Čistota, údržba aj servis - aby bicykel stále fungoval

Jazda na bicykli prináša skvelé pocity, hlavne ak ide všetko hladko a ticho. V našom e-shope nájdeš všetko potrebné pre údržbu a servis a v článku prinášame niekoľko tipov.

Kellys čistiaca sada - 29,99 €

Kellys čistiaca sada
Výhodou pri umývaní bicykla je mať všetko potrebné poruke. Čistiaca sada od Kellysu má v sebe všetko, čo potrebujete na základnú očistu. Okrem praktického vedra na prenos aj vodu dostanete čistič, ktorý rozpustí špinu a mastnotu, tri kefy a špongiu pre odstránenie nečistôt z každého kúta. Po dôkladnom umytí je dôležité bicykel aj správne ošetriť. Na to nájdete v sade olej na reťaz a na vyleštenie rámu sprej s leštidlom a handrou. MOC je 49,99 €. Nájsť ho môžete u nás v MTBIKER shope.

absoluteBLACK GRAPHENpads® - 35,99 €

absoluteBLACK GRAPHENpads®
Prvé brzdové platničky, ktoré používajú v zmesi modifikovaný grafén. Vyznačujú sa hlavne konzistentným výkonom aj v tom najnáročnejšom teréne. Samotný grafén sa pri brzdení začleňuje aj do mikropórov brzdových kotúčov, čím predlžuje ich životnosť. V tomto prípade ide o zmes keramiky a grafénu. Tieto platničky za MOC 35,99 € sú vhodné pre brzdy Shimano, no v MTBIKER shope nájdeš absoluteBLACK platničky aj na ďalšie typy bŕzd.

Weldtite koncentrát 1 l limetka - 27,99 €

Weldtite koncentrát 1 l limetka
Než sa vôbec pustíte do servisu bicykla, doprajte mu najprv očistnú kúru. Koncentrát od Weldtite je vhodný na čistenie povrchu rámov aj na čistenie komponentov vďaka novej výkonnej receptúre. Stačí ho zmiešať s vodou, nastriekať a nechať pôsobiť 30 sekúnd, potom opláchnuť. Nebojte sa, k laku rámu nie je agresívny. Je biologicky odbúrateľný. Čistenie a následný servis bude sprevádzať príjemná limetková alebo citrónová vôňa. Za maloobchodnú cenu 27,99 € ho nájdete na MTBIKER shope.

Effetto Mariposa Végétalex - 12,99 €

Effetto Mariposa Végétalex
Tmel na bezdušové systémy Végétalex vychádza z úspešného tmelu Caffélatex, no je založený výlučne na prírodnej báze. Zostáva rovnako účinný a odolný, pričom je úplne biologicky odbúrateľný a navyše bez plastov. Problém mu nerobí ani dofúknutie kolesa pomocou CO2 bombičky a vzhľadom na svoje zloženie môže v kolese vydržať funkčný dokonca celú sezónu. Okrem toho sa v prípade vytečenia jednoducho čistí. MOC 250 ml balenia je 12,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Force práčka reťaze - 16,99 €

Force práčka reťaze
Najviac namáhaný komponent bicykla, teda reťaz, si zaslúži zvláštnu pozornosť. Jej čistota totiž dokáže výrazne predĺžiť samotnú životnosť reťaze, ale aj komponentov, ktoré sú s ňou v priamom kontakte - teda kazeta a prevodníky. Práčka dokáže vďaka štetinám vyčistiť aj pri bežnom umývaní ťažko prístupné miesta. Stačí použiť odporúčaný čistič od rovnakého výrobcu a vaša reťaz bude vyzerať ako nová. Manipuláciu zvládne naozaj každý. Jej MOC je 16,99 €. Nájdeš ju v MTBIKER shope.

KMC X12 reťaz - 25,99 €

KMC X12 reťaz
Reťaz KMC X12 so 124 článkami je určená pre 12-rýchlostné systémy a je kompatibilná s radením z dielne Shimana, ale aj SRAM-u, Campagnola či iných výrobcov. Stavia na vysokej trvácnosti a zároveň nízkej hmotnosti. Keďže nejde o smerovú reťaz, dá sa namontovať akýmkoľvek spôsobom, pričom jej montáž uľahčuje rýchlospojka Missing Link. Vďaka vonkajšej časti X-bridge sa pri radení posúva kazetou hladko a rýchlo. Táto strieborno-čierna reťaz má MOC 36,90 € a nájdeš ju aj na našom MTBIKER shope.

Lezyne Digital Travel Floor Drive - 102 €

Lezyne Digital Travel Floor Drive
Snažiť sa nafúkať objemné plášte malými pumpami, ktoré nosíme so sebou na bežné výjazdy, je v dielni neefektívne a namáhavé. Pumpa od Lezyne to však vyrieši rýchlo a presne. Má hliníkovú konštrukciu, oceľový piest, kompozitnú rukoväť. Nožičky sa dajú sklopiť tak, aby pumpa nezaberala veľa miesta doma alebo v kufri auta. Presnú hodnotu tlaku budete vidieť na digitálnom displeji tesne pred koncom hadice. Maximálny tlak je 11 barov. Pumpu nájdeš za odporúčanú cenu 127 € na MTBIKER shope.

microSHIFT ADVENT X - 34,99 €

microSHIFT ADVENT X
Desaťrýchlostná kazeta ADVENT X CS-H104 síce nepatrí medzi najľahšie, no všetko je kompenzované jej masívnosťou a výdržou. Jednotlivé pastorky sú vyhotovené z kalenej ocele a predstavujú to „pravé orechové“ aj pre elektrobicykle. Tie zaťažujú bežné kazety vysokým krútiacim momentom. Rozsah 11 – 48 zubov je dostatočný na rýchlu jazdu po zvlnenom teréne i zdolanie náročných stúpaní. MOC kazety je 44,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Stan’s NoTubes MTB sada - 40,99 €

Stan’s NoTubes MTB sada
S touto sadou prerobíš svoje kolesá s dušami na bezdušové veľmi ľahko - za predpokladu, že máš na to prispôsobené ráfiky a správne plášte. Potom už nič nebráni dušu nosiť len ako zálohu, nakoľko tento tmel dokáže zalepiť defekt o veľkosti 6,5 mm. „Bezdušáky“ majú svoje výhody hlavne v teréne, no v našej ponuke nájdeš aj ROAD verziu. Balenie obsahuje tesniacu pásku do ráfika, dva ventily s dĺžkou 44 mm a 200 ml tmelu. MOC je 40,99 €. Nájdeš ju na MTBIKER shope.

Vortex GO CLEAN - 4,99 €

Vortex GO CLEAN
Odmasťovač Vortex GO CLEAN je typický svojou univerzálnosťou, keďže je možné ho aplikovať na ktorúkoľvek súčiastku bicykla vrátane brzdových kotúčov či pohonu. Keďže sa rýchlo odparuje, zanecháva čistený povrch suchý a pripravený na ďalšie čistenie. Vďaka štruktúre aerosólu sa dostane presne do miesta určenia a tým, že je hnaný oxidom uhličitým, nespôsobuje koróziu povrchov. MOC 400 ml balenia je 9,49 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Viac výbavy pre starostlivosť o svojho tátoša nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni PR článok

Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni

Medzi „spotrebáky“ na bicykli patria aj rôzne časti pohonu, niektoré vydržia kratšie, iné dlhšie. Prinášame niekoľko tipov, po ktorých môžete siahnuť.
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up