Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v 2. etape pretekov KBC-Driedaagse De Panne-Koksijde 2011 v Belgicku, ktorá viedla z Oudenaarde do Koksijde a merala 219 km, na 3. mieste. V celkovom poradí patrí jazdcovi tímu Liquigas-Cannondale 5. priečka. Sagan v hromadnom špurte stredajšej etapy prehral iba s Rusom Denisom Galimzjanovom a Nemcom Johnom Degenkolbom. Lídrom pretekov sa stal Holanďan Lieuwe Westra.

"V dnešnej etape vietor zhoršoval podmienky, ale to patrí k cyklistike. Asi po 105. kilometri prišli prudké steny, aj známy kopec Kemmelberg, kde nás ušlo asi 25 jazdcov. Boli sme tam traja z Liquigas-Cannondale, ale v závere nás balík zišiel. Fúkal stále silný bočný vietor, trhalo sa to, ale aj schádzalo. Do cieľa sa išli tri okruhy, bol som na špici, výdatne mi pomáhali kolegovia, len škoda, že som zaváhal a neskoro som vyšpurtoval zo šiestej pozície. Ak by bol cieľ o pár metrov ďalej, zvíťazím... Takto som dofrčal na treťom mieste, ale ja tak mám radosť," skonštatoval Peter Sagan pre svoju stránku www.saganpeter.com.
Slovenský cyklista na štart štvrtkovej záverečnej 3. etapy už nenastúpi a bude šetriť sily na nedeľňajšie podujatie Okolo Flámska. "Rozhodlo o tom vedenie, ktoré chce, aby som sa šetril na nedeľu," doplnil Peter Sagan.

Výsledky - cyklistické preteky KBC-Driedaagse De Panne-Koksijde 2011:
2. etapa (Oudenaarde - Koksijde, 219 km): 1. Denis Galimzjanov (Rus.) Kaťuša 5:08:18 h, 2. John Degenkolb (Nem.) HTC-Highroad, 3. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 4. Tomas Vaitkus (Litva) Astana, 5. Romain Feillu (Fr.) Vacansoleil-DCM, 6. Aidis Kruopis (Litva) Landbouwkrediet všetci čas ako víťaz
Poradie po 2. etape: 1. Lieuwe Westra (Hol.) Vacansoleil-DCM 9:30:43 h, 2. Bert De Backer (Belg.) Skil - Shimano rovnaký čas, 3. John Degenkolb (Nem.) HTC-Highroad, 4. Arnoud Van Groen (Hol.) Veranda"s Willems - Accent obaja +2 s, 5. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 6. Dmitrij Muravijev (Kaz.) RadioShack obaja +4.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up