Všestranné horské bicykle - v jednoduchosti je krása

Niet nad univerzálnosť hardtailu. Nesklame pri dochádzaní, prinesie relax pri víkendových výletoch, ale aj športové vyžitie pri maratónoch. Tak ktorý si vyberieš?

Kellys Gate 30 29 - 1 249 €

Moderný, dostupný, športový hardtail slovenského výrobcu Kellys je postavený na hliníkovom ráme. Modernou geometriou zaujme najmä bikerov, ktorých cyklistika chytila za srdce a radi by sa posunuli ďalej od trojprevodníkov a pružinových vidlíc na vyššiu úroveň. Na tomto 29” bicykli nájdeš už moderný jednoprevodník a vzduchovú vidlicu RockShox Judy, ktorá je podobne ako rám s pevnou osou. Bicykel poháňa osvedčená dvanásťrýchlostná sada Deore. MOC je 1 249 € a nájdeš ho v dvoch farbách na MTBIKER shope.
Kellys Gate 30 29

Orbea ALMA M50 - 1 999 €

Ak to vidíš s cyklistikou naozaj seriózne, budeš potrebovať ľahký a odolný bicykel, ktorý zvládne nástrahy moderných cross-country tratí. To znamená, že ťa ponesie do kopca ako raketa, na rovine sa budeš môcť oprieť do pedálov a nakoniec zvládnuť rýchly náročný singletrail. To ti umožní Orbea Alma na 29” kolesách s karbónovým rámom. Je vybavená teleskopickou sedlovkou, dvanásťrýchlostným pohonom Shimano Deore a hydraulickými brzdami Shimano MT201. Vidlica RockShox Judy Silver disponuje 100 mm zdvihom a uzamykaním z riadidiel. MOC bicykla je 1 999 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.
Orbea ALMA M50

BULLS WILDTAIL 1 29 - 699 €

Model Wildtail zúžitkujú predovšetkým začínajúci a nenároční cyklisti. Ľahký hliníkový rám je doplnený pružinovou vidlicou a trojprevodníkom so 7-rýchlostnou kazetou. Mechanické kotúčové brzdy predstavujú akýsi „medzistupeň“ medzi ráfikovými a hydraulickými brzdami, pričom sa vlastnosťami blížia skôr k „hydraulikám“. Množstvo komponentov si Bulls vyrába samo – riadidlá, predstavec, dokonca aj plášte so šírkou 2,25". MOC bicykla je 699 € a nájdeš ho v dvoch farbách na našom MTBIKER shope.
BULLS WILDTAIL 1 29

Marin Bolinas Ridge 1 29 - 337 €

Hlavnou výhodou tohto bicykla je jednoduchosť a dostupná cena. Bolinas Ridge využiješ v meste, na dochádzanie, ale užiješ si s ním aj výjazd po práci po hrádzi. Určite sa nemusíš vyhýbať ani poľným skratkám alebo lesným chodníčkom. Pohodlie pod rukami získaš od vidlice SR Suntour XCE so 100 mm zdvihom. Prevodový systém 3 x 7 ti poslúži na rovinách aj v kopcoch a hlavne poteší svojou odolnosťou. Netreba zabúdať ani na to, že cyklistika je o zážitkoch, nie o výbave. MOC tohto bicykla je 599 € a nájdeš ho v MTBIKER shope.
Marin Bolinas Ridge 1 29

CTM RASCAL 2.0 29 - 1 119 €

Trendy neobchádza ani slovenský výrobca CTM. Na modernom hardtaily, akým je CTM Rascal 2.0 nájdeme jednoprevodník a odolnú 12-rýchlostnú sadu Shimano Deore. Široké riadidlá 760 mm, dodajú pocit istoty v členitom teréne. Nenápadná tmavozelená farba nekričí, no pridáva bicyklu punc elegancie. O tom, že sa jedná o bike určený predovšetkým do ľahšieho a rýchleho terénu, vypovedá vzduchová vidlica RockShox Recon so zdvihom 100 mm a aj rýchle plášte WTB široké 2,25“. MOC je 1249,99 € a nájdeš ho na MTBIKER shope.
CTM RASCAL 2.0 29

