Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom sobotňajšej 5. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorá viedla z McLaren Vale na vrchol Old Willunga a merala 151,5 km. Domácim fanúšikom dal prvenstvom v Deň Austrálie ďalší dôvod na oslavy.

"Vyhrať v deň najväčšieho austrálskeho štátneho sviatku je niečo úžasné. Dnes ma od rána podporoval celý tím a musím sa mu len poďakovať," povedal Gerrans, ktorý v tesnom finiši zdolal Toma Jelteho Slagtera. Holanďan v službách tímu Blanco sa vďaka náskoku pred súpermi stal novým lídrom podujatia, z vedúcej priečky zosadil Brita Gerainta Thomasa, ktorý v sobotu mierne stratil a klesol až na 5. miesto.

Slovák Peter Velits prišiel do cieľa v 5. etape na 29. pozícii a celkovo je o sedem priečok lepší. Na Toma Jelteho Slagtera stráca 2:30 min. Jurajovi Saganovi patrí miesto v druhej stovke výsledkovej listiny. Preteky vyvrcholia v nedeľu v Adelaide.

Výsledky - Tour Down Under:

5. etapa (McLaren Vale - Old Willunga Hill, 151,5 km): 1. Simon Gerrans (Aus.) Orica GreenEdge 3:36:25 h, 2. Tom Jelte Slagter (Hol.) Blanco rovnaký čas, 3. Javier Moreno Bazan (Šp.) Movistar +10 s, 4. Ion Izagirre (Šp.) Euskaltel Euskadi +12, 5. Tiago Machado (Portug.) Radioshack Leopard +13, 6. Wilco Kelderman (Hol.) Blanco +16, ... 29. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +57, 118. Juraj Sagan (SR) Cannondale +12:49 min

Poradie po 5. etape: 1. Tom Jelte Slagter (Hol.) Blanco 16:35:33 h, 2. Javier Moreno Bazan (Šp.) Movistar +13 s, 3. Ben Hermans (Belg.) Radioshack Leopard +25, 4. Ion Izagirre (Šp.) Euskaltel Euskadi +28, 5. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky +29, 6. Tiago Machado (Portug.) Radioshack Leopard +29, ... 22. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +2:30 min, 107. Juraj Sagan (SR) Cannondale +27:24
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Juraj Sagan – nová kapitola života

Juraj Sagan – nová kapitola života

Len nedávno ukončil Juraj Sagan kariéru profesionálneho cyklistu a začal novú kapitolu. O tejto zmene, či zážitkoch z profesionálneho športu sme sa rozprávali počas výletu a pridal sa k nám aj Peter Zánický.
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Rozhovor: Juraj Sagan - klasiky sú vojna!

Rozhovor: Juraj Sagan - klasiky sú vojna!

Keď sa dvaja cyklisti zakecajú, preberú všetko od tréningov, pretekov a bicyklov a nesmie chýbať ani strava a Strava :).
keyboard_arrow_up