valivým odporom. Ich hustota je optimálna na samočistiace schopnosti pri jazde blatom. Jeho MOC je 36,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Continental Mountain King III – 30,99 €

Continental Mountain King III
Mountain King teší vyznávačov maratónov a cross-country už treťou generáciou. Ide o univerzálny plášť z pohľadu podkladu. Stabilitu pri jazde biker pocíti na suchu i na mokrom podklade. Zásluhou kombinácie zmesi Pure Grip a ochrany proti prepichnutiu Shield Wall System v sebe spája rýchlosť a odolnosť. Keď zahrnieme aj možnosť bezdušového vyhotovenia, dostaneme plášť vhodný do rockgardenu, na klopenky i na šotolinu. MOC činí 35,99 € a plášť nájdeš v našom MTBIKER shope.

Pirelli Scorpion™ E-MTB – 79,99 €

Pirelli Scorpion E-MTB
Stredne vysoký profil výbežkov a vzdialenosť medzi nimi robia z tohto plášťa univerzála – nahodíš a neriešiš, len jazdíš. Špecifická konštrukcia opletu HyperWALL s hustotou 60 TPI je priamo určená na spojenie s e-bikom a znesie aj vyššiu celkovú hmotnosť. Ruku k dielu na poli odolnosti a gripu prikladá aj zmes SmartGRIP+. Model M má výstupky usporiadané tak, že je najlepšie ho osadiť na predné koleso, v spojení s modelom R vzadu. Jeho MOC je 88,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Vittoria Mazza – 59,99 €

Vittoria Mazza
Mazza patrí medzi najlepšie modely, čo do zmiešaného terénu. Vďačí za to agresívnemu profilu s optimalizovaným rozostupom a tvarom výstupkov. Ich stupňovitá štruktúra v spolupráci s grafénovou zmesou G2.0 zabezpečuje jednak nízky valivý odpor a výborné odvaľovanie a jednak konštantný záber v stúpaniach. Za takýchto podmienok plášťu nerobí problém odklonený terén, rockgardeny ani šmykľavé skaly. MOC plášťa je 59,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Stan’s NoTubes - 32,90 €

Stan’s NoTubes
Tmel z dielne priekopníka „bezdušákov“, Stana Koziatka, patrí medzi rokmi overenú klasiku. Je kompatibilný so širokým spektrom ráfikov, plášťov a ventilov, pričom spoľahlivo zacelí každé pretrhnutie plášťa do veľkosti 6,5 mm. Problém mu nerobia ani nízke teploty, keďže so svojím zložením pracuje až do -28 °C. Stále však ostáva šetrný k prírode, keďže materiály, ktoré obsahuje, nie sú škodlivé pre ekosystém. MOC 946 ml balenia je 35,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Effetto Mariposa Végétalex – 23,99 €

Effetto Mariposa Végétalex
Tmel na bezdušové systémy Végétalex vychádza z úspešného tmelu Caffélatex, no je založený výlučne na prírodnej báze. Zostáva rovnako účinný a odolný, pričom je úplne biologicky odbúrateľný a navyše bez plastov. Problém mu nerobí ani dofúknutie kolesa pomocou CO2 bombičky a vzhľadom na svoje zloženie môže v kolese vydržať funkčný dokonca celú sezónu. Okrem toho sa v prípade vytečenia jednoducho čistí. MOC 1 000 ml balenia je 23,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Ešte viac plášťov či doplnkov a tmelov na jazdenie v náročných podmienkach nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip PR článok

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip

Jarné podmienky sú spojené najmä s premočeným terénom. Na druhej strane sú tu disciplíny ako trail a enduro, kde je priľnavosť na prvom mieste. Máš správne plášte?
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
keyboard_arrow_up