Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale predviedol svoje šprintérske schopnosti aj v piatkovej 3. etape pretekov ProTour Tirreno - Adriatico z Indicatore do Terni (178 km), v ktorej finišoval na 3. mieste. Sagan sa na tomto podujatí premiérovo postavil na stupne pre najlepších, vo štvrtok skončil tesne za nimi na štvrtej priečke.

Víťazom piatkovej etapy sa stal Nór Edvald Boasson Hagen z formácie Sky, ktorý v cieľovom špurte nadviazal na úspech svojho tímového kolegu Marka Cavendisha z predchádzajúceho dňa. Na 2. mieste finišoval Nemec André Greipel.

Modrý dres lídra pretekov si udržal Austrálčan Matthew Harley Goss, ktorý finišoval na 6. mieste. Peter Velits (Omega Pharma-Quickstep) v piatok skončil na 19. pozícii s trojsekundovým odstupom na víťaza. V celkovej klasifikácii je P. Sagan 69. a P. Velits figuruje na 74. priečke.

Hrdinom dňa bol Talian Filippo Savini z tímu Colnago-CSF Inox, ktorý unikol hneď po štarte a pelotón ho dostihol asi 30 km pred cieľom. Opäť sa rozhodovalo v hromadnom špurte, v ktorom to na dlažobných kockách mal dobre rozohrané predovšetkým Tyler Farrar. Napokon 100 m pred cieľom o náskok prišiel a musel sa uspokojiť so 4. miestom. Dramatický špurt patril Boassonovi Hagenovi.

"Som na seba znova nahnevaný. Celý tím išiel na mňa, perfektne sme pracovali. Chlapci mi pomáhali, v posledných metroch výdatne Daniel Oss, veľmi sme túžili po víťazstve. Žiaľ, ani dnes mi to nevyšlo, v závere bolo veľa zákrut a dojazd na kamenných kockách. Bol som na dobrej pozícii, ale v záverečnom špurte som nedokázal predbehnúť Greipela a Hagena. Škrie ma to, pretože som mal na to, aby som to dal. Verím, že to ešte odčiním," povedal po etape Peter Sagan.

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico:

3. etapa (Indicatore - Terni, 178 km): 1. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Sky 4:45:31 h, 2. André Greipel (Nem.) Lotto Belisol, 3. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 4. Tyler Farrar (USA) Garmin-Cervelo, 5. Manuel Belletti (Tal.) AG2R La Mondiale, 6. Matthew Harley Goss (Aus.) GreenEdge všetci rovnaký čas ako víťaz,... 19. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +3 s

Poradie po 3. etape: 1. Matthew Harley Goss (Aus.) GreenEdge 11:36:44 h, 2. Stuart O´Grady (Aus.) GreenEdge, 3. Cameron Meyer (Aus.) GreenEdge, 4. Sebastian Langevelt (Hol.) GreenEdge všetci +3 s, 5. Tyler Farrar (USA) Garmin, 6. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Sky obaja +13,... 69. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +51, 74. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +54

Komentár Petra Sagana sprostredkoval jeho manažér Jozef Korbel.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up