Zdroj: http://www.flickr.com/photos/rude64/4591380797/

Talian Oscar Gatto sa stal víťazom sobotňajšej 8. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla zo Sapri do Tropea a merala 217 km. V cieli etapy prešpurtoval Alberta Contadora, tretí skončil s päťsekundovým odstupom Talian Alessandro Petacchi. Držiteľom ružového dresu lídra priebežného celkového poradia je aj naďalej Holanďan Pieter Weening.

Pred Bielorusom Konstantinom Sivcovom má dvojsekundový náskok, tretí je Talian Marco Pinotti. Contador sa posunul už na piatu priečku s trinásťsekundovým odstupom na lídra.
Celá etapa bola poznačená veľkým únikom Mirka Selvaggiho a Leonarda Giordaniho, ktorí mali náskok už približne jedenásť minút, dva kilometre pred cieľom sa však ich dlhý únik skončil. Celá etapa viedla po pobreží Tyrhénskeho mora, na celom úseku síce neboli žiadne vrchárske prémie, ale jazdci museli prekonať niekoľko náročných stúpaní. Dvadsaťšesťročný Gatto dosiahol svoj zatiaľ najlepší výsledok v profesionálnej kariére.

Výsledky - sobota:

8. etapa (Sapri - Tropea, 217 km): 1. Oscar Gatto (Tal.) Farnese Vini - Neri Sottoli 4:59:45 h, 2. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank Sungard - rovnaký čas ako víťaz, 3. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre - ISD, 4. Alexander Kristoff (Nór.) BMC Racing Team, 5. Roberto Ferrari (Tal.) Androni Giocattoli, 6. Davide Appollonio (Tal.) Sky Procycling, 7. Francisco Ventoso (Šp.) Movistar, 8. Rinaldo Neconetini (Tal.) AG2R, 9. Christophe Le Mevel (Fr.) Garmin, 10. Klaas Lodewyck (Belg.) - všetci +5 s.
Poradie po 8. etape: 1. Pieter Weening (Hol.) Rabobank 28:09:49 h, 2. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad +2 s, 3. Marco Pinotti (Tal.) HTC-Highroad +2, 4. Christophe Le Mevel (Fr.) Garmin-Cervelo +5, 5. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank Sungard +13, 6. Michele Scarponi (Tal.) Lampre +14, 7. Pablo García Lastras (Šp.) Movistar +22, 8. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas +24, 9. Steven Kruijswijk (Hol.) Rabobank +28, 10. José Serpa (Kol.) Androni Giocattoli +33.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/rude64/4591380797/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up