Marin 2024 - celoodpružené stroje vytvorené pre zábavu

Ak hľadáš celoodpružený bicykel alebo elektrobicykel, určite nevynechaj ponuku značky Marin. Prekvapia nás v roku 2024 niečím novým alebo zaujímavým? Poď to zistiť.

Trail a enduro sú dominantné disciplíny horskej cyklistiky, kde sa výrobca bicyklov Marin angažuje v prípade celoodpružených bicyklov a elektrobicyklov. Úzko to súvisí s ich heslom „Made for fun" - stvorený pre zábavu. A práve terén plný skokov, prekážok, rýchlych pasáží, alebo naopak technických sekcií je na zábavu ako stvorený. Celý deň v lese s partiou, posúvanie limitov a vzájomné „hecovanie“ je skvelým spôsobom trávenia voľného času. Už stačí iba vybrať ten správny bike a vyraziť.

Rift Zone XR 29”

V roku 2023 bol tento bicykel ocenený ako World of MTB - best of 2023 vo svojej kategórii. Aby si mal s čím porovnávať, pripomíname, že išlo o hliníkový rám so zdvihmi 140 mm vpredu a 130 mm vzadu. Pružiace elementy tvorila vidlica Marzocchi Bomber Z1 a tlmič Fox Float X. Pohon bola kombinácia sád Shimano SLX a XT, brzdy dodal výrobca TRP vo štvorpiestovej verzii Slate Evo. Zvyšok dotvárali najmä komponenty Marin.

Rift Zone XR 29” 2023Rift Zone XR 29” 2024

A ako to vyzerá pre rok 2024? Nuž, iba geometria rámu a plášte ostali rovnaké. Výbavu prevzala pod svoje krídla značka SRAM. Bomber vidlicu vystriedala RockShox Lyrik so zdvihom 150 mm. Tlmič je od rovnakého výrobcu, teda RockShox Super Deluxe Select+ s tým, že zdvih zadnej stavby ostal na pôvodných 130 mm.

Pohon SRAM GX Eagle Lunar ťa dostane aj na tie najstrmšie kopce, no pritom si budeš môcť dostatočne „zadupať“ aj na rovinatom úseku či pri presune asfaltkou.

Rýchlosť skrotíš brzdami SRAM DB8. Ide o 4-piestové brzdy, netypicky pre SRAM, plnené minerálnym olejom. Ich kvality testoval aj náš dvorný kameraman a fotograf Adam Milo a o svoje dojmy sa podelil v tomto teste.

Rift Zone XR 29” 2024
Ostatná výbava je tradične v réžii Marin komponentov, okrem TranzX teleskopickej sedlovky so zdvihom 150 - 200 mm, podľa veľkosti rámu.

Marin Rift Zone XR 2024 dostal okrem novej výbavy aj nové farebné prevedenie. Celú výbavu si môžeš pozrieť v našom MTBIKER eshope, kde ho nájdeš za MOC 3 799 €. Ak ťa oslovila skôr výbava verzie 2023, tú nájdeš na tomto odkaze.

Marin Rift Zone XR 29” AXS
Ak patríš medzi nadšencov, ktorí milujú nové technolóie a extravagantné farby, tak by ťa mohol zaujať Rift Zone XR 29” doplnený magickými písmenami AXS. To neprezrádza nič iné, ako elektronickú prevodovú sústavu, avšak v najnovšej verzii T-Type sady SRAM GX Eagle AXS. Prémiovejšie sú aj výkonné štvorpiestové brzdy SRAM Code Bronze. Všetky potrebné informácie nájdeš momentálne na stránke výrobcu, vrátane ceny, ktorá je 5 399 €.

Marin Rift Zone XR 29” AXS

Rift Zone E XR

Niekedy menej znamená viac. Jedna novinka, no viac výkonu, viac jazdenia a viac zábavy vďaka elektropohonu. Ten je od japonského Shimana s označením EP801 a s krútiacim momentom 85 Nm. Spolu s batériou s kapacitou 630 Wh a kľukami sú jediní zástupcovia tohto výrobcu komponentov na elektrobicykli.

Zvyšok výbavy tvorí elektronická sada SRAM GX Eagle AXS. Nie iba pohon, ale aj teleskopická sedlovka sa môže pýšiť elektronickým ovládaním. Ide o RockShox Reverb AXS so zdvihom od 125 mm až po 170 mm, podľa vybranej veľkosti rámu.

Predný zdvih 150 mm dodáva osvedčná RockShox Lyrik Select+. Zdvih zadnej stavby je 140 mm a jeho rozsah spracúva tlmič Super Deluxe Ultimate. Ak ťa zaujíma tento elektrobicykel, viac informácií o ňom nájdeš na stránke výrobcu. Cena tohto skvelo osadeného elektrobicykla je okolo 7 400 €.

Rift Zone E XR
Zvyšok ponuky ebikov tejto kalifornskej značky sa v podstate nezmenil. Neznamená to však, že nemajú čo ponúknuť. Vybrať si môžeš niektorý z modelov Rift Zone na jazdu na trailoch či zdolávanie hrebeňoviek, alebo do drsného terénu stavané modely Alpine Trail. Niektoré modely nájdeš aj v našom MTBIKER eshope za výhodné ceny.

Marin elektrobicykle

Limitovaná edícia rámu Alpine Trail Carbon Fun?

Tento „exotický“ farebný rám nás má vrátiť do čias, keď sa rodila značka Marin a svetu bicyklov vládli podobné krikľavé variácie. Rám má zdvih 150 mm a dostanete k nemu aj tlmič RockShox Deluxe Select+ RT, vidlicu RockShox Yari so 160 mm zdvihom.

Marin Alpine Trail Carbon Fun2
Najlepšie si tento rám prezriete vo videu z produkcie Marin, kde si ho podľa predstáv osadí a poskladá legenda horskej cyklistiky, Matt Jones.

Na našom MTBIKER eshope si môžete pozrieť celú ponuku celoodpružených bicyklov, alebo elektrobicyklov značky Marin.

Zdroj fotografií: MARIN
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Kellys ebiky 2024 – na chuť si príde každý

Kellys ebiky 2024 – na chuť si príde každý

Dalo by sa povedať. že slovenská značka priniesla malú revolúciu v segmente elektrobicyklov. Čo si pre nás pripravil Kellys pre rok 2024?
Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste PR článok

Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste

E-bikov je dnes na trhu nepreberné množstvo. Nový Rift Zone E má však niečo, čo konkurencia dlhodobo ignoruje.
Na návšteve v CTM - vývoj značky, novinky, význam Racing Teamu

Na návšteve v CTM - vývoj značky, novinky, význam Racing Teamu

Poďte sa pozrieť, čo nové si slovenská značka pripravila do sezóny a že aj detaily môžu hrať dôležitú úlohu.
keyboard_arrow_up