Zdroj: mathosh

Slovenský cyklista Peter Sagan má pred sebou záverečnú časť sezóny, ktorá by mala vyvrcholiť 23. septembra na majstrovstvách sveta v holandskom Valkenburgu. Ešte predtým ho však čaká pár jednorazových pretekov, najbližšie sa predstaví na podujatiach WorldTour v kanadských mestách Québec (7. septembra) a Montreal (9. septembra). Na oboch bude patriť k favoritom.

"Pretekaním sa môžem dostať do správneho rytmu. Preteky v Kanade budú dobré v rámci prípravy na majstrovstvá sveta," povedal Sagan v rozhovore pre belgické periodikum Sporza. Na svetovom šampionáte sa bude jazdiť aj na úsekoch, na ktorých sa pravidelne jazdia preteky Amstel Gold Race. Na trati budú aj stúpania na vrcholy Bemelerberg a Cauberg, na ktorom sa bude rozhodovať o dúhovom drese majstra sveta. "Mám s ním skúsenosť. Absolvoval som Amstel Gold dvakrát, poznám ten kopec. Ak všetko pôjde podľa predpokladov, bude rozhodovať preteky," doplnil pre Sporzu Sagan, podľa ktorého by mohli o titul majstra sveta bojovať predovšetkým Philippe Gilbert a Joaquím Rodriguez.

Vďaka Saganovým bodom vo svetovom rebríčku bude mať Slovensko možnosť postaviť na svetovom šampionáte až šesticu jazdcov. Pred rokom v Kodani bojovali v drese SR traja - okrem Sagana aj bratia Velitsovci. "Nemám veľa skúsenosti s jazdením v reprezentačnom drese, ale uvidíme, čo sa stane v pretekoch. Je však stále lepšie jazdiť v šestici ako v trojici," dodal Peter Sagan.

[Foto na úvode: mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, ešte nikdy som nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
keyboard_arrow_up