Na návšteve v CTM - vývoj značky, novinky, význam Racing Teamu

Poďte sa pozrieť, čo nové si slovenská značka pripravila do sezóny a že aj detaily môžu hrať dôležitú úlohu.

Stalo sa už akousi tradíciou a už ani neviem, ako to vzniklo, že návštevu Starej Turej spojenú s predstavením noviniek absolvoval vždy Cepo. Každoročne ste mohli vidieť, čo si slovenská značka pripravila a ako sa snaží presadiť v nie veľmi „jednoduchom“ odvetví. Posledné roky sú v cyklistike doslova ako na hojdačke a predikovať správanie trhu nemá ďaleko od veštenia. Aj z toho dôvodu si myslím, že podporiť a dať trochu viac na oči domácu značku má svoj význam. Teraz prišiel rad na mňa a bol som aj rád, pretože na základni CTM som nikdy predtým nebol.

Ja som doteraz CTM vnímal primárne vďaka ich Racing Teamu. Napokon, veľa ich jazdcov poznám, či sledujem, veď jedným z nich je aj náš kameraman Adam. Človek si to potom spojí dokopy, ale samotné enduro je v podstate len špička ľadovca, ktorá vytvára hlavný imidž. No v ponuke nájdete zaujímavé a cenovo dostupné športové, či viac trailové hardtaily a rovnako gravel bicykle. Tieto kategórie sú stále doménou najširšej skupiny ľudí, ktorí netúžia „drtiť“ náročné traily, alebo každý víkend vymetať nejaké preteky. Základom stále ostáva bicykel ako univerzálny nástroj pre športovanie a spoznávanie okolia, čo v CTM vedia a dokážu osloviť rozumnou cenovou politikou. Ale nenechajte sa zmiasť, stále zohráva úlohu kvalita, ponúkané vlastnosti a dizajn.

Pekným príkladom je inovovaný model Rascal s modernou geometriou, hmotnosťou hliníkového rámu na hodnote 1,6 kg (veľkosť M) a myslím podareným „vizuálom“. Ak by som hľadal skutočne cenovo dostupný a pritom kvalitný model aj na športové jazdenie, bol by jedným z horúcich kandidátov. A rovnako je dôkazom, že hliník zďaleka nepovedal svoje posledné slovo a bicykle z tohto materiálu môžu mať charizmu. Tento model som dal len ako jeden príklad za všetky pre tých, ktorí CTM vnímali podobne ako ja.

S Adamom sme sa vybrali do Starej Turej a naším sprievodcom bol tradične Tomáš Tóth. Pozreli sme sa na situáciu v poslednom období, význam CTM Racing Teamu a prešli hlavné zmeny a inovácie v rámci jednotlivých modelov. Na vlastné oči si môžete pozrieť, čo nové si v CTM pripravili pre sezónu 2024:



Vo videu sme s Tomášom nestihli prejsť kompletnú kolekciu ale to nebolo ani cieľom. Všetky bicykle nájdete už aj na domovských stránkach značky CTM a samozrejme postupne budú pribúdať aj v MTBIKER shope. A my ďakujeme za príjemné pohostenie...
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Kellys ebiky 2024 – na chuť si príde každý

Kellys ebiky 2024 – na chuť si príde každý

Dalo by sa povedať. že slovenská značka priniesla malú revolúciu v segmente elektrobicyklov. Čo si pre nás pripravil Kellys pre rok 2024?
Marin 2024 - celoodpružené stroje vytvorené pre zábavu PR článok

Marin 2024 - celoodpružené stroje vytvorené pre zábavu

Ak hľadáš celoodpružený bicykel alebo elektrobicykel, určite nevynechaj ponuku značky Marin. Prekvapia nás v roku 2024 niečím novým alebo zaujímavým? Poď to zistiť.
Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024 PR článok

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024

Táto značka si nájde fanúšikov, ktorí radi bojujú proti sekundám, alebo potrebujú poriadny stroj do ťažkého terénu.
keyboard_arrow_up