Zdroj: Facebook - Peter Sagan

V nedeľu na pravé poludnie sa z metropoly Španielska vrátil slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý ukončil výbornú sezónu 2011 skvelým druhým miestom na exhibičnom podujatí v Madride pod názvom Critérium de Alcobenda. Pretekár tímu Liquigas-Cannondale vyhral vyraďovaciu prvú časť, ale v kritériu napokon prehral s domácim Juanom Josém Cobom, inak tohtoročným víťazom Vuelty, ale i Talianom Alessandrom Petacchim.

Žilinský odchovanec tak skončil celkovo druhý. Prvenstvo si odniesol domáci miláčik, 30-ročný Juan José Cobo.

"Bolo to viac-menej také exhibičné zakončenie mojej úspešnej sezóny, príjemné spestrenie na záver. Najskôr som si myslel, že sezónu zakončím po Pekingu, ale keď prišlo pozvanie od španielskych organizátorov, neváhal som a prikývol som. Na Madrid mám totiž peknú septembrovú spomienku z poslednej etapy prestížnych pretekov Vuelta a Espaňa, ktorú som vyhral," uviedol 21-ročný cyklista Peter Sagan. "Teraz budem takmer mesiac oddychovať, avšak v rámci dovolenky som prijal ešte jedno pozvanie do Južnej Ameriky. O necelý týždeň pocestujem na pár dní spoločne s bratom Jurajom na ďalšiu miniexhibíciu do Venezuely, ale po náročnej sezóne tam budeme skôr relaxovať," dodal Peter Sagan, ktorý v domácich podmienkach využije rehabilitáciu tradične aj v kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach. Agentúru SITA informoval manažér Jozef Korbel.

Výsledky exhibície v Madride - konečné poradie:

1. Juan José Cobo (Šp.) Geox, 2. PETER SAGAN (SR) Liquigas, 3. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre, 4. Beňat Intxausti (Šp.) Movistar, 5. José Joaquín Rojas (Šp.) Movistar

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up