Giro d´Italia na Slovensku až neskôr

Cyklistické preteky Giro d´Italia sa v najbližšom období neuskutočnia na území Slovenska. Hoci bratia Velitsovci a Saganovci robia na športovom poli Slovensku dobrú reklamu a cyklistický klub EPIC Dohňany dosiahol za usporiadanie vlaňajších majstrovstiev Európy v horskej cyklistike veľký organizačný a diplomatický úspech (Európska cyklistická únia /UEC/ jeho zástupcom udelila na svojom nedávnom kongrese v španielskom meste Segovia prestížnu cenu "Najlepší organizátor európskeho šampionátu v roku 2011", pozn.), na priame sledovanie aktérov Gira na slovenských cestách si priaznivci a fanúšikovia cyklistiky bude musieť ešte počkať.

"Už dva či tri roky sa koketuje o tom, že jedna či dve etapy pretekov Giro d´Italia by sa mohla uskutočniť na Slovensku. Prišli však predčasné voľby a táto myšlienka sa asi teraz posunie minimálne o jeden - dva roky," uviedol v tejto súvislosti na štvrtkovej tlačovej besede prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Prívara a doplnil: "Takúto významnú akciu nemôže dostať na plecia iba klub, napríklad Dohňany či Slovenský zväz cyklistiky, na to je potrebná aj garancia štátu. Myšlienke byť súčasťou takéhoto veľkého podujatia ako je napríklad Giro sa však určite nebránime."
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Pred pár rokmi som sa priženil do regiónu Horná Nitra, kde som viac-menej automaticky začal preskúmavať miestne „lokálky”.
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
keyboard_arrow_up