Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan potvrdzuje aj na prestížnej Vuelte svoj veľký talent. Vo štvrtok sa tretíkrát postavil na pódium, keď vyhral 12. etapu. Pre jazdca tímu Liquigas-Cannondale to bolo druhé etapové prvenstvo na 66. ročníku. Sagan cestoval na Vueltu s cieľom dosiahnuť aspoň jedno prvenstvo, tento plán však už teraz prekročil.

Sagan vo štvrtok suverénnym spôsobom ovládol záverečné metre v Pontevedre, keď nechal za sebou Nemca Johna Degenkolba ako aj skúsených talianskych špurtérov Daniele Bennatiho a Alessandra Petacchiho. "Mám obrovskú radosť, že som po druhý raz triumfoval na prestížnych pretekoch Grand Tour. Bolo to namáhavé, najmä v záverečných metroch, ale tá slasť z víťazstva v cieli stála za tú drinu," povedal Peter Sagan po etape prostredníctvom svojho manažéra Jozefa Korbela.

Druhý triumf na Vuelte a posun na 2. miesto v súťaži aktivity oslávi žilinský rodák spoločne s ďalšími členmi tímu Liquigas-Cannondale v hoteli počas večere už tradičným prípitkom - šampanským. Štvrtková etapa bola určená predovšetkým pre špurtérov, každý sa sústredil predovšetkým na etapovú koncovku. „Vedel som, že ak vydržím, môže to byť moja parketa. Veľa pracoval tím Skil-Shimano s Kittelom, ale aj Leopard s Benattim. Dva kopce v strede pretekov boli v pohode, ale dojazd už bol náročnejší, mierne do kopca a som veľmi rád, že som zvládol aj túto nepríjemnú prekážku. Záverečný špurt? Dnes som bol dosť vzadu, čo bolo zlé. V duchu som si vravel, musím sa predrať viac dopredu, ak chcem niečo dosiahnuť. V poslednej zákrute sa mi to podarilo, zavesil som sa za Benattiho, chytil si flek a čakal som na svoju príležitosť a v zlomku sekundy som vyšpurtoval. Som rád, že to takto vyšlo, že som znova vyhral, čo si viac môžem želať,“ doplnil Sagan.

Tohtoročná Vuelta sa blíži pomaly do svojej záverečnej tretiny. Slovenský zástupca zatiaľ nemá vážnejšie problémy aj napriek tomu, že na trojtýždňových pretekoch štartuje prvýkrát. „Cítil som sa dobre, pretože v predchádzajúcich etapách som si šetril sily. Zajtra to bude oveľa ťažšie ako dnes, sú tam kopce, avšak dojazd je na rovine. Uvidíme...“ uviedol Peter Sagan.

Jazdec Liquigasu už na Vuelte jazdil v zelenom drese lídra súťaže aktivity a stále má šancu na zisk cenného trička. Na Joaquíma Rodrígueza stráca momentálne 6 bodov. „V bodovacej súťaži som sa priblížil k Španielovi Rodríguezovi, ale myslím si, že on ešte vyhrá nejakú etapu. Ja však budem čakať rovnako na svoju šancu,“ doplnil Sagan.

Za dve prvé a jedno druhé miesto na Vuelte si víťaz nedávnych pretekov Okolo Poľska pripísal už 40 bodov do svetového rebríčka UCI. Body z neho sú dôležité aj pre olympijskú kvalifikáciu, kde má Slovensko istotu už jednej miestenky do Londýna 2012.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up