Zdroj: Eurosport.com.au

Tím Leopard-Trek zvíťazil v úvodnej tímovej časovke na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa. Po 13,5 km jazde proti chronometru v okolí Benidormu sa stal prvým držiteľom červeného trička lídra pretekov Dán Jakob Fuglsang, ktorý z Leopardu-Trek ako prvý prešiel cieľovou čiarou.

Fuglsang si líderský dres na pretekoch Grand Tour oblečie prvýkrát v kariére. Na ďalších medailových miestach skončili tímy so slovenskými cyklistami. Druhý najrýchlejší čas, o 5 sekúnd horší ako Leopard-Trek dosiahol Liquigas-Cannondale s Petrom Saganom. V talianskom tíme jazdí aj obhajca prvenstva Vincenzo Nibali, ktorý si tak vytvoril hneď v úvode dobrú pozíciu pred cestou za zopakovaním vlaňajšieho triumfu. Na 3. mieste skončilo HTC-Highroad Martina Velitsa, ktoré za víťazným luxemburským zoskupením zaostalo o 10 sekúnd.

"Sobotňajšiemu premiérovému môjmu štartu predchádzal ešte ranný trojhodinový tréning na bicykli, nasledoval obed, chvíľka odpočinku a potom sme si prezreli okruh. Tesne pred štartom sme sa ešte rozjazdili a potom prišiel môj debut na Grand Tour. Škoda, že sme stratili v kopci troch našich pretekárov, čo nám chýbalo potom na rovine. Celkovo sme však v tíme spokojní, obsadili sme druhú priečku a teraz to už poriadne vypukne. Na neznesiteľné horúčavy si postupne zvykám a dnes som sa cítil dobre," skonštatoval Peter Sagan pre svoju stránku www.saganpeter.com.

V celkovom poradí je po tímovej časovke Peter Sagan na 6. mieste, Martinovi Velitsovi patrí 13. priečka.

Výsledky - Vuelta a Espaňa 2011:

1. etapa (Benidorm - Benidorm, časovka družstiev na 13,5 km): 1. Leopard-Trek 16:30 min, 2. Liquigas-Cannondale +4 s, 3. HTC-Highroad +9, 4. Astana +10, 5. Movistar +14, 6. Quick-Step +15, 7. Skil-Shimano +18, 8. Omega Pharma-Lotto +18, 9. Garmin-Cervélo +25, 10. Kaťuša +25

Poradie po 1. etape: 1. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard-Trek 16:30 min, 2. Fabian Cancellara (Švaj.) Leopard Trek, 3. Maxime Monfort (Belg.) Leopard-Trek, 4. Thomas Rohregger (Rak.) Leopard-Trek, 5. Daniele Bennati (Tal.) Leopard-Trek všetci rovnaký čas, 6. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 7. Damiano Caruso (Tal.) Liquigas-Cannondale, 8. Eros Capecchi (Tal.) Liquigas-Cannondale, 9. Valerio Agnoli (Tal.) Liquigas-Cannondale, 10. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale všetci +4, ... 13. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +9.

[Foto na úvode: Eurosport.com.au]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up