Nemec André Greipel potvrdil šprintérsku dominanciu v pelotóne cyklistických pretekov Tour Down Under a v piatkovej 4. etape dosiahol už trinásty triumf kariéry na tomto úvodnom podujatí WorldTour v roku. Záver v Tanunde poznačil hromadný pár kilometer, do ktorého sa zaplietli predovšetkým cyklisti tímov Blanco a Orica GreenEdge. Na 2. mieste finišoval Roberto Ferrari, na treťom Jonathan Cantwell.

Peter Velits prišiel do cieľa v pelotóne na 27. mieste, Juraj Sagan obsadil 110. priečku so stratou 2:07. Pred záverečnými etapami je lídrom Brit Geraint Thomas, ktorý má náskok 5 sekúnd pred Holanďanom Tomom Jeltem Slagterom. Tretí Javier Moreno Bazan zaostáva o ďalšiu sekundu. Peter Velits je celkovo zatiaľ 24. s odstupom 1:32 min.

"Škoda, že som v závere etapy nešťastne spadol, pretože som bol dovtedy v pelotóne vpredu. Stalo sa to necelé tri kilometre pred cieľom v tlačenici pred špurtom. Američan Tyler Farrar z Garminu nezvládol predo mnou situáciu a ja som ho už nestihol obísť, ani dobrzdiť to, tak som preletel cez neho. Našťastie som dobre dopadol, nemám nič zlomené, len som odretý, tak verím, že sa dám čím skôr dokopy. Inak etapa bola celkom pokojná, od štartu ušiel Gilbert s jedným Austrálčanom, avšak pelotón si všetko ukontroloval. Mne sa išlo po stredajšej kríze v pohode a opakujem, nebyť toho pádu, mohol som mať dnes dobré umiestnenie," sprostredkoval slová 24-ročného cyklistu Juraja Sagana v službách Cannondale Pro Cycling mediálny manažér Jozef Korbel.

Výsledky - cyklistické preteky Tour Down Under:

4. etapa (Modbury - Tanunda, 126,5 km): 1. André Greipel (Nem.) Lotto Belisol 3:02:52 h, 2. Roberto Ferrari (Tal.) Lampre-Merida, 3. Jonathan Cantwell (Aus.) Saxo-Tinkoff, 4. Andrew Fenn (V. Brit.) Omega Pharma-Quick Step, 5. Barry Markus (Hol.) Vacansoleil-DCM, 6. Marcel Kittel (Nem.) Argos-Shimano, ... 27. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step všetci čas ako víťaz, 110. Juraj Sagan (SR) Cannondale +2:07 min

Poradie po 4. etape: 1. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky 12:59:09 h, 2. Tom Jelte Slagter (Hol.) Blanco +5 s, 3. Javier Moreno Bazan (Šp.) Movistar +6, 4. Ben Hermans (Belg.) Radioshack Leopard +8, 5. Gorka Izagirre (Šp.) Euskaltel Euskadi +15, 6. Ion Izagirre (Šp.) Euskaltel Euskadi +15, ... 24. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +1:32, 103. Juraj Sagan (SR) Cannondale +14:34
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Juraj Sagan – nová kapitola života

Juraj Sagan – nová kapitola života

Len nedávno ukončil Juraj Sagan kariéru profesionálneho cyklistu a začal novú kapitolu. O tejto zmene, či zážitkoch z profesionálneho športu sme sa rozprávali počas výletu a pridal sa k nám aj Peter Zánický.
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Rozhovor: Juraj Sagan - klasiky sú vojna!

Rozhovor: Juraj Sagan - klasiky sú vojna!

Keď sa dvaja cyklisti zakecajú, preberú všetko od tréningov, pretekov a bicyklov a nesmie chýbať ani strava a Strava :).
keyboard_arrow_up