Zdroj: http://www.flickr.com/photos/brassynn/5489679518/

Tohtoročné pokračovanie cyklistických pretekov Giro d´Italia má svoju prvú obeť. Počas pondelkovej prvej etapy, ktorá viedla z Reggio Emilia do Rapalla a merala 173 km, totiž skonal belgický cyklista Wouter Weylandt. "Jeho srdce prestalo biť," vyhlásil športový šéf talianskej televíznej spoločnosti RAI Auro Bulbarelli.

Jeden z jazdcov tímu Leopard-Trek zostal približne 25 km pred cieľom ležať po hrôzostrašnom páde zakrvavený a v bezvedomí. Jazdcovi sa podľa predstaviteľov pretekov zasekol pedál o zvodidlá nachádzajúce sa v blízkosti cesty, nasledoval dlhý pád. Prítomní lekári mu museli poskytnúť masáž srdca, zdravotníci sa snažili až 40 minút. "Stratili sme vynikajúceho tímového kolega a ozajstného priateľa. V našich myšlienkách sme s Wouterovou rodinou a priateľmi," uviedli predstavitelia tímu Leopard-Trek na Twitteri. Nešťastný incident sa udial pri klesaní z horského prechodu Bocco. Pre dvadsaťšesťročného Weylandta, ktorý triumfoval v tretej etape minuloročných pretekov po talianskych cestách, následne putoval vrtuľník, ten však najprv musel nájsť vhodné miesto na pristátie. Napriek opatere lekárov však zraneniam napokon podľahol. "Veci ako táto by sa nemali stávať. Je mi z toho zle. Moja myseľ je s jeho rodinou. Wouter Weylandt, odpočívaj v pokoji." uviedol britský cyklista Mark Cavendish na svojom konte na Twitteri. Weylandt je iba štvrtým pretekárom v dlhej histórii prestížneho podujatia, ktorý zomrel na trati. Pred ním skonali Orfeo Ponsin (zomrel v roku 1952), Juan Manuel Santisteban (1976) a Emilio Ravasio (1986). Pre tragickú nehodu zrušili organizátori záverečný ceremoniál po pondelkovej tretej etape.

Španielsky jazdec Ángel Vicioso sa stal víťazom tretej etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia. Jazdec tímu Androni dominoval päťčlennej skupine, ktorej sa podarilo uniknúť hlavnému pelotónu. Po pondelku je držiteľom ružového trička pre najlepšieho jazdca Brit David Millar z tímu Garmin. Tridsaťštyriročný skúsený španielsky pretekár si víťazstvo vybojoval až v záverečnom špurte, v ktorom na druhé miesto odsunul rovnako starého Brita Millara. Obaja boli v skupine, ktorá sa od hlavnej skupiny vzdialila približne 9 km pred cieľom.
Trojnásobný víťaz Tour de France Alberto Contador dorazil do cieľa pondelkovej etapy na 27. mieste, momentálne figuruje tento španielsky pretekár v celkovom hodnotení na 25. priečke s odstupom 37 sekúnd na vedúceho muža poradia.
Výsledky:
3. etapa (Reggio Emilia - Rapallo, 173 km):
1. Ángel Vicioso Arcos (Šp.) Androni Giocattoli 3:57:38 h, 2. David Millar (V.Brit.) Garmin-Cervelo, 3. Pablo Lastras Garcia (Šp.) Movistar, 4. Daniel Moreno Fernández (Šp.) Kaťuša, 5. Christophe Le Mével (Fr.) Garmin-Cervelo - všetci rovnaký čas ako víťaz, 6. Bram Tankink (Hol.) Rabobank, 7. Jérôme Pineau (Fr.) Quick Step obaja +12 s, 8. Sacha Modolo (Tal.) Colnago - CSF Inox, 9. Fabio Taborre (Tal.) Acqua & Sapone, 10. Matteo Montaguti (Tal.) AG2R La Mondiale všetci +21
Poradie po 3. etape:
1. David Millar (V.Brit.) Garmin-Cervelo 10:04:29 h, 2. Ángel Vicioso Arcos (Šp.) Androni Giocattoli +7 s, 3. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad, 4. Marco Pinotti (Tal.) HTC-Highroad, 5. Craig Lewis (USA) HTC-Highroad všetci +9, 6. Christophe Le Mével (Fr.) Garmin-Cervelo +12, 7. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre-ISD +13, 8. Pablo Lastras Garcia (Šp.) Movistar +18, 9. Jaroslav Popovič (Ukr.) RadioShack, 10. Tiago Machado (Port.) RadioShack obaja +19

Giro d´Italia bude po tragickom páde Weylandta pokračovať

Cyklistické preteky Giro d´Italia budú po pondelňajšom tragickom páde Belgičana Woutera Weylandta v utorok pokračovať 4. etapou. Na tlačovej besede to oznámil šéf podujatia Angelo Zomegnan. Dodal, že ponecháva na účastníkoch, akým spôsobom prípadne vyjadria pietny postoj v súvislosti so smrteľnou nehodou jazdca tímu Leopard-Trek. Predznamenal, že vedenie Gira bude rešpektovať akékoľvek rozhodnutie.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/brassynn/5489679518/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up