Dokonalým triumfom domácich jazdcov sa skončila stredajšia druhá etapa austrálskych cyklistických pretekov seriálu ProTour Tour Down Under z Lobethalu do Stirlingu. Jej hrdinom sa stal Will Clarke z tímu UNI SA, keď dotiahol až do cieľa svoj sólový únik. Krátko po štarte sa odpútala od pelotónu dvojica, v ktorej bol okrem Clarka aj Švajčiar Martin Kohler z BMC.

Ten pozbieral väčšinu bonifikácií a vrátil sa do hlavného poľa, zatiaľ čo Clarke pokračoval sám a vypracoval si náskok až 11 min. V cieli už mal k dobru iba minútu. "Neuveriteľné. Je to najväčšie víťazstvo v mojej kariére, prvé na úrovni World Tour," žiaril šťastím Clark. O zvyšné priečky sa pobili špurtéri, najrýchlejší bol Michael Matthews, za ním skončil ďalší Austrálčan Simon Gerrans. Okrové tričko vedúceho pretekára patrí Kohlerovi, ktorá z neho vyzliekol víťaza úvodnej etapy Andrého Greipela. Ten je priebežne druhý.

Výsledky - Tour Down Under 2. etapa (Lobethal - Stirling, 148 km):

1. Will Clarke (Aus.) UNI SA 3:58:35 h, 2. Michael Matthews (Aus.) Rabobank, 3. Simon Gerrans (Aus.) GreenEDGE, 4. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar, 5. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Sky Procycling, 6. Óscar Freire (Šp.) Kaťuša - všetci +1:02 min

Celkové poradie po 2. etape:

1. Martin Kohler (Švaj.) BMC 8:33:05 h, 2. André Greipel (Nem.) Lotto-Belisol +2 s, 3. Michael Matthews (Aus.) Rabobank +4, 4. Simon Gerrans (Aus.) GreenEDGE +8, 5. Rohan Dennis (Aus.) UNI SA +9, 6. Eduard Vorganov (Rus.) Kaťuša +10

Roelandts si na Tour Down Under zlomil krčný stavec
Belgický cyklista Jürgen Roelandts musel zostať v opatere lekárov po hromadnom páde v utorňajšej prvej etape austrálskych pretekov Tour Down Under. Približne 800 m pred cieľom v Clare spadlo 15 jazdcov a najhoršie skončil Roelandts - zlomil si siedmy krčný stavec. Hospitalizovali ho v miestnej nemocnici, podľa vedenia jeho tímu Lotto-Belisol by sa mohol k aktívnej činnosti vrátiť o tri až šesť týždňov, aby stihol februárové preteky Okolo Algarve.

Prvú etapu Tour Down Under vyhral Roelandtsov tímový kolega André Greipel, držiteľ titulov z rokov 2008 a 2010. "Prišli sme o jedného jazdca, teraz bude ťažké získať prvenstvo. Vzhľadom na jeho kvality v stúpaniach aj v šprintoch patril k našim najsilnejším," povedal o Roelandtsovi Greipel, ktorý sa po stredajšej 2. etape prepadol na druhé miesto. Z okrového trička vedúceho pretekára ho vyzliekol Švajčiar Martin Kohler.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up