Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci od začiatku týždňa trénujú na Sardínii na novú sezónu. Kým Juraj by mal zotrvať s tímom Liquigas-Cannondale na talianskom ostrove až do 22. decembra, Peter ukončí sústredenie o dva dni skôr, aby stihol vyhlásenie ankety o najlepšieho slovenského športovca. V Bratislave sa tak objaví už v stredu 21. decembra.

Cyklisti Liquigasu majú za sebou už jedno sústredenie v San Pellegrine, ktoré bolo skôr zoznamovacie. V pondelok sa presunuli za teplom na Sardíniu. Program majú deň čo deň podobný, najskôr posilňovňa, potom tri až päť hodín na bicykli, popoludni strečing a masáže. Peter Sagan je jedným z lídrov Liquigasu. V súčasnosti už pozná svoj program na úvod sezóny. Najskôr sa predstaví na pretekoch v Ománe a Katare, potom namiesto Paríž - Nice absolvuje podujatie Tirreno - Adriatico (7. - 13. marca). V jeho jarnom itinerári by nemali chýbať ani viaceré klasiky.

Oproti sezóne 2011 prichádza v tíme Liquigas-Cannondale k niektorým zmenám. "O niečo iné budú dresy, ubudne z modrej farby, pribudne znova typickej zelenej a prvá fotografia uzrie svetlo sveta 12. januára na našej prezentácii v Miláne. Bicykle? Máme nový model Cannondale EVO," uviedol na svojom webe saganpeter.com Peter Sagan, ktorého prekvapila nominácia medzi elitnú desiatku slovenských športovcov.

Cyklistický talent strávi vianočné sviatky doma v Žiline v kruhu rodiny. Už začiatkom januára sa však vráti na prípravu do Toskánska.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up