Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Tour Down Under

Michael Kolář pôjde na svoju druhú Tour Down Under, lídrom tímu Rogers

Michael Kolář pôjde na svoju druhú Tour Down Under, lídrom tímu Rogers

Bez Petra a Juraja Saganovcov, ale s ďalším Slovákom Michaelom Kolářom sa predstaví cyklistický tím Tinkoff-Saxo na januárových pretekoch Tour Down Under. Lídrom sedemčlennej zostavy pre austrálsku ouvertúru seriálu WorldTour bude domáci Michael Rogers. "Teším sa na návrat do Adelaide na svoju jedenástu Tour Down Under. Privediem nabudený tím odhodlaný dobre začať sezónu," uviedol víťaz dvoch individuálnych etáp na Gire d'Italia a jednej na Tour de France z uplynulého ročníka pre oficiálny web tímu.
Rozhovor: Kolář má za sebou úspešnú premiéru a teší sa do Kataru

Rozhovor: Kolář má za sebou úspešnú premiéru a teší sa do Kataru

Dvadsaťjedenročný slovenský cyklista Michael Kolář v službách tímu Tinkoff-Saxobank má za sebou premiéru na pretekoch Tour Down Under, ba dokonca v poslednej etape sa prvýkrát v profesionálnej kariére WorldTour dostal do elitnej desiatky, keď si to v závere rozdal s poprednými špurtérmi a skončil deviaty.
Michael Kolář sa prvýkrát dostal vo WorldTour do desiatky

Michael Kolář sa prvýkrát dostal vo WorldTour do desiatky

Slovenský cyklista Michael Kolář sa prvýkrát v profesionálnej kariére dostal na pretekoch WorldTour do elitnej desiatky, v nedeľu finišoval v záverečnej šiestej etape Tour Down Under v uliciach austrálskeho Adelaide na 9. mieste. Kolář si to v závere rozdal s poprednými špurtérmi. V celkovom poradí Tour Down Under obsadil 100. priečku.
Greipel dosiahol 100. víťazstvo kariéry

Greipel dosiahol 100. víťazstvo kariéry

Nemec André Greipel sa stal vďaka spolupráci s tímovými kolegami z Lotto Belisol víťazom záverečnej 6. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorá mala štart a cieľ v Adelaide a merala 90 km. Vynikajúci špurtér sa tešil z jubilejného 100. víťazstva v profesionálnom pelotóne v kariére. Celkovým víťazom úvodného podujatia série WorldTour sa stal Holanďan Tom-Jelte Slagter z tímu Blanco. Mladý Holanďan dosiahol najväčší úspech svojej trojročnej profikariéry.

Gerrans oslávil Deň Austrálie víťazstvom na TDU

Gerrans oslávil Deň Austrálie víťazstvom na TDU

Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom sobotňajšej 5. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorá viedla z McLaren Vale na vrchol Old Willunga a merala 151,5 km. Domácim fanúšikom dal prvenstvom v Deň Austrálie ďalší dôvod na oslavy.
Greipel vyhral ďalšiu etapu na Tour Down Under

Greipel vyhral ďalšiu etapu na Tour Down Under

Nemec André Greipel potvrdil šprintérsku dominanciu v pelotóne cyklistických pretekov Tour Down Under a v piatkovej 4. etape dosiahol už trinásty triumf kariéry na tomto úvodnom podujatí WorldTour v roku. Záver v Tanunde poznačil hromadný pár kilometer, do ktorého sa zaplietli predovšetkým cyklisti tímov Blanco a Orica GreenEdge. Na 2. mieste finišoval Roberto Ferrari, na treťom Jonathan Cantwell.