BMC Twostroke 01 FIVE 29 - 1 599 €

Ľahký, pevný, karbónový rám, vyrobený z prémiových vlákien. Spoľahlivý pohon zo zlatej strednej cesty - teda Shimano Deore s dvanástimi rýchlosťami a jednoprevodníkom. Vidlica RockShox Judy so zdvihom 100 mm. To sú niektoré prednosti tohto hardtailu od švajčiarskeho BMC. Slušnú výbavu dopĺňa tiež atraktívny dizajn čiernej farby s bielymi doplnkami a štýlovými 29” plášťami Vittoria s retro bočnicami. Na preteky aj na tréning v kopcoch môže byť Twostroke 01 FIVE tvoj za MOC 2 499 €. Nájdete ho v MTBIKER shope.
BMC Twostroke 01 FIVE 29

Liv Tempt 2 GE 29 - 659 €

Pri horskej cyklistike sa samozrejme nezabúda ani na nežné pohlavie. Hliníkový model Tempt 2 GE je ako ideálny pre začínajúce, alebo nenáročné cyklistky, ktoré si chcú byť isté, že ich prvý bicykel nesklame. O pohon sa stará 2 x 9 systém zložený z komponentov Shimano Deore a Alivio, doplnené niekoľkými komponentami z dielne Giantu. Výhodou je znížená horná rámová rúrka pre ľahšie vysadanie a zosadanie. Rýchle plášte skrotíš hydraulickými brzdami. Odporúčaná cena bicykla je 999 €. Nájdeš ho na MTBIKER eshope.
Liv Tempt 2 GE 29

Cyclision Corph 2 MK-II 29 - 999 €

Model slovenskej výroby Corph 2 ide ruka v ruke s modernými trendmi. Okrem vzduchovej vidlice od SR SUNTOUR, ktorá je v porovnaní s pružinovou citlivejšia, je tu osadená 12-rýchlostná sada Shimano Deore, kombinovaná s jednoprevodníkom. To však neznamená, že bude cyklista v teréne limitovaný – s bohatým rozsahom kazety 10-51 zubov vyšliape takmer každé stúpanie. Športovej jazde pomôžu aj svižné plášte Continental RaceKing. MOC bicykla je 1 119 € a nájdeš ho v piatich farbách na našom MTBIKER shope.
Cyclision Corph 2 MK-II 29

Rock Machine Blizz CRB 30-29 - 1 649 €

Mottom českého výrobcu je „Fun first“ a ohnivočervený model Blizz je jeho naplnením. Karbónový rám a pohon Shimano Deore ťa s ľahkosťou vynesú na trail a pri ceste nadol bude nerovnosti „zobať“ vidlica RockShox Judy so zdvihom 120 mm. Rýchlosť na trailoch budeš krotiť hydraulickými brzdami Shimano. Do terénu sa zahryznú a podržia plášť WTB Ranger. Poteší tiež pohodlie karbónovej sedlovky či 720 mm široké riadidlá. Cena bicykla je výrobcom stanovená na 1829 €. Nájdeš ho v našom MTBIKER eshope.
Rock Machine Blizz CRB 30-29
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Hardtaily okolo 1 000 € – ideál pre začínajúceho cyklistu PR článok

Hardtaily okolo 1 000 € – ideál pre začínajúceho cyklistu

Pri začiatkoch s cyklistikou je výborným riešením kvalitný, ale stále dostupný model. Dnes sa pozrieme na niekoľko „HT-čiek“, ktoré spravia radosť aj nenáročným cyklistom.
Elektrické hardtail bicykle - s chuťou na výlet PR článok

Elektrické hardtail bicykle - s chuťou na výlet

Tieto modely sú často vstupnou bránou do sveta e-bikov. No aj tu sa dajú nájsť zaujímavé kúsky, vďaka ktorým zájdete pri svojich výletoch ešte o niečo ďalej.
Univerzálne hardtaily - do práce, na výlet a aj zábavu PR článok

Univerzálne hardtaily - do práce, na výlet a aj zábavu

Lesné chodníky, cyklotrasy, ale aj mesto či ťažší terén. Hardtail je ideálne riešenie, ak hľadáte dostupnú všestrannosť a jednoduchosť, nech už budete jazdiť kdekoľvek.
keyboard_arrow_up