Bývalí majstri sveta Mark Cavendish a Tom Boonen boli najväčšími hviezdami prezentácie tímu Omega Pharma-QuickStep pred sezónou 2013. V belgickom Gente nechýbal ani Slovák Martin Velits, jeho dvojča a tímový kolega Peter sa už spoločne s ďalšími jazdcami pripravuje na preteky v Austrálii.

Slávnostné predstavenie tímu sa uskutočnilo v utorok na Velodróme Eddyho Merckxa. Šéf tímu Patrick Léfevere a hlavný akcionár Zdeněk Bakala by chceli vidieť Omega Pharma-QuickStep v novej sezóne na pozícii číslo jeden až tri vo svetovom pelotóne. V minulom roku vyhrali jazdci v Belgicku registrovaného zoskupenia celkovo 60 pretekov a vo svetovom rebríčku tímov obsadili 4. miesto. "Vždy som chcel byť členom tohto tímu. Ak sa spýtate mladých jazdcov, najmä špecialistov na klasiky, kam by chceli ísť, všetci vám povedia, že do Omega Pharma-QuickStep. Je to dominantný cyklistický tím, ktorý určuje kultúru v cyklistike," povedal Mark Cavendish, ktorý prišiel do tímu zo Sky. "Tešíme sa z príchodu Marka, okamžite medzi nás skvele zapadol. Veríme, že nám dopomôže ku skvelým výsledkom,“ uviedol Tom Boonen.



Súčasťou prezentácie boli aj exhibičné preteky v dráhovej cyklistike, ktoré mali pre niektorých jazdcov špeciálnu príchuť. Mnohí na dráhovom špeciáli sedeli po dlhých rokoch či premiérovo v kariére. Súťažilo sa v pevnom kilometri, individuálnom šprinte, vylučovacích pretekoch, dernách a v tímovom šprinte. Vrcholom bol finálový súboj šprintu medzi Cavendishom a Boonenom. Aj vďaka dráharskej minulosti sa v ňom presadil Brit.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Martin Velits ukončil kariéru

Martin Velits ukončil kariéru

Necelý rok po odchode Petra Velitsa sa definitívne opustiť profipelotón rozhodol aj jeho brat Martin.
Martin Velits pôjde na Vueltu v zostave Etixxu

Martin Velits pôjde na Vueltu v zostave Etixxu

Slovenský cyklista Martin Velits figuruje v 9-člennej zostave tímu Etixx-Quick Step na nadchádzajúce preteky Okolo Španielska. Martin Velits by mal byť jediným Slovákom v pelotóne. Populárna Vuelta sa začne v sobotu 20. augusta a potrvá do nedele 11. septembra. Prvou etapou bude tímová časovka na 27,8 km z Ourense Termal / Balneario de Laias -do Parque Náutico Castrelo de Miňo.
keyboard_arrow_up