Pozvánka: Scott Enduro race – najobľúbenejšia časť Bikefestu

Birell Bikefest 2024 tak ako každý rok ponúkne vo svojom portfóliu preteky v kategórii Enduro, ktoré sú veľmi obľúbené.

Cyklistický festival doplnila pred pár rokmi disciplína Enduro, ktorá sa stala veľmi populárnou hlavne pre hobby pretekárov a aj vďaka tomu sa môžu tieto preteky pýšiť vysokou účasťou. Ako už býva zvykom, okrem Slovenského pohára budú preteky patriť aj do amatérskej série Enduro Challenge, kde okrem dospelých hobby pretekárov môžu súťažiť aj žiaci a kadeti s doprovodom.

Scott Enduro race 2024Scott Enduro race

Prihlásenie

Registrácia prebieha tak isto ako aj pre ostatné preteky v rámci Bikefestu online, kde je aj zľavnené štartovné za 35 €. Na mieste sa cena pohybuje vo výške 45 €. Prezentácia bude prebiehať 1. júna v zázemí festivalu a štart pretekov je plánovaný na 9:30 ráno. Tréning na trati bude možný 31. mája od 11:00 hodiny, ale v sobotu už tréning nebude možný.


Trasy

Trasa pretekov bude merať v celkovej dĺžke 30 kilometrov a rýchlostné skúšky budú namotané v okolí bikeparku Kálnica. Preteky budú mať stanovený časový limit, ktorý sa môže upraviť podľa daných podmienok v deň konania.

Scott Enduro race

Po pretekoch

Vyhlásenie výsledkov bude po dojazde posledného pretekára, predbežne o 16:00 hodine na hlavnom pódiu. Okrem prvých troch ocenených pretekárov dostane víťaz každej kategórie oceľové R biker a najrýchlejší pretekár dostane korunu Kráľa lesa. Súťažné kategórie sú rozdelené samostatne na Slovenský pohár pre licencovaných pretekárov a Enduro Challenge pre hobby kategóriu.

Pozvánka Scott Enduro raceScott Enduro race 2024

Zázemie

Pretekári môžu parkovať na určených parkoviskách v okolí Freeride Bikeparku Kálnica zadarmo. Ak máš chuť kempovať alebo prísť štýlovo v karavane, nie je to problém a parkovanie je zadarmo, ale bez pripojenia na vodu alebo elektrinu. Všetky sociálne služby budú zabezpečené – sprchy, toalety, úschovňa bicyklov za poplatok 5 € aj s nabíjačkami. Okrem toho je možnosť si nájsť aj ubytovanie v okolí.

Pozvánka Scott Enduro race
Víkend plný podujatí a nabitý zábavou sa už blíži, takže nalešti a priprav svoj stroj na preteky a príď si užiť atmosféru jedinečného podujatia na Slovensku. Viac informácií k pretekom a pravidlám nájdeš priamo na stránke organizátora, ako aj informácie k blížiacemu sa Birell Bikefestu.
Zdroj fotografií: archív arganizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

BikeFest Maratón

calendar_today 2. 6. 2024
label MTB maratón
place Kálnica (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Bikefest Maratón - bodka za víkendom

Pozvánka: Bikefest Maratón - bodka za víkendom

Maratón v Kálnici, ktorý sa koná v rámci Birell Bikefest, je populárnou zastávkou v kalendári. Inak tomu nebude ani v sezóne 2024, kedy sa koná 2. júna.
Reportáž: Kálnica BikeFest Maratón – blatové galeje

Reportáž: Kálnica BikeFest Maratón – blatové galeje

Moja druhá účasť na BikeFest Maratóne bola skutočnou chuťovkou. Minulý rok som absolvoval dlhú trať a vybral som si ju aj teraz. Trať ale prešla zmenou.
Pozvánka: Birell Bikefest 2024 – festival dvoch kolies

Pozvánka: Birell Bikefest 2024 – festival dvoch kolies

Víkend plný bicyklových disciplín a bohatého programu v známej lokalite v Kálnici sa blíži.
keyboard_arrow_up