Slagter vyhral 3. etapu Tour Down Under

Slagter vyhral 3. etapu Tour Down Under

Holanďan Tom Jelte Slagter sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorý viedla z Unley do Stirlingu a merala 139 km. Jazdec tímu Blanco sa presadil v súboji 27-člennej skupiny pred Austrálčanom Mattom Gossom a Belgičanom Philippom Gilbertom. Peter Velits prišiel do cieľa na 30. mieste, Juraj Sagan na 121. V celkovom poradí si vedenie na úvodnom podujatí WorldTour v roku 2013 udržal Geraint Thomas z Veľkej Británie. Cyklista zoskupenia Sky vedie o 5 sekúnd pred Slagterom, tretí je Španiel Javier Moreno Bazan. Z dvojice Slovákov je na tom lepšie Peter Velits, ktorému patrí s odstupom 1:32 min 24. pozícia.

Peter Velits začne rok v Austrálii na Tour Down Under

Peter Velits začne rok v Austrálii na Tour Down Under

Slovenský cyklista Peter Velits povedie tím Omega Pharma-Quick Step na pretekoch Tour Down Under v okolí austrálskeho Adelaide, ktoré sú prvým podujatím seriálu WorldTour v roku 2013. Už tradičné podujatie sa uskutoční od 20. do 27. januára. Peter Velits je v ideálnom cyklistickom veku a rok 2013 by mohol byť jeho najlepším v kariére. Okrem dvadsaťsedemročného Slováka budú v tíme Omega Pharma - Quick Step na austrálskych cestách súťažiť aj Gert Steegmans, Bert Grabsch, František Raboň, Jerome Pineau, Andy Fenn a Serge Pauwels.

Na Tour Down Under triumfoval Austrálčan Gerrans

Na Tour Down Under triumfoval Austrálčan Gerrans

Celkovým triumfom domáceho pretekára Simona Gerransa sa v nedeľu v Austrálii skončili cyklistické preteky Tour Down Under. V záverečnej šiestej etape merajúcej 90 km zvíťazil v okolí Adelaide Nemec Andre Greipel, v celkovej klasifikácii uhájil prvenstvo zo soboty 31-ročný Gerrans. "Je to fantastické, boli to skvelé preteky a toto je čerešnička na torte," rozplýval sa víťazný Austrálčan jazdiaci v tíme GreenEdge, pre ktorý to boli prvé preteky série World Tour.
Na čelo Tour Down Under sa vrátil Greipel

Na čelo Tour Down Under sa vrátil Greipel

Víťazstvom v štvrtkovej 134,5 km dlhej 3. etape z Unley do Victor Harbour sa Nemec André Greipel vrátil na čelo celkového poradia austrálskych cyklistických pretekov Tour Down Under. Jazdec tímu Lotto Belisol rovnako ako v utorňajšej prvej etape triumfoval v špurte a opäť sa o niečo priblížil k svojmu tretiemu prvenstvu na podujatí.
Druhú etapu Tour Down Under vyhral Austrálčan Clark

Druhú etapu Tour Down Under vyhral Austrálčan Clark

Dokonalým triumfom domácich jazdcov sa skončila stredajšia druhá etapa austrálskych cyklistických pretekov seriálu ProTour Tour Down Under z Lobethalu do Stirlingu. Jej hrdinom sa stal Will Clarke z tímu UNI SA, keď dotiahol až do cieľa svoj sólový únik. Krátko po štarte sa odpútala od pelotónu dvojica, v ktorej bol okrem Clarka aj Švajčiar Martin Kohler z BMC.
Prvá etapa Tour Down Under pre Greipela

Prvá etapa Tour Down Under pre Greipela

Utorková prvá etapa austrálskych cyklistických pretekov Tour Down Under sa stala korisťou dvojnásobného víťaza podujatia Andrého Greipela z Nemecka. Jazdec belgického tímu Lotto-Belisol si v koncovke poradil aj s talianskym špurtérom Alessandrom Petacchim. Tretí bol Bielorus Jevgenij Hutarovič. Etapu sprevádzala vysoká teplota až 39 °C a silný bočný vietor.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up